En Sıcak Konular

İDO'DA SABAH OLDU!

1 Temmuz 2012 23:55 tsi
İDO'DA SABAH OLDU! Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer bir basın açıklamasında bulunarak, son zamanlarda kamuoyunda tartışılan İDO tarafından yapılan yanlış uygulamaları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tutumunu değerlendirdi.

İDO'da sabah oldu

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer bir basın açıklamasında bulunarak,  son zamanlarda kamuoyunda tartışılan İDO tarafından yapılan yanlış uygulamaları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tutumunu değerlendirdi.

Esmerer, "Yaz dönemi yurdumuzda tatil hareketliliğinin daha çok yaşandığı bir mevsimdir. Tatil yollarına düşen vatandaşlarımız her türlü ulaşım aracını kullanarak en sağlıklı bir şekilde gidecekleri yere ulaşmayı hedeflerler. Deniz yolu ulaşımı da bu noktada önemli bir yer tutar.

Kamuoyu günlerdir deniz ulaşımının önde gelen aktörlerinden biri olan İDO tarafından yapılan yanlış uygulamaları tartışıyor. Tartışmaların dozajı artınca, İBB Başkanı Kadir Topbaş bir açıklama yaparak İDO'nun uyarılacağını belirtiyor, diğer taraftan ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif bir Deniz taşımacılık şirketi kurma yönünde girişimleri olduğunu duyuyoruz. Yani İDO özelleştirmesi ile yapılan yanlış fark ediliyor ve bir başka belediyeye bu durumun ortadan kaldırılması için bir görev yükleniyor." dedi.

861 milyon dolar gibi komik bir rakama satıldı
İBB'nin vatandaşımızı getirdiği bu can sıkıcı durum, yapılan sağduyulu uyarılara kulak tıkayan bir yönetim tarzının sonucudur diyen Selman Esmerer, "Biz Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak 9 Nisan 2011 tarihinde bu olacakları haber vermiş ve önlem alınması gerektiği yönünde uyarılarımızı yapmıştık. Hem sayın Topbaş'ın ifadesiyle 3,3 milyar dolara satılması muhtemel İDO 861 milyon dolar gibi değerinin çok çok altında komik bir rakama satılmış, hem de bu acı tablo vatandaşın hak ettiği hizmeti tam anlamıyla alamadığı bir durumu ortaya çıkarmıştır." diye konuştu.

Yazıktır sayın Topbaş!
Şimdi biz buradan tekrar hatırlatmak istiyoruz diyen Esmerer, "Yazıktır sayın Topbaş! Bu uygulamanın neresinde adalet, neresinde kalkınma var? Sizin kalkınmadan anladığınız bu milletin alın teri ile büyütülen kurumları bir yerlere peşkeş çekmek midir? Elinde bulundurduğu mal varlığı bile, satıldığı fiyatın kat be kat üstünde olan bir kurumu, tüm sağduyulu uyarılara rağmen hangi akla hizmet ile bu kadar rahatlıkla satışa çıkarabildiniz?

Bir diğer konu da İDO işletmelerinde "Alkolsüz Bira" satışının yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Topbaş'a hatırlatmada bulunan Esmerer, "Belediyenin elinde bulunan sosyal tesisler, 1994 sonrası içki servisi yapılmadığı için halkın tamamı tarafından kabullenildi ve aile ile gidilebilecek yerler olarak görüldü. O tesislerin başarısında bu uygulamanın çok önemli katkıları oldu. Şimdi İDO'da "Alkolsüz bira" satışı yapılıyor. Yeşilay'ın yaptığı araştırmalara göre alkolsüz olduğu iddia edilen biralarda yüzde 26 alkol var. Böyle bir uygulamaya nasıl onay veriliyor anlamakta güçlük çekiyoruz." şeklinde konuştu.

Hatadan dönmek de erdemdir
İDO'nun özelleştirilmesinin iptali için Topbaş'a çağrıda bulunana Esmerer, "Bir an önce nasıl yapacaksanız yapınız ve bu özelleştirmeyi iptal ediniz. Halkımızı içinde bulunduğu bu durumdan kurtarınız. Hatadan dönmek de erdemdir. Böyle bir girişimde bulunduğunuz takdirde, söz veriyoruz sizi alkışlayacağız. Eğer bunu yapmaz iseniz, biliniz ki halkımızın hukukunu korumak adına üzerimize düşeni yapmaktan asla geri durmayacağız." dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/ido-da-sabah-oldu-243634.htm


Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,846 µs