En Sıcak Konular

GAZETECİ MÜYESSER YILDIZ'A TAHLİYE

19 Haziran 2012 13:48 tsi
GAZETECİ MÜYESSER YILDIZ'A TAHLİYE OdaTV davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın tutuklu sanığı gazeteci yazar Müyesser Yıldız hakkında yattığı süreyi de göz önüne alarak tahliye kararı verdi.

Müyesser Yıldız için tahliye kararı

odaTV davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın tutuklu sanığı gazeteci yazar Müyesser Yıldız hakkında yattığı süreyi de göz önüne alarak tahliye kararı verdi.
 
Müyesser Yıldız'a tahliye
odaTV davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın tutuklu sanığı gazeteci 
yazar Müyesser Yıldız hakkında yattığı süreyi de göz önüne alarak tahliye kararı verdi.
Ümraniye soruşturması kapsamında odaTV'de yapılan aramalar sonrasında aralarında Müyesser Yıldız'ın da bulunduğu 13 sanık hakkında açılan davanın 12. duruşması dün yapıldı. Mahkeme heyeti Yıldız'ın talebini kabul ederek tahliye kararı verdi. İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı, bir önceki celsede tahliye edilen gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'la birlikte Avrupa Parlamentosu'ndan bir grup da izledi. Duruşma sırasında Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, sanıklar için büyük önem taşıyan ve TÜBİTAK'tan istenen rapor için "4-5 kez telefonla aradık, bir kez de müzekkere yazdık. 'Rapor duruşmaya gelsin dedik' ama gelmedi" dedi. 

Bedel ödetiliyor
Davanın tutuklu sanıklarından Müyesser Yıldız, bilirkişi raporu gelmemesinde TÜBİTAK'in ihmali olduğunu savunarak, kendilerine bedel ödettirildiğini söyledi. Mahkemenin yazışmalarda kullandığı, "Yalçın Küçük ve suç arkadaşları" tanımını da eleştiren Yıldız, "Ben Yalçın Küçük'ün arkadaşı değilim. Bir çok görüşüne katılmasam da, o insan birikimdir, emektir, mücadeledir. Değil onun arkadaşı olmak, bilgisinin KDV'si bile olamam. Hadi ben arkadaşıyım diyelim, Ahmet Şık ve Nedim Şener ile ilişkilerini gördünüz. Nasıl arkadaş olabilirler?" diye konuştu. 

TÜBİTAK'a yazı
Duruşmada, verilen aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Müyesser Yıldız'ın üzerine atılı suçun vasıf, mahiyet ve tutuklulukta geçen süreyi dikkate alarak tahliye edilmesine karar verdi. Heyet, diğer tutuklu sanıklar Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hanefi Avcı hakkında ise "bu sanıklara atılı suçun vasıf ve mahiyeti, elde edilen delillerin içeriği, iletişim tespit ve fiziki takip tutanakları ve dosyadaki tüm delillere göre kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz tamamen toplanamamış olması, sanık avukatlarının talebi doğrultusunda haricen üniversite bilirkişilerine yaptırılan incelemelerin hukuk tekniği açısından bilirkişi raporu olarak kabul edilemeyeceği, dijital verilerle ilgili TÜBİTAK bilirkişi raporunun henüz dosyaya sunulmamış olması, sanıkların suçlarının CMK 100/3 maddesinde belirtilensuçlardan olması ve koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada yeterli olmayacağı" gerekçeleriyle tahliye taleplerinin reddine karar verdi. Heyet, TÜBİTAK'tan gelecek olan bilirkişi raporunun beklenmesine ve olası gecikmenin önlenebilmesi için duruşma arasında bilirkişi raporunun akıbetinin TÜBİTAK'a sorulması için yeniden yazı yazılmasına hükmetti. Mahkeme Heyeti duruşmayı, 14 Eylül'e erteledi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=69067

 



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,496 µs