En Sıcak Konular

28 ŞUBATTA 6. DALGA YÖK ÜYELERİNE SIÇRADI

23 Haziran 2012 09:24 tsi
28 ŞUBATTA 6. DALGA YÖK ÜYELERİNE SIÇRADI Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi polis aracılığıyla ifadeye çağrıldı.

Yurt dışından gelince gözaltına alınacak

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi polis aracılığıyla ifadeye çağrıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı üzerine polis, İstanbul'da ikamet eden 2 kişiye, savcının çağrısını iletti. Savcı Mustafa Bilgili'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması, ilk kez sivillere uzandı.

Dün sabah başlatılan 6'ncı dalgada eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ile eski YÖK Yönetim Kurulu üyeleri Kenan Deniz, Sedat Arıtürk ve Erdoğan Özmal hakkında gözaltı kararı ile operasyon başlatıldı.Gözaltı kararı ile Kemal Gürüz'ün evine giden polisler eski YÖK Başkanı'nı adresinde bulamadı. Deniz, Arıtürk ve Özmal ise ofislerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, daha sonra emniyete götürüldü. Deniz, Arıtürk ve Özmal'ın sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 28 şubat soruşturması sırasında elde edilen belgelerle Kemal Gürüz'ün bilgisi dahilinde YÖK'ün bazı öğretim görevlilerini fişlediği ortaya çıkmıştı.

Avukatı: Gürüz yurt dışında
Kemal Gürüz'ün avukatı Sedat Aksakallı, yaptığı açıklamada müvekkilinin yurtdışında tatilde olduğunu Pazar günü Türkiye'ye döneceğini söyledi. Eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün kendisini aradığını ifade eden avukat Aksakalı şunları ifade etti: "Gözaltı kararı haberleri geldikten sonra Kemal bey beni aradı. Yurtdışında tatilde olduğunu söyledi. Gemi ile seyahatte çıktıklarını, beraberinde eşinin de olduğunu söyledi. Türkiye'ye bu Pazar günü dönecek. Biz de bu durumu Savcılık kalemine bildirdik. Pazar günü geldiklerinde birlikte savcılığa gideceğiz."

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/yurt-disindan-gelince-gozaltina-alinacak-242837.htm


Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,269 µs