En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E ''ZEYTİN DALI''

15 Haziran 2012 14:49 tsi
ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E ''ZEYTİN DALI'' Başbakan Erdoğan Türk Telekom Arena’da gerçekleştirilen 10. Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış töreninde isim vermeden Fethullah Gülen’e “yurda dön” çağrısı yaptı.

Başbakan'dan Fethullah Gülen'e "dön" çağrısı

Erdoğan, Türkçe Olimpiyatları'nın Arena'daki finalinde Fethullah Gülen'e seslendi:
Başbakan Erdoğan, 13 yıldır ABD'de bulunan Fethullah Gülen'i isim vermeden kastederek "Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz" dedi.
Başbakan Türkçe Olimpiyatları kapanışında konuştu!

Başbakan Erdoğan dün Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen 10. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde isim vermeden Fethullah Gülen'e "yurda dön" çağrısı yaptı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış töreninde konuşan Erdoğan'ın "Kardeşlerim, gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz" şeklindeki sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı. Erdoğan şöyle devam etti: "Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu andaki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum."

Türkçe barış dili

Bu bayramın yaşanmasına vesile olan, 140 ülkede faaliyet gösteren Türk okullarını, okulların tüm yöneticilerini de tebrik ettiğini vurgulayan Erdoğan, 5 kıtadan, 135 dost ve kardeş ülkeden gelmiş gençlerden bir ricası olduğunu belirterek, söylediklerini, ülkelerine döndüklerinde anne babalarına, sınıf arkadaşlarına, okul arkadaşlarına, tüm aile fertlerine iletmelerini söyledi. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkçe her zaman barışın dili oldu. Türkçe her zaman, aşkın, sevdanın dili oldu. Türkçe, dayanışmanın, kardeşliğin, paylaşmanın dili oldu. Bu dil, hiçbir zaman sömürünün, hiçbir zaman istismarın, hiçbir zaman kültür baskısının dili olmadı. Türkçe her zaman hoşgörünün, her zaman diyaloğun, her zaman uzlaşmanın, kaynaşmanın, yani kalbin, yani ruhun dili, gönül dili oldu. Türkçe, kendi öz kültürünün aynası olduğu kadar, çok geniş bir coğrafyadan kazandığı kelimelerle, ortak bir medeniyetin de sesi oldu, nefesi oldu. Türkçe kendi öz kelimeleriyle birlikte, Arapça'dan, Farsça'dan, Latince'den, Batı dillerinden, Çince'den, Rusça'dan, Boşnakça'dan, Arnavutça'dan, Slav dillerinden aldığı kelimelerle, herkesin kendi çiçeğini derleyeceği bir gül bahçesi, bir sevgi medeniyetinin lisanı oldu. Türkçe'nin büyük ustası Yusuf Has Hacib, 'Gönülde arzu, dilek her ne ise, insan ağzını açınca hep onu söyler' diyor. Türkçe'nin en büyük şairi Yunus Emre, 'Dil, hikmetin yoludur' diyor. Hazreti Mevlana, 'Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar' diyor. Türkçe'nin büyük şairlerinden Yahya Kemal, 'Her halk, kendi ikliminin lisanını söyler' diyor. Evet, dil, ruhun, kalbin, gönlün aynasıdır. Lisan, her ne olursa olsun, hangi bedende olursa olsun, ruhta, kalpte, gönülde ne varsa, işte sadece onu söyler."

Nazım Hikmet'ten örnek

Dış politikada da barışın dilini kullandıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle tamamladı: "Büyükelçilerimizle, konsoloslarımızla barış diyoruz. Dünyada, ihtiyaç sahiplerini buluyor, onlara ulaşıyor, onlara el uzatıyor, Kızılay'la, TİKA'yla, Yunus Emre Enstitüleri'yle, TRT'yle barış diyoruz. Biz, 10'uncu Türkçe Olimpiyatları'nda, sevgili Aygül İlyasova'nın en güzel şekilde seslendirdiği, Nazım Hikmet'in dizelerindeki gibi, 'Akın var, güneşe akın' diyen; sevgili Menatullah Ahmet Mehdi'nin seslendirdiği, Sezai Karakoç'un dizelerindeki gibi, kalbinde merhamet adlı bir çınar taşıyan öğretmenlerimizle, okullarımızla barış diyoruz."

13 yıldır ABD'de

Fethullah Gülen 21 Mart 1999'da ABD'ye gitti. 13 yıldan bu yana Pensilvanya'da yaşıyor. Gülen hakkında 22 Ağustos 2000'de "şeriata dayalı bir İslam devleti kurmaya teşvik" suçlamasıyla dava açıldı. Gülen 2006'da beraat etti. Beraat kararı 2008'de Yargıtay tarafından onandı.

Arena doldu taştı

Türkçe Ollimpiyatları'nın kapanış törenini izlemek isteyen vatandaşlar, 52 bin kişilik Türk Telekom Arena'yı doldurdu. Stat dışına da dev ekranlar kuruldu. Saat 16.00'dan itibaren vatandaşların stada akın etmesi nedeniyle TEM Otoyolu'nda trafik durma noktasına geldi. Kapanış töreninde Türk Telekom Arena Stadı'nın bütün saha zemini sahne olarak kullanıldı. 290 kişilik dünya çocuklarından oluşan gösteri ekibi; özel ışık, mapping ve projeksiyon teknikleri ile üretilen görsel bir şöleni sundu. Gösteri için bin adet özel kostüm tasarlandı. Özel gecede dört ayrı kıtanın kültürel değerleri stilize edilerek, rengarenk bir kompozisyon sunuldu. Törenin sunuculuğunu ise Kadir Çöpdemir ve TRT Spikeri Bülent Özveren yaptı. Program esnasında dereceye giren öğrenciler farklı yörelere ait Potpori şarkı ve türküler seslendirdi. Kapanış Töreni Yeni Bir Dünya şarkısı ve havai fişek gösterileriyle son buldu.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/basbakandan-fethullah-gulene-%93don%94-cagrisi/457944/1/Gundem


Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,334 µs