En Sıcak Konular

AYDINLIK: ''APO BURSA'DA MİT'İN MİSAFİRİ''

30 Haziran 2012 22:43 tsi
AYDINLIK: ''APO  BURSA'DA MİT'İN MİSAFİRİ'' Günlerdir sürmanşetinden 'Abdullah Öcalan nerede?' diye anons eden Aydınlık, Cumartesi'yi işaret etmişti. Gazete bugün okurların karşısına sürmanşetten "Bursa'da MİT'in misafiri" başlığıyla çıktı.

İnanmayan gitsin baksın!

Aydınlık gazetesi, Öcalan'ın sık sık MİT Bursa Bölge Başkanlığı Merkez Misafirhanesi'nde kaldığını iddia etti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise iddiaları yalanladı ve 'İnanmayan gitsin baksın' dedi
MHP lideri Bahçeli'nin "Öcalan nerede?" sorusuyla başlayan tartışmaya son olarak Cumhuriyet ve Aydınlık gazetelerinin iddiaları da eklenince Adalet Bakanı Ergin'den cevap geldi: "Öcalan'ın 10 yılı aşkın süreden beri İmralı Cezaevi'nde cezasını infaz etmekte olduğunu bu kürsüden Türkiye'ye ilan ediyorum. İnanmayan gitsin baksın"

1999 yılında Kenya'da yakalandıktan sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarpıtırılarak İmralı Cezaevi'ne konan terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili tartışmaya dün Adalet Bakanı noktayı koydu. Son dönemde 'ev hapsi' de tartışılan Öcalan'ın İmralı'da olmadığı iddialarını ilk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli 11 Haziran'da gündeme getirmişti. Bahçeli'nin "Öcalan acaba İmralı'da mı?" sorusuna Başbakan Erdoğan, "Gitsin, baksın" cevabını vermiş, MHP lideri de "Ben niye gideyim, Erdoğan Öcalan'la birlikte TV programı yapsın" demişti. 

Cumhuriyet: O yat İmralı'ya mı gidiyor?

İşte Bahçeli'nin bu sorusuyla başlayan tartışmaya önceki gün Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı da katıldı. Bursalı yazısında esrarengiz bir yattan ve helikopterden bahsediyordu: "9 Haziran 2012 tarihinde sabah 8.42 'de Büyükada'nın açıklarında, Sedef Adası 'nın güneyinden Marmara açıklarına doğru, buralarda pek gözükmeyen bir yatın geçtiği gözlendi. Yatın ilginç yönü, radarlarla donatılı olması ve aynı zamanda üzerinde durmadan dönerek herhalde koruma görevi yapan siyah bir helikopterin eskortluğu olsa gerek." Bursalı, yazısında bir arkadaşının gönderdiği fotoğrafları yayınladığı gibi arkadaşının gözlemlerine de yer verdi: "Helikopter yatın üzerinden biraz uzaklaşıyor ama hemen yeniden yatın üzerine geliyordu. Dürbünle de baktım ama yatın ismini göremedim. Resmin birinden de anlaşıldığı üzere radar vs. gibi donanımları çok fazla idi. İzlediği yol, Sedef Adası 'nın önünden adanın güney ucuna doğru gidişiydi; meraktan harita üzerinde baktığımda orada gideceği 3 yer var: Kurşun Burnu, Tavşan Adası-Neandros Adası-orayı geçerse de cetvelle çizilmiş gibi İmralı..."

