En Sıcak Konular

MURSİ'NİN SÖZLERİ ERDOĞAN'IN İLK BALKON KONUŞMASINI HATIRLATTI

25 Haziran 2012 20:14 tsi
MURSİ'NİN SÖZLERİ ERDOĞAN'IN İLK BALKON KONUŞMASINI HATIRLATTI Mısır cumhurbaşkanlığına seçilen Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi, ''Bizler savaş için gelmedik barış için geldik. Mısır'ın tüm uluslararası anlaşmalarına saygılıyız'' dedi.

Savaş için gelmedik

Mısır cumhurbaşkanlığına seçilen Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi, ''Bizler savaş için gelmedik barış için geldik. Mısır'ın tüm uluslararası anlaşmalarına saygılıyız'' dedi.

Mısır devlet televizyonundan halka hitap eden Mursi, konuşmasına herkese teşekkür ederek başladı. Savaş için değil barış için geldiklerini söyleyen Mursi, Mısır'ın yaptığı tüm uluslararası anlaşmalara saygılı olduklarını ifade etti.

''Allah'ın muvaffakıyeti ve şehitlerin temiz kanları sayesinde buradayız'' diye konuşan Mursi, şehit anne baba ve ailelerine teşekkür etti.

Devrimin kazanımlarını savunacağını ve herkesin hakkını koruyacağını belirten Muhammed Mursi, ''Sizin önünüzde başkan olarak duruyorum halbuki sizin en hayırlınız ben değilim'' ifadesini kullandı.

Seçim sürecinde gösterdikleri gayretlerden dolayı yargı mensupları, ordu ve polise de teşekkür eden Mursi, Mısır'ı vatan kabul eden herkesin başkanı olacağını vurguladı.

Yargının üçüncü güç olduğunu ve yürütmeden ayrılması gerektiğine inandığını açıklayan Mursi, bu yönde çalışacağını kaydetti.

Mısır halkı üzerinde hiçbir hakka sahip olmadığını dile getiren Mursi, ''Halkın benim üzerimde hakkı var. Bana yüklenen sorumluluk ve vazifeler var'' değerlendirmesinde bulundu.

Mısır halkını vatan birliğinin güçlenmesi için çalışmaya davet eden Mursi, ''Allah'ın ipine sıkıca sarılın. Hepimizin düşünceleri farklı olsa da hepimiz bu devrime karşı vefakarız'' diye konuştu.

Muhammed Mursi, güven ve istikrara çıkışın tek yolunun milli birliğin gerçekleştirilmesinden geçtiğini vurgulayarak, yapmaları gereken şeyin ülke kaynaklarının iyi bir şekilde yönetilmesi olduğunu belirtti.

Ülkedeki etnik ve dini grupları kucaklayacaklarını, dünya ile dengeli ilişkiler kuracaklarını belirten Mursi, ''Hristiyan olsun Müslüman olsun, hangi meslek ve siyasi grubun içinde olursa olsun bizler Mısırlıyız'' ifadesini kullandı.

Mursi'nin konuşması Mısır'da adeta hayatı durdurdu. Mursi'nin konuşması esnasında Tahrir Meydanı ile ikinci büyük kent İskenderiye'de havai fişek gösterileri yapıldı.

Mısır medyası Mursi'nin konuşmasını olumlu ve kucaklayıcı olarak değerlendirdi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/savas-icin-gelmedik-243072.htm
 


Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,125 µs