En Sıcak Konular

DEMİREL: ''DÜNKÜ GÜNEŞLE BUGÜNKÜ ÇAMAŞIR KURUTULAMAZ''

8 Haziran 2012 15:04 tsi
DEMİREL: ''DÜNKÜ GÜNEŞLE BUGÜNKÜ ÇAMAŞIR KURUTULAMAZ'' Süleyman Demirel TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyelerine “Dün dündür, bugün bugündür” sözünü güncellediğini belirterek “Dünkü güneşle bugünkü çamaşır kurutulamaz” dedi.

Dünkü güneşle bugünkü çamaşır kurutulamaz!

Süleyman Demirel, komisyon üyelerine "Allah size kolaylık versin, zor bir işle görevlendirildiniz" dedi.
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Güniz Sokak'taki konutunda görüştü. Demirel, Komisyon üyelerine "Dün dündür, bugün bugündür" sözünü güncellediğini belirterek, "Dünkü güneşle bugünkü çamaşır kurutulamaz" dedi.

Demirel, Darbe  Komisyonu'nu ağırladı
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyelerine "Dün dündür, bugün bugündür" sözünü güncellediğini belirterek "Dünkü güneşle bugünkü çamaşır kurutulamaz" dedi.

Haber: Fatih Erboz

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980 ve 28 şubat sürecinde yaşananları "Bir bilen" olarak tanınan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e sordu.  AKP'li Nimet Baş başkanlığındaki 11 komisyon üyesi, Güniz Sokak'taki konutunda görüştükleri Demirel'e 38 soru sordu. Tanıklık etitği darbe ve muhtıralarla ilgili bilgileri sorulan Demirel'in  verdiği yanıtlar şöyle:

DÜN DÜNDÜR: 
Yeni çamaşır dünkü güneşle kurutulmaz. 1960'da şu yapılmasaydı, 1971'de bu yapılmasaydı. O günkü koşullar öyleydi. Dündür bugün bugündür demiştim, şimdi de dünkü güneşle bugünkü çamaşırlar kurutulamaz.

DENİZ GEZMİŞ'İN İDAMI: 
Gençlere yazık oldu. Ama o günkü hukuk çerçevesinde yargılandılar. O günkü kanunlar çerçevesinde idam cezası aldılar TBMM'ye geldi onaylandı ama yazık oldu.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER: 
Türkiye'de derin devlet, kontr- gerilla yok. Bir derin devlet varsa askerdir.

NOTER DEĞİLİM: 
İktidarda Necmettin Erbakan ile Tansu Çiller vardı. Zaten ben de noter değilim dedi. Ona devredecekti bu olmaz. Ben de bunun üzerine bir araştırma yaptım, uygun olanı buydu onu yaptım. Mesut Yılmaz'a görevi verdim. Onlar zaten güven oyu da alamazlardı. Doğru olanını yaptım. 

28 ŞUBAT:
28 Şubat post modern darbe değil. Çünkü parlamento açık kaldı. Hükümet iktidardaydı, ayrıca MGK kararları vardı. MGK kararlarının altında da Erbakan'ın imzası vardı. Başbakanlık genelgesiyle de bunları uygulayacağını bütün kurumlara duyurduğunu hatırlattı. Kaldı ki 3 ay 18 gün sonra istifa etti. Erbakan, yanıma gelip istifa edeceğini söyledi. Niye istifa ediyorsun diye kendisine sorduğum da Türkiye çok gergin istifa etmek istiyorum dedi. Eğer bunları yapmamış olsa 3 ay 18 gün asker bekler mi? Erbakan, bunların hepsini yerine getirdi.

FİLİ ÖRNEK GÖSTERDİ: 
Darbe filin zücaciye dükkânına girmesi gibidir. Keşke olmasaydı. Olmaması için de halk sahip çıkmalıydı. İktidarlara sahip çıkıp, bunun için mücadele etmesi lazımdı Bu ülkede bunlar olmadı. 12 Eylül anayasasına halkın yüzde 92 ile evet dedi Aynı halk bize darbeden önce yüzde 50 oy verdi.

YİNE DARBE OLUR MU?: 
Bu komisyon kuruldu. Halk sahiplenecek, bundan sonra darbe olmaz. Türkiye'de demokrasiyi insanlar sahiplenmeli. Bu yapılmazsa devamlı darbeler olur.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER:  
Bu bir güç meselesidir dedi. İktidar müsaitlik meselesidir. Ben kendimi koruyamadım oradaki insanları nasıl koruyayım. 

12 MART MUHTIRASI: 
Parlamentoda 12 Mart bildirisi okunurken 1 tek kişi ayağa kalktı itiraz etti. Sonuçta kimse itiraz etmedi. 450 kişiden bir kişi itiraz etti. 

EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM ŞEY:
Hamzaköy'e giderken İnsan Sabri Çağlayangil'in hanımı yanımızdaydı. Yaşlı bir hanımdı çantasını açtılar aradılar en çok ona üzüldüm.



Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=68504


Bu haber 1,277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,383 µs