En Sıcak Konular

2012 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR

8 Haziran 2012 14:19 tsi
2012 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI BAŞLIYOR Polonya ile Ukrayna’nın ortak düzenledikleri 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası bugün başlayacak. 16 takımın mücadele edeceği organizasyonda ilk maç saat 19.00’da Polonya ile Yunanistan arasında oynanacak.

Heyecan başlıyor

Polonya ile Ukrayna'nın ortak düzenledikleri 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası bugün başlayacak. 16 takımın mücadele edeceği organizasyonda ilk maç saat 19.00'da Polonya ile Yunanistan arasında oynanacak.

Avrupa'yı futbol heyecanı sardı. Turnuvaya katılamayan milli takımının yerine Avrupalı Türkler, Alman Milli Takımı'nda oynayan Real Madrid'li Mesut Özil ve Borussia Dortmundlu İlkay Gündoğan'la teselli bulacak. Turnuvaya katılan 16 takımla 24 gün futbolla yatıp, futbolla kalkacağız. 1 Temmuz günü Ukrayna'nın Kiew kentinde oynanacak final maçında 2012'nin Avrupa Şampiyonu'nun kimin olacağı şimdiden merakla bekleniyor. Takımlar iki komşu ülke Ukrayna ve Polonya'da antremanlarını sürdürüp büyük turnuva için son hazırlıklarını tamamladı.

Başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde karşılaşmalar, meydanlara kurulan dev ekranlara yansıtılacak. Avrupa'da çoğu araçlar milli takım bayraklarıyla süslendi. Spor mağazalarında milli takım formaları ve turnuva topları satışa çıkarıldı. Çoğu esnaf vitrin dekerasyonunu Avrupa Futbol Şampiyonası'na uyarladı. Futbol eğlendirirken ekonomiye de büyük hareket getirdi.

Çakır da düdük çalacak
Polonya ve Ukrayna'da yapılacak UEFA 2012 Avrupa Şampiyonası'nda Türk hakem Cüneyt Çakır da düdük çalacak. Tarihi bir başarı göstererek, 4 yılda bir düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alacak 12 Avrupalı hakemden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, aynı zamanda 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda maç yönetecek ilk Türk hakem olacak. Çakır, pazartesi günü oynanacak Ukrayna-İsveç maçını yönetecek.

Yardımcıları da Türk
Maçları yönetecek hakemin ülkesinden, kendisine yardımcı olacak 5 hakem daha belirleyen UEFA, FIFA kokartlı yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun'u görevlendirdi. FIFA kokartlı hakemlerimiz Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek de EURO 2012'de kale çizgilerinde görev alacak. FIFA kokartlı yardımcı hakem Mustafa Emre Eyisoy da yedek yardımcı hakem olarak olası bir sakatlanma ve aksilik durumunda görev alması için atandı.

Avrupa Şampiyonası
Chopin'le başlayacak
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bugün Varşova'da yapılacak açılış töreni, Macaristanlı piyanist Adam Dyord'un Chopin etüdünü çalmasıyla başlayacak. Açılış töreninin konseptini böyle etkinlikler düzenlemekte uzmanlaşan İtalyan Flimmaster Events hazırladı. Açılış törenindeki koreografik performansa 63 ülkeden 800'den fazla gönüllü katılacak. Olayı canlı yayında 150 milyondan fazla seyircinin izlemesi bekleniyor.

Timoşenko unutulmadı
Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenlediği turnuva öncesinde siyasi gerginlik sürüyor. Ukrayna'da insan hakları ihlali olduğunu savunan Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden politikacılar, burada oynanacak maçları boykot edecek. Bu bağlamdaki tartışmaları hapisteki muhalif lider Yulia Timoşenko'ya kötü muamele edildiği yönündeki iddialarla Almanya başlatmıştı.


Gözler Mesut'ta
Hırvatistan'a yenilerek son anda elenen Türkiye bu kez şampiyonada yok, ancak Avrupa'da yaşayan Türkler Alman Milli Takımı'na destek vermeye hazırlanıyor. Bunun nedeni ise Alman Milli Takımı'nda iki Türk kökenli oyuncunun bulunması. Bunlardan biri otoritelerin dünyanın en iyi 10 futbolcusu arasında gösterdiği İspanya'nın Real Madrid takımında oynayan Mesut Özil, diğeri de defans oyuncusu Serdar Taşcı.


