En Sıcak Konular

WSJ'DEN ÖNCE ''ULUDERE'' ŞİMDİ DE ''DÜŞÜRÜLEN JET'' BOMBASI

1 Temmuz 2012 14:45 tsi
WSJ'DEN ÖNCE ''ULUDERE'' ŞİMDİ DE  ''DÜŞÜRÜLEN JET'' BOMBASI Önce "Uludere" bombasını patlatan WSJ, yine şok edici bir iddiayı ortaya attı: Türk uçağı Suriye hava sahasında füze kullanmadan düşürüldü.

ABD basınından bir bomba daha!

Önce "Uludere" bombasını patlatan WSJ, yine şok edici bir iddiayı ortaya attı: Türk
uçağı Suriye hava sahasında füze kullanmadan düşürüldü.
 
Hükümeti yalanladı
Uludere istihbaratını ABD'nin verdiğini yazarak ortalığı karıştıran Wall Street Journal, bu kez Suriye'nin uçağımızı düşürmesiyle ilgili olarak AKP Hükümeti'nin tüm açıklamalarını tersine çeviren bir haber yayımladı: Suriye uçağı kendi hava sahasında uçaksavarla düşürdü!

Ne anlama geliyor?
Haberini adını açıklamadığı askeri bir kaynağa dayandıran gazetenin şu ifadeleri dikkat çekti: Füzeyle vurulmuş olsa "Şam'ın onayı var" anlamına gelirdi. Uçaksavar olduğu için yerel bir komutan inisiyatif kullanmış olabilir. Bu da Türk jetinin yere yakın ve yavaş uçtuğunu gösterir!

Muhalefet hükümete yüklendi...
ABD gazetesinde çıkan iddialar, muhalefeti de ayağa kaldırdı. MHP'li Mehmet Şandır, "Hükümet açıklama yapmalı" derken, CHP'li Muharrem İnce, "Taşeronluğun sonu budur" diye konuştu.

Önce Uludere, şimdi Türk uçağı bombası!
Geçtiğimiz ay Uludere bombasını patlatan ABD'nin Wall Street Journal gazetesi, 
bu kez de Akdeniz'de düşürülen Türk jetinin Suriye hava sahasında vurulduğunu öne sürdü.

ABD'li yetkililer, 22 Haziran'da düşürülen Türk keşif uçağının Suriye hava sahasında vurulduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz ay Uludere bombasını patlatan Wall Street Journal gazetesinde yer alan iddia Türkiye'nin açıklamalarıyla çelişirken, Suriye'nin pozisyonunu destekliyor. Üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait keşif uçağının vurulduğu sırada Suriye hava sahasında olduğunu öne sürerek, "Uçağın karadan havaya füzelerle vurulduğuna dair işaret yok" dedi.

Füze değil, uçaksavar
İstihbaratın kaynağını açıklamak istemeyen yetkililer, olayla ilgili birçok şeyin "bilinmezliğini koruduğu" yönünde uyarıda bulundu. Üst düzey bir askeri yetkili, uçağın füzeyle vurulmuş olmasının, bu eylemin Şam tarafından onaylandığı anlamına geleceğini, ancak uçaksavar ateşi kullanılmasının yerel bir komutanın kendi inisiyatifiyle hareket etmiş olduğu anlamına gelebileceğini belirtti.
ABD'li yetkililer, "Uçaksavar ateşi kullanılmasının Türk jetinin yere yakın ve yavaş uçtuğuna, Suriye kıyısına Türkiye'nin söylediğinden daha fazla yaklaştığına işaret ettiğini" belirttiler. Yetkililer, arama çalışmaları devam eden pilotların ise kurtulamadığına inandıklarını vurguladı. Türkiye ile çalışmış bir üst düzey savunma yetkilisi, uçuşun amacının Suriye'nin yanıtını sınamak olduğunu belirterek, "Sizce uçak kazara mı oradaydı?" dedi. Bir başka yetkili ise "Bu ülkeler ne kadar çabuk yakalandıklarını ve karşı tarafın ne kadar çabuk yanıt verdiğini test ediyor. Bu eğitimin bir parçası" dedi.

Uludere'yi de o duyurmuştu
Wall Street Journal gazetesi, Mayıs ayında da Uludere'de düzenlenen ve 34 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hava operasyonunun, ABD'nin verdiği istihbarat üzerine gerçekleştirildiği haberiyle büyük bir tartışma yaratmıştı. Gazete, ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, operasyonun ABD yapımı bir insansız hava aracının verdiği istihbarata bağlı olarak yapıldığını bildirmişti. İddiaları yorumlayan bir Türk yetkili, uçağın uluslararası hava sahasında düşürüldüğü yönündeki açıklamayı yineledi.

Bu arada, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, ABD gazetesinde çıkan haberle ilgili olarak hükümetin sorulara yanıt vermesini istedi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Ortadoğu'da taşeronluğa soyunanların başlarına bunların geleceğini tahmin etmeleri gerektiğini belirtirken, dış politikada Kasımpaşalılığın sökmeyeceğini belirtti.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=69606


Bu haber 902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,933 µs