En Sıcak Konular

''ASKERİ CASUSLUK SORUŞTURMASI''NDA YENİ GÖZALTILAR

14 Haziran 2012 10:05 tsi
''ASKERİ CASUSLUK SORUŞTURMASI''NDA YENİ GÖZALTILAR İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen ay başlattığı “askeri casusluk soruşturması” kapsamında Ankara’da 20 adreste arama yapıldı.

Film gibi bir operasyon!

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın geçen ay başlattığı  "askeri casusluk soruşturması" kapsamında Ankara'da 20 adreste arama yapıldı. Aranan yerler arasında askeri birlikler ve Jandarma Genel Komutanlığı da var. 16 ilde 51 kişi için gözaltı kararı alındı. Emekli Albay Ali Rıza Bildik de gözaltında...
 
Kışlada casus aradılar
İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "askeri casusluk soruşturması" kapsamında Ankara'da 20 adreste arama yapıldı. Aranan yerler arasında bazı askeri birlikler ve Jandarma Genel Komutanlığı da var.
Geçen Mayıs ayında İzmir'de başlatılan 'askeri casusluk soruşturması'kapsamında Ankara'da 20 adreste arama yapıldı. Arama yapılan yerler arasında bazı askeri birlikler ve Jandarma Genel Komutanlığı da var. Soruşturma kapsamında 14'ü Ankara'da olmak üzere 16 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Aramaların ardından aralarında emekli askeri hakim Albay Ali Rıza Bildik'in de yer aldığı bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "askeri belgelerin ele geçirilmesi" soruşturması kapsamında yeni bir gözaltı dalgası başladı.

7 savcı görev yaptı
Aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu 16 ilde arama kararı çıkarıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine, Ankara'da aralarında 28 Şubat soruşturmasını yürüten Mustafa Bilgili'nin de bulunduğu özel yetkili 7 Cumhuriyet savcısı, askeri noktalarda aramalar yaptı. Çok sayıda polis ve askeri personel ile adliyede görevli zabıt katipleri de savcılara eşlik etti. Savcıların, gittikleri yerdeki arama işlemlerini bitirdikten sonra, arama kararı alınan diğer noktalara geçtiği ifade edildi. Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı, GATA ve askeri birliklerde de arama yapıldı. 

Muvazzaf askerler de var
Soruşturma kapsamında 7'si İzmir'de, 14'ü Ankara'da olmak üzere 51 kişi hakkında da gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Gözaltı kararı bulunanlar arasında muvazzaf askerlerin de olduğu kaydedildi. Ankara'da hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişinin Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA'da görev yaptığı, aralarında emekli askerlerin de bulunduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında arama yapılan adreslerden birinin de, emekli askeri hakim Albay Ali Rıza Bildik'in Ankara Farabi Sokak'taki evi olduğu belirtildi. Aramanın ardından emekli albay Ali Rıza Bildik gözaltına alındı. Bildik, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatında, soruşturmanın, "şantaj, kişisel verileri kayıt altına almak, suç işlemek için örgüt kurmak, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek" suçları kapsamında yürütüldüğü bilgisi yer aldı. Bir eskort kızın gözaltına alınmasıyla başlayan ve şantaj yoluyla askeri bilgileri ele geçirdiği belirtilen çeteye yönelik operasyonda şu ana kadar 13'ü muvazzaf asker 45 kişi tutuklanmıştı. Gözaltına alınanların, Merkez Komutanlığı'ndan İzmir'e götürüleceği bildirildi.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=68823


Bu haber 1,010 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,695 µs