Platini'den son uyarı
UEFA Başkanı Michel Platini, Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliği yapacağı Avrupa Futbol Şampiyonası için önemli uyarılarda bulundu. Platini, tribünlerde oyunculara yönelik oluşabilecek ırkçı saldırılara karşı hakemlerin maçı geçici olarak veya tamamen tatil edebileceğini belirtti. İtalyan oyuncu Balotelli'nin kendisine karşı böyle bir davranış olması halinde oyunu bırakacağını söylemesine karşı İtalyan yıldızı uyaran Platini; "Bu tip bir durum karşısında hakem oyunu durdurursa biz bunu kesinlikle destekleriz. Ama bir oyuncunun böyle bir şey yapması doğru değil" dedi.


Son şampiyon İspanya
(C) Grubu'nda yer alan son şampiyon İspanya, İtalya, İrlanda ve Hırvatistan ile mücadele edecek. (A) Grubu'nda ise Polonya, Yunanistan, Rusya ve Çek Cumhuriyeti çekişmelerini izleyeceğiz. (B) Grubu'nda Hollanda, Danimarka, Almanya ve Portekiz yer alırken, (D) Grubu'nda da Ukrayna, İsveç, Fransa ve İngiltere mücadele edecek. İspanya'nın yaptığı idmanlara futbolseverler büyük ilgi gösterirken, futbolcular imza vermekten yoruldu.


Süper Lig'den 9 temsilci var
1 Temmuz'da bitecek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, geçen yıl Spor Toto Süper Lig'de forma giyen 9 futbolcu top koşturacak. Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek ülkelerin açıklanan kadrolarına göre, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele edip, şampiyonada forma giyecek oyuncular şunlar:
Çek Cumhuriyeti: Tomas Sivok (Beşiktaş), Milan Baros (Galatasaray)
Yunanistan: Theofanis Gekas (Samsunspor)
Polonya: Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Kamil Grosicki (Sivasspor)
Portekiz: Hugo Almeida, Ricardo Quaresma (Beşiktaş)
İsveç: Samuel Holmen (İstanbul BB), Johan Elmander (Galatasaray).


EURO 2012 TAKVİMİ

A GRUBU
BUGÜN
19.00 Polonya-Yunanistan
21.45 Rusya-Çek Cum.
12 Haziran Salı
19.00 Yunanistan-Çek Cum.
21.45 Polonya-Rusya
16 Haziran Cumartesi
21.45 Yunanistan-Rusya
21.45 Çek Cum.-Polonya

B GRUBU
Yarın
19.00 Hollanda-Danimarka
21.45 Almanya-Portekiz
13 Haziran Çarşamba
19.00 Danimarka-Portekiz
21.45 Hollanda-Almanya
17 Haziran Pazar
21.45 Portekiz-Hollanda
21.45 Danimarka-Almanya

C GRUBU
10 Haziran Pazar
19.00 İspanya-İtalya
21.45 İrlanda-Hırvatistan
14 Haziran Perşembe
19.00 İtalya-Hırvatistan
21.45 İspanya-İrlanda
18 Haziran Pazartesi
21.45 Hırvatistan-İspanya
21.45 İtalya-İrlanda

D GRUBU
11 Haziran Pazartesi
19.00 Fransa-İngiltere
21.45 Ukrayna-İsveç
15 Haziran Cuma
19.00 Ukrayna-Fransa
21.45 İsveç-İngiltere
19 Haziran Salı
21.45 İsveç-Fransa
21.45 İngiltere-Ukrayna

ÇEYREK FİNAL
21 Haziran Perşembe
21.45 A Grubu 1.'si-
B Grubu 2.'si (1)
22 Haziran Cuma
21.45 B Grubu 1.'si-
A Grubu 2.'si (2)
23 Haziran Cumartesi
21.45 C Grubu 1.'si-
D Grubu 2.'si (3)
24 Haziran Pazar
21.45 D Grubu 1.'si-
C Grubu 2.'si (4)

YARI FİNAL
27 Haziran Çarşamba
21.45 1. maç galibi-
3. maç galibi
28 Haziran Perşembe
21.45 2. maç galibi-
4. maç galibi

FİNAL
1 Temmuz Pazar
21.45 Kiev Olimpiyat Stadı



Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=68512


Bu haber 927 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,894 µs