En Sıcak Konular

DAVOS TOPLANTILARI BAŞLADI

23 Ocak 2008 12:43 tsi
DAVOS TOPLANTILARI BAŞLADI Dünya Ekonomik Forumu'nun İsviçre'nin Davos kasabasında her yıl olağan olarak düzenlenen yıllık toplantıları başladı.

DAVOS - Dünya Ekonomik Forumu'nun İsviçre'nin Davos kasabasında her yıl olağan olarak düzenlenen yıllık toplantıları başladı.
     Bu arada bu yılki toplantılara, çeşitli etkinliklerle Türkiye damgasını vuracak.
     Türkiye'den Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katılacağı Dünya Ekonomik Forumu toplantıları çerçevesinde, Doğuş Grubu 25 Ocak Cuma günü bir resepsiyon verecek.
     Türk ekonomi ve siyaset dünyasının temsilcileri, küresel ekonominin gidişine yön veren liderlerle bir araya gelecek.
     Resepsiyona Goldman Sachs üst düzey yöneticisi Lloyda C. Blankfein, Kuveyt Ulusal Bankası üst düzey yöneticisi İbrahim Dabdoub, Unicredit Grubu üst düzey yöneticisi Allessandro Profumo, Ernst and Young Başkan Yardımcısı Beth A. Brooke, Cera üst düzey yöneticisi Daniel Yergin, Coca Cola üst düzey yöneticisi Muhtar Kent ile British Airways Genel Sekreteri Robert Webb'in de katılmaları bekleniyor.
     Resepsiyonda Sertap Erener ve Demir Demirkan da sahne alacak. İkili, ''Painted On Water Projeleri'' çerçevesinde her biri klasikleşmiş, sevilen türküleri modern müziğin altyapısıyla İngilizce olarak seslendirecekler.
     26 Ocak Cumartesi günü ise Türkiye ve Fransa, zirvenin kapanış galasını düzenleyecek. Türk sivil toplum kuruşları tarafından organize edilecek ''360 Derece Türkiye'' adı verilen gecede, Türkiye'nin kültürel mirasları tanıtılacak.
     Dünya Ekonomik Forumunun bu yılki teması, ''İşbirliğine Dayalı Yenilikçilik'' olarak belirlenirken söz konusu tema iş çevresi, ekonomi ve finans, jeopolitik, bilim ve teknoloji ile değerler ve toplum açısından ele alınacak.
     Toplantılara, 88 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kişi katılıyor. ABD'nin ünlü ekonomi dergileri Fortune ve Forbes ile İngiltere'nin Financial Times Gazetesinin belirlediği en büyük 100 firmadan 74'ü üst düzey seviyelerde toplantılara katılıyor.
     Toplantılara küresel düzeyde 1.370 üst düzey yöneticisi katılırken, söz konusu rakamın Dünya Ekonomik Forumu Toplantılarının başladığı 1971 yılından bu yana kaydedilen en yüksek rakam olduğu ifade ediliyor.

Bu haber 235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,929 µs