En Sıcak Konular

MISIR'DA ZAFER MURSİ'NİN

25 Haziran 2012 09:11 tsi
MISIR'DA  ZAFER MURSİ'NİN Mısır'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçları açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) adayı Muhammed Mursi'nin zaferini ilan etti.

Mısır'da zafer Mursi'nin

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçları açıklandı. Yüksek Seçim Kurulu Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) adayı Muhammed Mursi'nin zaferini ilan etti.

Mısır'da 30 yıllık Mübarek rejiminin ardından yapılan ilk demokratik ve şeffaf cumhurbaşkanlığı seçimini Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi'nin kazandığı bildirildi. Mısır Cumhurbaşkanlığı Seçim Komisyonu Başkanı Faruk Sultan, toplam 25 milyon 577 bin 511 oyun geçerli olduğu seçime katılım oranın yüzde 51,85 olarak gerçekleştiğini söyledi. Sultan, Muhammed Mursi'nin geçerli oyların yüzde 51,3'ünü alarak cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı. Eski rejimin son başbakanı Ahmet Şefik ise yüzde 48,7 oranında oy alabildi. Mursi'nin cumhurbaşkanı olduğunun ilan edilmesinin ardından Tahrir Meydanı'nda sevinç gösterileri başladı.

MISIR'DA VEKİLLER MECLİSE YÜRÜDÜ
Anayasa Mahkemesi'nin Millet Meclisi'nin feshine yönelik aldığı karara bir tepki de milletvekillerinden geldi. Mısırlı bazı vekiller kararın iptali için Tahrir Meydanı'ndan Halk Meclisi'ne yürüdü Yürüyüşe önderlik eden milletvekillerinden Kültür ve Basın Komisyonu vekili Muhsin Rıza, yaptığı açıklamada ''Milletvekilleri, Millet Meclisi'nin kimsenin gücü ile feshedilemeyeceğini göstermek için sembolik bir yürüyüş düzenledi. Meclis, halkın iradesi ile seçildi ve ancak halkın iradesi ile feshedilebilir'' dedi. Rıza, Meclis'in feshine referandumla karar verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Göstericiler, ''Milletvekilleri Meclis'e, devrimciler meydana, kanun biziz, hükümet biziz, askeri yönetim düşecek'' şeklinde sloganlar attı.

Öte yandan, İskenderiye şehrinde toplanan göstericiler de Mısır'da yönetimi elinde bulunduran Yüksek Askeri Konsey'i protesto etti. Şehrin kuzeyindeki askeri bölgede toplanan göstericiler Muhammed Mursi'nin Mısır'ın cumhurbaşkanı olduğunun ilan edilmesini istedi. Müslüman Kardeşler'in İskenderiye sözcüsü Enes el-Kadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada ''Yüksek Askeri Konsey tarafından ilan edilen anayasa değişikliği iptal edilmeden ve milletvekillerinin yeniden görevlerine dönmeleri sağlanmadan gösteriler durmayacaktır'' dedi.

TAHRİR'E KEFENLERİYLE GELDİLER
Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunda oluşan belirsiz havanın, Seçim Komisyonu'nun kazanan adayı açıklamasıyla son bulması beklenirken, Tahrir Meydanı'na kefenleriyle gelen bazı gençler, Şefik'in kazanması halinde ölmeye hazır olduklarını söyledi.

Askeri yönetimin veya Yüksek Seçim Kurulu'nun hile yaparak sonuçları Şefik'in lehine açıklama ihtimali bulunduğunu ileri süren gençler, Tahrir Meydanı'nda kefenleriyle bekleyeceklerini ve Şefik'in cumhurbaşkanı olması halinde harekete geçerek yeniden devrim yapacaklarını anlattı.

"şehit adayı" YAZILI KEFEN
Giydikleri kefenlerin üzerinde "şehit adayı" yazan gençler, Şefik'in cumhurbaşkanı olması halinde eski rejimin ülkeye tekrar döneceğini ve devrimin bir anlamı kalmayacağını savundu.

Mısır'da 16 Haziran tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Hürriyet ve Adalet Partisi'nin adayı Muhammed Mursi ile Hüsnü Mübarek rejiminin son başbakanı Ahmed Şefik yarışmış, resmi olmayan sonuçlara göre seçimi Mursi'nin kazandığı ileri sürülmüştü. Oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen her iki taraf da seçimi kazandığını iddia ediyor.

Mısır Yüksek Seçim Kurulu'nun bugün TSİ 16.00'da kesin sonuçları açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının açıklanmasından önce, ülkede iktidarda bulunan askeri yönetimin, tüm yasama yetkilerini elinde toplayan ve seçilmiş cumhurbaşkanını yetkisizleştiren düzenlemeler yapmasından dolayı Mısırlı muhalifler bir haftadır Tahrir Meydanı'nda gösteriler düzenliyor.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/misir-da-zafer-mursi-nin-243035.htm


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,858 µs