En Sıcak Konular

ABD'NİN ''ARADIĞINI'' SURİYE VERDİ

26 Haziran 2012 09:41 tsi
ABD'NİN ''ARADIĞINI'' SURİYE VERDİ Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünün kesinleşmesinin ardından ABD'den ilk açıklama Hillary Clinton'dan geldi. Türkiye'yi de savaşın içine çekmek için elinden geleni yapan ABD mal bulmuş mağribi gibi!

ABD'ye gün doğdu!

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünün kesinleşmesinin ardından ABD'den ilk açıklama Hillary Clinton'dan geldi. Türkiye'yi de savaşın içine çekmek için elinden geleni yapan ABD mal bulmuş mağribi gibi!

Suriye'nin Türk askeri keşif uçağını düşürmesine ilişkin ABD'nin değerlendirmesi, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ağzından geldi. Clinton'ın, "Küstahça ve kabul edilemez. Sert biçimde kınıyoruz" sözlerini, "Türkiye ve müttefiklerimizle birlikte hareket edeceğiz" ifadeleri takip etti.

Hillary Clinton, ''ABD olarak, bu küstah ve kabul edilemez eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını'' belirterek, ''Bu, Suriyeli yetkililerin, uluslararası normlar, insan hayatı, barış ve güvenliği duyarsızca hiçe saymasının diğer bir yansıması'' dedi.

Clinton, yazılı açıklamasında, ''Türk F-4 askeri uçağının Suriye güçleri tarafından düşürülmesi konusunda ABD'nin ciddi kaygılarını belirtmek üzere Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü'' hatırlattı.

Görüşmede, Davutoğlu'na, ''ABD olarak, duaları ve düşüncelerinin kayıp pilotlar ve onların sevdikleriyle birlikte'' olduğunu ifade ettiğini belirten Clinton, Davutoğlu'nun kendisini, Suriye ordusunun uçağı uyarı yapmadan düşürdüğü de dâhil olmak üzere, olayın detayları hakkında bilgilendirdiğini vurguladı.

SURİYE'YE YANIT BEKLİYORLAR!
Clinton, şunları kaydetti:  ''ABD, bu olayın ertesinde, Türk hükümetine olan güçlü desteği ve Türk halkı ile dayanışmasını (!) yeniden teyit eder. Türk yetkililer olayı incelemeye devam ederken ve Türkiye, BM Güvenlik Konseyi de dâhil olmak üzere bu olaya vereceği yanıtını belirlerken, biz de onlarla yakın temasta kalmayı sürdüreceğiz.

Esad rejiminin sorumlu tutulması için Türkiye ve diğer ortaklarla çalışacağız. Türkiye, Suriye rejiminin kendi halkına uyguladığı şiddeti ele almaya yönelik uluslararası toplumun çabalarında bir lider. Suriye'de demokratik değişimi desteklemeye yönelik daha geniş kapsamlı çabalarımızın bir parçası olarak, Türkiye ile yakın işbirliğimize devam edeceğiz. Bu çalışma aciliyet taşımakta ve New York'ta BM Güvenlik Konseyi, Brüksel'de NATO ve AB, Cenevre'de Özel Temsilci Kofi Annan ile gelecek adımlar konusunda istişare edeceğiz.''

AVRUPA, KINAMA YARIŞINA GİRDİ
Suriye'nin, Türk keşif uçağını düşürmesi, uluslararası arenada tepki görmeye devam ediyor. İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi bu olayı kınarken, bugünkü NATO toplantısında, İtalya olarak Türkiye'nin yanında yer alacaklarını açıkladı. İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Esad rejimi tarafından gerçekleştirilen bu eylem, ciddi ve kabul edilemez bir eylemdir" denildi. İspanya Dışişleri Bakanlığı, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili, ''Bu kabul edilmez bir kazadır ve Suriye'deki krizin barışçıl çözümüne yardımcı olmamaktadır'' açıklamasını yaptı. İspanyol Hükümeti'nin, Türk askeri uçağının, uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülmesinden dolayı çok büyük endişe duyduğu ifade edildi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Türk  askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesini kınadı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vesela Çerneva, basına yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın olayı şiddetle kınadığını bildirdi. Suriye rejimini bölgedeki durumu zorlaştıracak tavırlardan vazgeçmeye çağıran Çerneva, ''Bu olay bir kez daha Suriye'nin rejim değişikliği ve demokratik idareye ihtiyaç duyduğunu kanıtlamıştır'' dedi.



Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/abd-ye-gun-dogdu-243117.htm


Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,379 µs