En Sıcak Konular

KAMALAK: ''YABANCIYA TOPRAK SATIŞINA SÜRE DOLMADAN İTİRAZ EDİN''

30 Haziran 2012 15:31 tsi
KAMALAK: ''YABANCIYA TOPRAK SATIŞINA SÜRE DOLMADAN İTİRAZ EDİN'' Mustafa Kamalak, yabancılara toprak satışının artırılmasına ilişkin yasanın iptal edilmesi ve geri çekilmesi için geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdiği mektubu,TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerinin liderlerine de gönderdi.

Gül'den sonra Muhalefet Liderlerine de Mektup

Süre dolmadan itiraz edin

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, geçtiğimiz ay TBMM'de yasallaşan yabancılara toprak satışının artırılmasına ilişkin yasanın iptal edilmesi ve geri çekilmesi için geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektubu bu sefer de TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerinin liderlerine gönderdi.

Saadet Partisi, yasallaştığı ilk günden bu yana kamuoyu oluşturmak için bir dizi açıklama yaptığı ve eylemde bulunduğu yabancılara toprak satışının artırılmasına ilişkin yasa ile ilgili geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilen mektubu bu sefer de TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerinin liderlerine gönderdi. Yasaya itiraz süresinin bitmesine az bir zaman kala Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak imzalı mektup ile liderlere çağrıda bulunularak, Anayasa Mahkemesi'ne itiraz süresi geçmeden yasanın iptali için başvurulması gerektiği çağırısı yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, gönderdiği uyarı mektubunda yasanın muhalefet partilerinin Anayasa Mahkemesi'ne itiraz etmelerini talep etti.  İslam coğrafyasına hançer gibi saplanan İsrail devletinin de ilk başta ciddiye alınmayan toprak satışlarıyla kurulduğunu anımsatan Kamalak, ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ın bile tarım arazisini satmadığına dikkat çekti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, konuyla ilgili olarak TBMM'de grubu bulunan siyasi parti liderlerine gönderdiği mektupta öncelikle Tapu Kadastro Kanunu'nda yapılan değişiklikle gündeme gelecek tehlikelere dikkat çekti.

Ülke tehlike altında
"Türkiye'nin jeopolitik ve stratejik konumu da dikkate alındığında bu düzenlemenin, ülkemiz ve milletimiz için telafisi imkânsız zararlar ortaya çıkarabileceği konusunda ciddi endişeler taşıyoruz. Sorumlu muhalefet anlayışımız gereği bu endişeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz" denilen mektupta, Kamalak, endişelerini tek tek dile getirdi. Gönderdiği mektubun son kısmında İsrail devletinin kurulmasını hatırlatan  Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, o dönemde ciddiye alınmayan toprak satışlarının bugün bütün İslam coğrafyasını etkileyen büyük sıkıntıların başlangıcı olduğunu söyledi. Kamalak, mektubunda son olarak şunları kaydetti: "Bu tarihi gerçekler dikkate alındığında, söz konusu kanun, ülkemizin ve milletimizin geleceğini büyük tehlike altına sokmaktadır."

Milletten saklanıyor
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ise daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilen mektubun bu sefer de muhalefet partilerinin liderlerine gönderildiğini söyleyerek, itiraz süresinin bitmesine az bir zaman kala konuyu tekrar gündeme getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Aydın, "Yabancılara toprak satışı kanununda yapılan değişiklik ülkemizin en temel meselelerinden biri iken, konuşulmadan acele ile milleten saklanarak TBMM'den geçirilmiştir. Türkiye'yi idare edenler gündemi süratle değiştirmektedirler. Taksime Cami, Sezaryen, Kürtaj tartışmaları ile millet en temel meselesini konuşamadan, bir başka gündeme mahkum edilmektedir. Toprak satışı da bunlardan birisidir" dedi. "Toprak satışı ile ilgili olarak milletin bilgilendirilmesi için bir broşür yaptık. Bunu milyonlarca insanı ulaştırmanın gayreti içinde olacağız" diyen Aydın, 1923 yılından 2002 yılına kadar yabancılara toplam 11 milyon 422 bin 901 metrekare toprak satışı gerçekleştirildiğini ancak 2002 yılından 2012 yılına kadar ise bu rakamın 105 milyon 981 bin 830 metrekareye çıktığını söyledi. Ayın, "Hükümet durduk yere neden yabancılara toprak satışını 24 dönümden 600 dönüme çıkarıyor" diyerek bunun arkasında ne olduğunu sordu.  Aydın, "Orta vadede ülkemiz adına en önemli kanun değişikliğidir. Bu değişiklik Türkiye'ye büyük bedeller ödettirir. Hem cumhurbaşkanı hem siyasi parti genel başkanlarına bunu gönderdik ki, milletvekilleri anayasa mahkemesine götürsünler" dedi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/sure-dolmadan-itiraz-edin-243537.htm


Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,532 µs