En Sıcak Konular

TRANSFER FİYASKOSU

23 Haziran 2012 16:42 tsi
TRANSFER FİYASKOSU Ülkemizde yıllardır uygulanan yanlış oyuncu alımı, bir çok kulübü kapatma noktasına getirdi. 90 dakika izlenerek veya hiç araştırmadan getirilen yabancıların faturası kulüplere çok pahalıya patladı.

TRANSFER FİYASKOSU

Ülkemizde yıllardır uygulanan yanlış oyuncu alımı, bir çok kulübü kapatma noktasına getirdi. 90 dakika izlenerek veya hiç araştırmadan getirilen yabancıların faturası kulüplere çok pahalıya patladı.
Hatalı transferler yüzünden çuvallar dolusu eurolar ödenerek alınan oyuncuların çoğu forma bile giymeden gönderilirken, aralarında sürekli rezalet çıkaranlar ve kulüplerini mahkemede süründürenler bile var.
Türkiye futbolcu cenneti... Kebap, rakı, kumkapı ve boğaz... Pili bitmiş, kariyeri gitmiş yabancı futbolcu ve teknik adamlar için son vurgun ülkesi... Yeşil sahalarda değil, gece hayatında koşuyorlar.  Bu cümleler yıllardır spor basınının manşetlerini süsleyen yaldızlı sözler... Tüm bunlara rağmen, kulüplerin başına çöreklenmiş sorumluların, vurdum duymaz tavırları ve yanlış transfer politikaları artarak sürmekte. Futbol dünyasına kapalı gözlükle bakan, kulüpleri oyuncakları haline getiren bazı yönetici veya emrindekilerin özellikle hatalı transferleri yüzünden bir çok kulüp iflasın eşiğine gelmiş durumda. Bazılarının kapılarına ise kilit vurulmuş veya vurulmak üzere. Ankagücü ve nefes almakta güçlük çeken Beşiktaş sorumsuzluğun son örnekleri.

Dört büyükler başı çekiyor
Yanlış transfer politikası uygulanan kulüplerin başını dört büyükler çekiyor. Birbirleriyle inatlaşmalar, araştırmadan yapılan transferler veya yıldız diye kakalanan uzatmaları oynayan oyuncular yüzünden, kulüplerin borçları sürekli tırmanıyor. Son şampiyon Galatasaray'a önceki sezon alınan ve oynamadan gönderilen futbolcuların faturası 100 milyon euro civarında. Şu anda zor günler geçiren Beşiktaş'ta ise son 8 yılın bilançosu 750 milyon TL sınırını aşmış durumda. Aynı şekilde Fenerbahçe ve Trabzonspor da hatalı transferler yüzünden ağır fatura ödeyen kulüpler arasında baş sıralarda bulunuyor. 

Forma giymeden gidenler var
Her yıl hesapsızca harcanan paralardan, bir maç oynamadan ülkesine dönen futbolcular bile nasiplenmiştir kimi zaman. Kimileri ise imzayı attıktan sonra 3 kere üst üste top sektiremediği için gönderilmiş ülkelerine. Kimi özel yaşantısı, kimi ise kişilik bozukluğu yüzünden seyirci önüne çıkamadan gitmişler. Hepsinin gerekçesi ise aynı. Yani ya 90 dakika izlenip beğenilmişler, ya da menajerlerce yöneticiler uyutulmuşlar. Bunların arasında aracıların alacağı komisyonlar nedeniyle bilerek kazıklanan kulüplerde var elbette. Bazılarının derdi ise kapris. Teknik direktörlerin kendisinden iyi futbolcuyu takımında görmek istememeleri de komedinin bir başka perdesi. İşte yüzlercesinin arasından, arkasından epeyce konuşturan son yılların fiyasko transferinden bazıları.

Dirk Kuyt düşüşte
Fenerbahçe'nin son transferi Dirk Kuyt'te tartışılmaya açık bir oyuncu. Yıldız olarak lanse edilen ve görkemli bir törenle imza attırılan Hollandalı sürekli düşüşte. Daha bir kaç yıl öncesinde Türkiye'ye sıcak bakmayan Kuyt, Utrecht'te oynadığı 101 maçta 71 gol atarken, Feyenoord'da bu rakam 160 maçta 51 gole inmiştir. Milli formayla 87 maçta 24 sayı yapan golcü, Euro 2012'de ise sadece 13 dakika oyunda yer aldı. Avrupa Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan ve Fenerbahçe'ye yıllık 3.5 milyon euroya kurtarıcı olarak getirilen Kuyt, Liverpool'da ise 207 maçta sadece 51 gol bulmuştur. Kanarya'nın daha önceki fiyasko transferlerinden bazıları da şöyle: Lukovcan, Jakolcewıcz, Vishnewski, Soczynski, Tanjga, Hotiç, Wagenhaus, Kostadınov, Neves, Oulare, Preko, Simao, Stevic, Beschastnykh, Enke, Güiza.

Bamba değil bomba! 
Cale, Jaja, Shaka, Brozek kardeşler gibi oyunculardan ağzı yanan Trabzonspor'un son bombası Souleymane Bamba da takımını sırtlayacak kariyere sahip özelliklerden uzak. Kurtarıcı Bamba'nın son takımı Leicester City, sezonu 66 puanla 9. sırada tamamlamış ve kalesinde 55 gol görmüş. Trabzonspor'a garanti maliyeti  6 milyon euro olan Bamba'yı bir önceki kulübü Hibernian 50 bin siterline almış ve son iki sezonda ligde 48 kez forma giymiş. Şu günlerde ekonomik krizin içerisinde bulunan Beşiktaş'ta ise Yıldırım Demirören dönemindeki fiyasko oyunculardan bazıları şunlar: Manessero, Veit, Kjaer, Schildenfeld, Guti, Ferrari, Bobo, Nihat Kahveci. Şampiyon Galatasaray da hatalı transferlerden nasibini alan kulüplerden. Aslan'ın borçlanmasında önemli etken olan yanlış transferlerden bazıları ise şöyle: Iorfa, Boer, Knup, Tamas, Petre, Bratu, Esser, Lutu, Buruno, Dıaz, Mapenza, Spehar, Horvarth, Niceles, Almaguer, Lukunku, Heinz, İnamoto, Zapata, Stancu, Culio.

Nazar boncukları
Genelde yanlış transferler yapılan Türkiye'ye zaman zaman kariyerli oyuncularda getirilmiştir. Galatasaray'ın Avrupa kupalarını aldığı dönemlerde gelen Hagi, Popescu, Taffarel ve Jardel taraftarın yüzünü güldüren oyuncular arasında yer alıyor. Ayrıca elden kaçırılan Frank Ribery ile Fener'in gururu Alex örnek transferler olarak gösterilebilir. Tabii ki Türkiye'de iyi yabancı getiren yönetici olarak ise Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav geliyor. Tecrübeli idareci, göreve geldiğinden bu yana 89'u isabetli 100'ün üzerinde yabancı oyuncu getirmiş ve çoğunu da yüksek bedellerle satmıştır. Akıllı bir transfer politikası uygulayan Cavcav, kulübün giderlerini de transferden elde ettiği paralarla karşılamaktadır.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=69234


Bu haber 1,005 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,355 µs