En Sıcak Konular

BALYOZ DAVASI BAŞKA BİR MAHKEMEDE GÖRÜLECEK

16 Haziran 2012 19:58 tsi
BALYOZ DAVASI BAŞKA BİR MAHKEMEDE GÖRÜLECEK Sanık avukatlarının duruşmalara katılmadığı davada savcı, başka mahkemeye nakil istedi. Talebi kabul eden mahkeme, dosyayı Savcılığa iletme kararı aldı.

Balyoz davası sil baştan

Sanık avukatlarının duruşmalara katılmadığı davada savcı, başka mahkemeye nakil istedi. Talebi kabul eden mahkeme, dosyayı Savcılığa iletme kararı aldı.

İSTANBUL 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen "Balyoz Planı" davasında dün şok gelişme yaşandı. Sanık avukatlarının duruşmalara katılmadığını hatırlatan Savcı Hüseyin Kaplan, Cumhuriyet Savcılığı'na iadesini istedi.

Ozanlı açıkladı

Savcılık talebini kabul eden mahkeme heyetinin kararını üye hakim Aytekin Özanlı açıkladı: Davanın nakli hususunda beyanda bulunmak üzere dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdi edilmesine karar verildi.
 
"Balyoz" başka mahkemede
Savcı Hüseyin Kaplan'ın talebi üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, "Balyoz Planı" Davası'nın başka bir mahkemede görülmek üzere dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, "Balyoz Planı" davasının başka bir mahkemeye nakli konusunda beyanda bulunulması için dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine karar verdi. Savcı Hüseyin Kaplan,  "Sanıklar ile avukatlarının gerekeni yapmayarak yargılamayı uzattıkları halde davanın mahkeme heyeti ve savcılar tarafından uzatıldığı izlenimi verilmektedir. Mahkeme heyeti, yargılamayı devam ettirmek amacıyla müdafilerin duruşmaya girmelerini istemiş, baroya yazı yazmıştır. Ancak müdafilerin bir kısmı duruşmalara katılmıştır. Diğerleri girmemiştir. Yargılama bu aşamada devam edemiyor" dedi. Kaplan şöyle devam etti:  "Savcılıkça CMK'nun 19'uncu maddesinde (Yetkili hakim veya mahkeme, hukuki veya fiili sebeplerle görevini yerine getiremeyecek halde bulunursa; yüksek görevli mahkeme, davanın başka yerde bulunan aynı derecede bir mahkemeye nakline karar verir) hükmü gereğince dosyanın başka denk bir mahkemeye nakli için Cumhuriyet Savcılığımıza tevdi edilmesi arz ve talep olunur." Mahkeme, savcının talebine ilişkin kararını  bir saatlik aranın ardından açıkladı. Kararda davanın nakli hususunda beyanda bulunmak üzere dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na tevdi edilmesine karar verildi. 

Yine baro tartışması
Öte yandan, İstanbul Barosu'nun uzun süredir boykot ettiği Balyoz Darbe Planı Davası'nın dünkü duruşmasında, İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş ile baro yönetimindeki 5 avukatın müdahiller için ayrılan bölüme oturmasına izin vermedi. Pekdaş ve 5 avukat, gözlemci olarak müdahil avukatlar için ayrılan bölüme oturdu. Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, "Cübbelerinizi çıkarıp arka tarafa geçiniz" diye uyardı. Avukatların itirazı üzerine Diken, müdahil sıralarından kalkmaları için uyarısını sürdürdü. Bunun üzerine İzmir Barosu avukatları müdahil sıralarından kalkıp sanık avukatları için ayrılan bölüme otururken, bazılarının cübbelerini çıkarmadığı görüldü.
 

Kaynak:YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=68914


Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,461 µs