En Sıcak Konular

KIZILIRMAK SUYUNUN GELMESİ GECİKECEK

23 Ocak 2008 12:42 tsi
KIZILIRMAK SUYUNUN GELMESİ GECİKECEK Başkente, Kızılırmak'tan su getirme projesi kapsamında Kesikköprü Barajı'ndan su taşıyacak 1. ve 2. boru hattının döşenmesi tamamlanırken, 3. hatla ilgili çalışmalar sürüyor.

ANKARA - Başkente, Kızılırmak'tan su getirme projesi kapsamında Kesikköprü Barajı'ndan su taşıyacak 1. ve 2. boru hattının döşenmesi tamamlanırken, 3. hatla ilgili çalışmalar sürüyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yapımı biten hatların basınç ve sızdırmazlığını test etmek için su verilmeye başlandı.
     Hirfanlı ve Kesikköprü Barajları'ndaki 7 milyar metreküp su rezervinin, 125 kilometrelik mesafeden Ankara'ya getirilmesini öngören projede çalışmaların aksamadan sürdüğünü ifade eden yetkililer, Kesikköprü'den Ankara'ya suyu taşıyacak 1. ve 2. boru hattının tamamlandığını, 3. hattın ise çalışmalarının devam ettiğini kaydettiler.
     Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirilmesine ilişkin kesin bir tarih vermekten kaçınan yetkililer, çalışmaların birkaç ay daha sürebileceğini kaydettiler.
     Proje kapsamında 5 adet 30 bin metreküplük, 2 adet 15 bin metreküplük, 3 adet de 7 bin 500 metreküplük su depolarının oluşturulduğunu bildiren yetkililer, pompa istasyonları ile hat vanaları, vantuz ve tahliye odalarının tamamlandığını kaydettiler.
     Basınç ve sızdırmazlıkla ilgili testler için yapımı biten boru hatlarına bölüm bölüm su verildiğini belirten yetkililer, ileride yaşanabilecek olası aksaklıkların önüne geçebilmek amacıyla kontrollerin ''titizlikle ve uzun aşamalı'' yapıldığın söylediler.

Bu haber 245 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,810 µs