En Sıcak Konular

İRAN'DAN PETROL ALIMINI DÜŞÜRMEMİZİN SEBEBİ BELLİ OLDU

12 Haziran 2012 11:51 tsi
İRAN'DAN PETROL ALIMINI DÜŞÜRMEMİZİN SEBEBİ BELLİ OLDU Amerikan yönetimi, İran'dan ham petrol alımlarını önemli ölçüde düşürdükleri gerekçesiyle yaptırımlardan muaf tutacağı yeni ülkeleri açıkladı. Yedi ülke arasında Türkiye de var.

Türkiye'nin aylardır beklediği iyi haber!

Türkiye'nin aylardır beklediği iyi haber!
Amerikan yönetimi, İran'dan ham petrol alımlarını önemli ölçüde düşürdükleri gerekçesiyle yaptırımlardan muaf tutacağı yeni ülkeleri açıkladı. Yedi ülke arasında Türkiye de var.

Türkiye'nin Amerika'dan aylardır beklediği iyi haber sonunda geldi. Türkiye, artık İran'dan ham petrol alımlarını önemli ölçüde düşürdükleri için ekonomik yaptırımlardan muaf tutulacak ülkeler arasında. Açıklamayı Amerika Dışişleri Bakanı Hıllary Clınton yaptı. Listeye yeni ülkelerin eklendiğini açıkladı. Yeni listede bu kez Türkiye de var. Listede Türkiye'nin yanı sıra İran'ın petrol ihracatında büyük yer tutan Hindistan, Malezya, Güney Kore, Güney Afrika, Sri Lanka ve Tayvan bulunuyor.

Karara göre, bu 7 ülkedeki finansal kuruluşlara,süresi uzatılabilecek şekilde 180 günlük dönem için yaptırım uygulanmayacak.

ABD, Mart ayında da Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Japonya, Hollanda, Polonya, İspanya ve İngiltere'yi İran'dan aynı gerekçeyle yaptırımlardan muaf tutma kararı almıştı.

Yaptırımları İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamak için uyguladıklarını hatırlatan Clinton Tahran'ı bir kez daha uyardı: ABD Dışişleri Bakanı Tahran yönetimine "Uluslararası topluluğun endişelerini gidermek için somut adımlar atana kadar giderek artan tecrit ve baskıya maruz kalacakları" mesajını veriyoruz dedi.

Clinton'a göre Tahran yönetimi, samimi olduğunu kanıtlamak istiyorsa ilerleyen günlerde moskova'da yapılacak "5+1" görüşmeleri sırasında somut adımlar atmalı. (CNN)

Bakan'dan da petrol müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'dan ham petrol alımını azaltan TÜPRAŞ'ın Libya ile 1 milyon tonluk anlaşma yaptığını, Suudi Arabistan ile de uzun dönemli kontrat görüşmelerine başladığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran'dan ham petrol alımını azaltan TÜPRAŞ'ın Libya ile 1 milyon tonluk anlaşma yaptığını, Suudi Arabistan ile de uzun dönemli kontrat görüşmelerine başladığını bildirdi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/turkiyenin-aylardir-bekledigi-iyi-haber/457264/2/Ekonomi


Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,286 µs