En Sıcak Konular

27 YILLIK GEÇİCİ DERME ÇATMA KARAKOL

23 Haziran 2012 10:30 tsi
27 YILLIK GEÇİCİ DERME ÇATMA KARAKOL Geçtiğimiz hafta PKK'lılarca saldırıya uğrayarak 8 askerini şehit veren Yeşiltaş Karakolu'nun, 27 yıl önce "teröristlerin geçiş yollarını kontrol altına almak için geçici olarak" kurulduğu ortaya çıktı.

8 şehit verdiğimiz karakolla ilgili en ilginç ayrıntıya millî gazete ulaştı

27 yıldır geçici karakol!

Geçtiğimiz hafta PKK'lılarca saldırıya uğrayarak 8 askerini şehit veren Yeşiltaş Karakolu'nun, 27 yıl önce "teröristlerin geçiş yollarını kontrol altına almak için geçici olarak" kurulduğu ortaya çıktı. Hâlâ geçici statüsünde olduğu için karakola yenileme ve güçlendirme hizmetleri gitmedi. Sınır boyundaki onlarca derme çatma karakol gibi gencecik askerlere mezar oldu.

Derme çatma geçici karakol
Geçtiğimiz hafta PKK'lılarca saldırıya uğrayarak 8 askerini şehit veren Yeşiltaş Karakolu'nun, 27 yıl önce, "teröristlerin geçiş yollarını kontrol altına almak için geçici olarak" kurulduğu ortaya çıktı. Hâlâ geçici statüsünde olduğu için karakola yenileme ve güçlendirme hizmetleri gitmedi. Sınır boyundaki onlarca derme çatma karakol gibi gencecik askerlere mezar oldu.

Geçtiğimiz günlerde PKK'lılarca saldırıya uğrayarak 8 askerini şehit veren Hakkari Yeşiltaş Karakolu'nun 27 yıldır geçici statüde olduğu ortaya çıktı. "Teröristlerin geçiş yollarını kontrol altına almak için geçici olarak kurulan" Yeşiltaş Karakolu'nun bu nedenle bakım, yenileme ve güçlendirme hizmetleri alamadığı öğrenildi. Sınır boyundaki onlarca karakol gibi derme çatma görüntüsüyle herhangi bir baskına hazır olmadığı izlenimini veren karakol geçtiğimiz hafta saldırıya uğradı ve 8 askerini kurban verdi.

Terör TOKİ'den hızlı davrandı
Daha önce de pek çok kez sınır karakolları saldırıya uğramıştı. Bu saldırılarda onlarca asker şehit olmuş ve karakolların içler acısı durumu gündeme gelmişti.

Yetkililer karakolların mevcut durumunun düzeltileceğini ve bunun gibi ihmaller nedeniyle artık asker kaybı verilmeyeceğini açıklamıştı.

Yeni karakolların TOKİ tarafından yapılacağı da bildirilmişti. Ancak terör baskınları TOKİ'yi beklemedi. Öte yandan 8 askere mezar olan Yeşiltaş Karakolu'nun zaten TOKİ'nin yeniden yapacağı karakollar listesinde bulunmadığı da öğrenildi. Bunun nedeni de Yeşiltaş Karakolu'nun geçici statüde olması.(Cihat Arpacık - MİLLİ GAZETE)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/27-yildir-gecici-karakol-242840.htm


Bu haber 850 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,835 µs