Aydınlık: Bursa'da MİT misafirhanesinde

Dün de Aydınlık gazetesi Öcalan'ın İmralı'da olmadığı iddiasını, şu anda kaldığı yerin adresini de vererek tekrarladı: Haberde, Öcalan'ın MİT'e ait siyah bir helikopter ile bazen de bir yatla İmralı'dan çıkartıldığı, Mudanya üzerinden sık sık MİT Bursa Bölge Başkanlığı Merkez Misafirhanesi'ne getirildiği iddia edildi: "Öcalan, MİT'e ait siyah helikopterle İmralıdan çıkarılıyor ve MİT Bursa Bölge Başkanlığı Merkez Misafirhanesine götürülüyor. Misafirhane, Öcalan'la yapılacak görüşmeler için ara istasyon işlevi görüyor. Öcalan, son aylarda zamanın büyük bölümünü bu misafirhanede geçiriyor. PKK lideri Abdullah Öcalan, "programlı tedavi" denilerek sık sık İmralı Adasının dışına çıkarılıyor. Her seferinde 1 hafta-10 gün ortada gözükmüyor. Seyahatler öncesinde mutlaka güvenlik botu hazırlanıyor. Bu bot, Ada'nın etrafında güvenliği sağlıyor. Ardından Öcalan, MİT'e ait siyah helikopterle adadan çıkarılıyor. MİT'in VIP görevlileri için kullandığı çelik zırhlı operasyonel helikopterine bindirilen Öcalan, MİT Bursa Bölge Başkanlığı Merkez Misafirhanesine götürülüyor. Bursa'nın Çekirge bölgesindeki Misafirhane, Öcalan'la yapılacak görüşmeler için ara istasyon işlevi görüyor. Öcalan, son aylarda zamanının büyük bölümünü bu misafirhanede geçiriyor."

Adalet Bakanı Ergin bu iddiayı, 3. Yargı Paketinin görüşülmesi sırasında TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamayla yalanladı. Ergin "İddialar tamamen gerçek dışıdır, 10 yılı aşkın süreden beri İmralı Cezaevi'nde cezasını infaz etmekte olduğunu bu kürsüden Türkiye'ye ilan ediyorum" dedi. Ergin, Meclis kulisinde gazetecilerin konuyla ilgili sorularına da "İnanmayan gitsin baksın" karşılığını verdi. 

Öcalan'ın cezasının "kesintisiz" olarak İmralı'da infaz edildiğini ve ev hapsi konusunda bir çalışmalarının olmadığını da vurguladı. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Mermerci de VATAN'a yaptığı açıklamada "Abdullah Öcalan İmralı'da. İmralı dışında değilse ispatlasınlar. Biri bir şey diyor, bir iddia ortaya atıyor; sonra da ciddi ciddi konuşuluyor" dedi. Mermerci, Öcalan'ın helikopterle sık sık MİT Misafirhanesi'ne götürüldüğü iddiasını da "Hiçbir şekilde İmralı dışına çıkarılması söz konusu değil" dedi. 

BURSALI, TWITTER'DAN HABERİNİ DÜZELTTİ:

'Yatın sahibi çıktı İmralı'yla ilgisi yok' 

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı önceki gün, bir okurun 9 Haziran'da Büyükada yakınlarından geçen radar yüklü bir yat ve üzerinde onu takip ederek seyreden siyah bir helikopterin fotoğraflarını gönderdiğini yazmış ve "Yat ve helikopterler İmralı'ya mı gitti? İçlerinde kimler vardı? Gidenler Öcalan ile mi görüştü? Öcalan hala İmralı'da mı?" diye sormuştu. Ancak Bursalı, haber yayınlandıktan sonra twitter'daki hesabından, "Esrarengiz teknenin sahibi çıktı, İmralı ile ilgisi yok, siyah helikopter de teknenin fotoğraflarını çekiyormuş.. Fotoğraf için pahalı yöntem" twitini attı. Ayrıca Bursalı yine twitter'a "Kamhi'lerin teknesiymiş onlar aradı. Sözde, helikopter de kendilerine aitmiş. Gerisini izleyemediğimiz için bilemiyoruz" açıklamasını yazdı. Gelen tepkiler üzerine de "Haberde kesin bir ifade yoktu, 20 gündür haber elimizdeydi, sadece, acaba, dedik... Güncel tartışmalar için..." dedi. 

Avukatları 11 aydır görmüyor

Öcalan'ın İmralı'da olmadığı iddialarına yaklaşık 1 yıldır kimseyle görüştürülmemesi büyük ölçüde dayanak sağlıyor. Öcalan, 27 Temmuz 2011'den bu yana avukatlarıyla ve ailesiyle görüşmüyor. Aydınlık'ın iddiasına göre, Abdullah Öcalan bu süre içinde ziyaretine izin verilen tek kişi olan kardeşi Mehmet Öcalan'a da bir not göndererek görüşe çıkmayacağını belirtti.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/bursada-mitin-misafiri/461470/1/Gundem


Bu haber 1,216 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,822 µs