En Sıcak Konular

''ERDOĞAN 2014'TE CUMHURBAŞKANI OLACAK''

19 Haziran 2012 22:23 tsi
''ERDOĞAN 2014'TE CUMHURBAŞKANI OLACAK'' Başbakan başdanışmanı Hüseyin Besli 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İlk kez bu kadar net ifade edildi

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programına konuk olan Başbakan başdanışmanı Hüseyin Besli 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Besli, Anayasa Mahkemesi'nin Köşk kararını değerlendirdi, "Yasal olarak hakkı olsa da Erdoğan aday olduğunda Gül rakip olarak çıkmaz" dedi. Besli, "Şu anki sistem içinde 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı olacak" diye konuştu.

Başbakan başdanışmanı Hüseyin Besli, Anayasa Mahkemesi'nin Köşk kararını değerlendirdi, "Yasal olarak hakkı olsa da Erdoğan aday olduğunda Gül rakip olarak çıkmaz." dedi. Besli, "Şu anki sistem içinde 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı olacak" diye konuştu.
 
A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programına konuk olan Başbakan başdanışmanı Hüseyin Besli 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
 
"HERKES FELAKET SENARYOSU ÜRETMEYE ÇALIŞIYOR"
 
"2014'te belli ki Erdoğan dördüncü kez milletvekili seçilmeyecek yani milletvekili ve Genel Başkan olmayacak. Herkes bunun üzerinden felaket senaryosu üretmeye çalışıyor. Erdoğan ile Gül'ü çatıştırlar mı düşüncesi var. Bu boşuna. Her ikisini de gayet iyi tanıyorum. İkisinin arasında asla çatışma olmayacaktır."
 
"ERDOĞAN 2014'TE CUMHURBAŞKANI OLACAK"
 
"Erdoğan Köşk'e çıkmak istiyor ve çıkması da gerekir. Benim kişisel kanaatim bugünkü sistem içinde 2014'te Erdoğan cumhurbaşkanı olacak. Erdoğan tüzük değişikliği yapmayacaktır. Üç dönem milletvekilliği yapanlar bir daha aday olamayacak. Sonuçta Erdoğan aktif siyaseti bırakmaya hazır değil."
 
"GÜL BAŞBAKAN OLURSA PARTİ İÇİ MUHALEFET OLMAZ"
 
"Abdullah Gül, başbakan olursa parti içinde muhalefet olmaz diye tahmin ediyorum. Hareketin öncü isimlerinden biridir. Her zaman kendisine saygı gösterilir, güven tamdır."
 
"ABDULLAH GÜL CUMHURBAŞKANLIĞINDA ERDOĞAN'A RAKİP OLMAZ"
 
"Gül'ün ikinci kez aday olmasının yolunun açılmasında eleştirilecek bir şey yok. Yasal olarak hakkı olsa da Erdoğan aday olduğunda Gül rakip olarak çıkmaz. İkisinin arasında anlaşmazlık olmaz. Büyük bir laf olsa da Türkiye'de herkesin arasında kavga olur ama Gül ile Erdoğan arasında olmaz. Bu kardeşlik duygusundan da öte. AK Parti hareketinin Türkiye ve bölge için ne ifade ettiğinin farkında. Bu durumu zaafa uğratacak hiçbir şey yapmazlar. Birbirlerine karşı saygıları çok büyük. Bu hemen ortadan kalkamaz."
 
"GÜLEN'İN KONUŞMASINDA KAZANIMLAR SÖZÜ ÖNEMLİ"
 
Hüseyin Besli, Fethullah Gülen'in açıklamalarında ön plana çıkartılması gerekenin "kazanımlar" sözü olduğunu belirtti.
 
"Fethullah Gülen'in konuşmasında öne çıkan söz "kazanımlar"dı. Belli bir süredir ortada iktidar ve cemaat meselesi konuşuluyor. Böyle bir algı var. Hocaefendi kazanımlardan geriye gitmenin ne kadar tehlikeli olduğuna işaret etti. Bu ülke AK Parti dönemindeki kazanımlar için az bedellerle elde etmedi. Kolay kolay vazgeçilebilecek kazanımlar değil. Herhangi birinin güç gösterisinde bulunması bizi bu kazanımlardan milimetrik kayba bile uğratacaksa yazık olur. Ben bu nedenle bu konuşmayı önemsiyorum."
 
"MUHAFAZAKAR MEDYA AK PARTİ ÖNCESİ MUAMELETİ ÇOK KOLAY UNUTUYOR"
 
Hüseyin Besli, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan'ın "Medyanın, özellikle muhafazakâr dediğiniz medyanın iktidarla ilişkisi bence çok iğrenç. Muhafazakâr medya kendisine ihanet ediyor " sözleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
 
"Kendisi analitik düşüncesi olan bir arkadaşımızdır. Ben de kendisini takip ederim. Ama ben toptancı değerlendirmelerin yanlış olduğu kanaatindeyim. Muhfazakar medya kim? O zaman kendisi de muhafazakar medyanın içinde değil mi? Toptancı bakış açılarıyla değerlendirme yapılamaz. Tek tek gazeteler, yazarlar, kişiler değerlendirilebilir. Unutulan bir şey de şu; muhafazakar medya dediğimiz kişiler AK Parti öncesinde gördükleri muameleler çok kolay unutuyor."
 
"GAZETE SAHİPLERİNİN YAKLAŞIMI HOYRATÇA"
 
Besli, Ali Akel'in Yeni Şafak gazetesinden çıkartılması ile ilgili de konuştu.

"Başbakan'ın haberi, bilgisi olmadan gelişen olaylar bunlar. Gazetenin sahipleri heralde varsayımlar üzerinden Başbakan'ın buna kızacağını düşünerek bu adımı attılar. Çok hoyratça bir yaklaşım bu. Patronların tutumu sağlıklı bir durum değil. Ayşenur Arslan meselesinin arka planını bilmiyorum ama genel çerçevede henüz müesseseler oturmadı. Hala problemler yaşıyoruz. Normal bir ülkede iki sene sonraki bir konu neden tartışılır ki? Şimdiden 2014 konuşuluyor. Biz olayları olduğundan daha fazla büyütüyoruz. Bazılarını ise görmemiz gerekirken halının altına süpürüyoruz."

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Seçimini 2014'ten Önce Yaptırmaz - Hakverdi Murat Merdamert'in 16 Aralık 2011 tarihli yazısı için tıklayınız  http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=1488

 


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/ilk-kez-bu-kadar-net-ifade-edildi/siyaset/siyasetdetay/19.06.2012/1555834/default.htm


Bu haber 832 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,337 µs