En Sıcak Konular

HELSİNKİ'DE ÜÇ ALTIN MADALYA

1 Temmuz 2012 10:24 tsi
HELSİNKİ'DE ÜÇ ALTIN MADALYA Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Milli atletler Gülcan Mıngır,Polat Kemboi Arıkan ve Nevin Yanıt altın madalya kazandı

Helsinki'de 3 altın madalya birden!

Milli atlet Gülcan Mıngır, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3000 metre engellide altın madalya kazandı 10 bin metre finalinde Polat Kemboi Arıkan, 28.22.27'lik derecesiyle birinci oldu ve altın madalya kazandı. Bayanlar 100 metre engelli finalinde Nevin Yanıt, 12.81'lik derecesiyle birinci oldu ve altın madalya kazandı. 

Milli atlet Gülcan Mıngır, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3000 metre engellide şampiyon oldu. 

Helsinki Olimpiyat Stadı'nda devam eden şampiyonanın akşam seansında, milli atlet Mıngır bayanlar 3000 metre engelli finalinde yarıştı.

8. kulvarda başladığı yarışta kendine ilk grupta yer bulan milli atlet, yarışın bitmesine bir tur kalaya kadar ikinci sırada koştu. Son turun başlarında ilk sıraya yükselen Gülcan Mıngır'ın hemen arkasındaki rakibi Ukraynalı Svitlana Shmidt'in tüm çabaları yetersiz kaldı ve milli atlet, 9:32.36'lık derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı.

Türkiye rekortmeni milli atlet, şampiyonada madalya kazanan ilk kadın atlet oldu.

Gümüş madalyanın sahibi 9:33.03'lük zamanıyla Ukraynalı Shmidt olurken, Alman Antje Möldner-Schmidt 9:36.37'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Mıngır 

Milli atlet Gülcan Mıngır, yarışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Aslında ilk 3 için gelmiştim ancak seçmelerden sonra altın madalya kazanabileceğime inandım" dedi.

Kontrollü bir yarış koştuğunu belirten Avrupa şampiyonu atlet, "Son 200 metrede hızlı ve dayanıklı olan kazanacaktı, bunu başardım. Aileme, Türkiye Atletizm Federasyonu'na, kulübüm Üsküdar Belediye Spor'a ve tüm Türkiye'ye teşekkür ederim" diye konuştu. 

Helsinki'de 2. altın madalya

Milli atlet Polat Kemboi Arıkan, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 10 bin metrede altın madalya kazandı.
Helsinki Olimpiyat Stadı'nda devam eden şampiyonada 10 bin metre finalinde milli atlet Arıkan piste çıktı. Yarış başladıktan sonra ilk gruba yerleşen milli atlet, kontrollü bir yarış götürdü.

Bir süre dördüncü sırada koştuğu yarışta daha sonra ilk sıraya yükselen ve birara rakipleriyle arasındaki farkı açan Arıkan, yarışın bitimine 13 tur kala Portekizli Rui Pedro Silva ile çekişmeye başladı. Rakibinin üçüncü sıraya gerilemesiyle liderliği yeniden ele alan milli atlet, 6 bin metreyi ilk sırada tamamladı. Daha sonra ilk 3 sırada gidip gelen Arıkan, 8 bininci metreye 22:52.60'lık dereceyle girdi. Son tura İtalyan Daniel Meucci ile çekişerek giren milli atlet, finiş çizgisini 28:22.27'lik zamanıyla birinci geçti ve şampiyon oldu.

Milli atlet, yarışın ardından Türk Bayrağı ile pistte tur attı.İtalyan Meucci 28:22.73'lük derecesiyle gümüş madalyanın sahibi olurken, Rus Yevgeniy Rybakov 28:22.95 ile sezonun en iyi derecesini elde ederek bronz madalya kazandı.Şampiyonada ikinci madalyasını kazanan Polat Kemboi Arıkan, 5000 metrede ise bronz madalyayı boynuna takmıştı.

Arıkan 

Milli atlet Polat Kemboi Arıkan, yarışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonayı iki madalyayla bitirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yarışın taktik mücadelesi olduğunu, fazla hızlı koşmaya gerek olmadığını ifade eden Arıkan, yağmurun kendisi gibi bütün atletleri olumsuz etkilediğini söyledi.

Avrupa şampiyonu atlet, "Madalyalarım, olimpiyat öncesinde bana moral oldu. Londra'da da her şey olabilir" dedi.

3. ALTIN NEVİN'DEN

Milli atlet Nevin Yanıt, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide altın madalya kazanarak, Avrupa şampiyonu unvanını korudu.

Yanıt, Helsinki Olimpiyat Stadı'nda devam eden şampiyonada bayanlar 100 metre engellide 12,81'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu.

Belarus Alina Talay'nın 12,91'lik zamanıyla gümüş madalya kazandığı yarışta, bronz madalyanın sahibi, 12,97'lik derecesiyle Belarus Ekaterina Poplavskaya oldu.

Yanıt, ilk Avrupa şampiyonluğunu 2010 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda elde etmişti.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/helsinkide-3-altin-madalya-birden/461636/1/Gundem


Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,650 µs