En Sıcak Konular

LİSEDEN ÖNCE DİPLOMA YOK

19 Haziran 2012 18:42 tsi
LİSEDEN ÖNCE DİPLOMA YOK MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, zorunlu eğitimin 12 yıla çıktığını hatırlatarak, “Hiç kimse 12 yıldan önce, ilkokul ya da ortaokuldan sonra diploma alamayacak” dedi.

İlkokul ve ortaokul diploması tarih oluyor

MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, zorunlu eğitimin 12 yıla çıktığını hatırlatarak, "Hiç kimse 12 yıldan önce, ilkokul ya da ortaokuldan sonra diploma alamayacak" dedi. Yılda 180 işgünü olarak uygulanan eğitim süresi de şimdilik uzatılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, okul öncesinin 37-66 ay aralığını kapsadığını, anasınıfı ve anaokulu uygulamalarının devam ettiğini belirtti. Eğitim-öğretim takviminde de herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Çelik, 180 iş gününün, çalışma günü olarak kaldığını vurguladı. Çelik, şöyle konuştu: "OECD ülkelerinin, 43 gelişmiş ülkenin tamamında 6 bin 434 saatlik ders veriliyor. Bizde 5 bin 760 saat var. 1 yıl daha az eğitim vermiş oluyoruz. 674 saat eksik vermiş oluyoruz. Biz bunları düzenliyoruz şimdi. 1. sınıfta az saat ile başlayıp sonrasında çoğaltacağız. Uluslararası yarışlarda da iyi yerlere geleceğiz. Hiç kimse 12 yıldan önce, ilkokul ya da ortaokuldan sonra diploma alamayacak. 12 yıllık zorunlu eğitimin sonunda sadece tek diploma alınabilecek. Dünya lise mezunuyken biz ortaokul mezunu bile değiliz. 12 yıllık zorunlu eğitimle bu durum eşitlenmiş olacak. 31 Eylül ayı sonu itibariyle 66 ayını dolduran çocuklar okula başlayacak. Biz, 66 ayını dolduranları adrese dayalı veri sistemi ile e-okul kayıt sistemi ile kaydını yapacağız." Çelik, Ağustos ayında 40 bin yeni öğretmen atanacağını belirtti. Yeni eğitim sistemiyle müfredatta da değişiklikler yapıldığını söyleyen Çelik, okuma-yazmanın Kasım-Aralık aylarına değil, 2. dönemin sonuna bırakılacağını açıkladı. Birinci sınıf için eğlenerek ve oynayarak öğrenmeyi temel alan bir program hazırladıklarını bildiren Çelik, şöyle konuştu: "Eğitim sisteminde yapılan değişiklikler; eğitimin süresi 12 yıla çıkarıldı, eğitimde kademelendirme geldi, okula başlama yaşında küçük bir değişiklik oldu. Dünya'da da eğitime başlama yaşı daha aşağıya çekilmekte, eğitimde kalma süresi de uzamakta. Örneğin; Hollanda'da 48 ay, İngiltere'de 60 ay eğitime başlama süresi. AB'nin 15 ülkesinde 60 ayın altında. Eğitim süresi ise 14 yıllara taşınıyor. Bizim ülkemizde lise mezunu oranı AB'ye göre oldukça düşük. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasında ülkemiz belki de geç kaldı." 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,656894/ilkokul-ve-ortaokul-diplomasi-tarih-oluyor


Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,186 µs