En Sıcak Konular

HANGİ TERÖRLE MÜCADELE!

7 Haziran 2012 16:58 tsi
HANGİ TERÖRLE MÜCADELE! Dünyaya terör edebiyatı yapan ABD, özellikle Irak, Afganistan ve Pakistan'da işlediği terör suçlarını görmezden geliyor.

Emret komutanım!

İstanbul, 'terörle mücadele' ve AB konularında bugün düzenlenecek iki önemli toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 'Terörle mücadele' adı altında İslâm dünyasının içişlerine karışan Batı'dan ne gibi talimatlar alacağımız merak konusu.

Dünyaya terör edebiyatı yapan ABD, özellikle Irak, Afganistan ve Pakistan'da işlediği terör suçlarını görmezden geliyor. Kendi menfaati doğrultusunda yaşanan her gelişmeyi olumlu, diğerlerini olumsuz olarak yansıtan Avrupa ve akıl hocası ABD 'uluslararası terörizm'le ilgili işgüzar toplantılar yapmaya devam ediyor. Son olarak Suriye örneğinde de görüldüğü gibi 'terörizm'i subjektif bir kavram olarak ele alan Batı, bu tavrını medya aracılığıyla çok net olarak ortaya seriyor.
ABD kendisinin müdahil olduğu ülkelerdeki muhalif saldırılara 'terörizm' ve saldırganlara da 'terörist' yaftasını yapıştırırken, yıkılmasını istediği rejimlere karşı saldırıları 'operasyon', saldırganları da 'muhalif' olarak tanımlamayı tercih ediyor. Kasıtlı olarak seçilmiş bu tavır medya eliyle dünya kamuoyunun büyük bir kısmının olaylara maalesef Batı bakış açısıyla bakmasını sağlıyor.

HANGİ TERÖRLE MÜCADELE!
Toplantılardan ilki, Türkiye'nin 2011 yılında faaliyete geçen ve ABD ile eşbaşkanlığını yürüttüğü Terörle Mücadele Küresel Forumu'nun (TMKF) en üst karar organı olan Koordinasyon Komitesi'nin 2. toplantısı.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yanı sıra birçok ülkeden bakan düzeyinde katılım gerçekleşecek. Toplantının ardından Davutoğlu ile Clinton'ın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Bu toplantıdan ne gibi talimatlar alacağımız merak konusu.

İstanbul'daki ikinci önemli toplantı ise öğleden sonra yapılacak Türkiye-AB Siyasi Diyalog Toplantısı. Bakanlar düzeyindeki toplantıya Türkiye adına AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu; AB tarafından ise AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton ile Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Stefan Füle katılacak.

Toplantının gündemini Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye ile AB arasında geçen ay başlatılan pozitif gündem, vize konuları ile başta Suriye ve Mısır olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika ile Batı Balkanlar'daki gelişmeler oluşturacak.

ABD KADIN ÇOCUK DİNLEMİYOR!
İşgalci ABD askerlerince Afganistan'ın doğusunda bir köye düzenlenen gece baskınında 14 kişinin öldüğü bildirildi. Afgan polisinden yapılan açıklamada ölen kişilerden ikisinin sivil olduğu belirtildi. Loger vilayeti Polis Şefi Orgeneral Gulam Sahi Rugh Lovaney, operasyonda aralarında Taliban bölge komutanının da bulunduğu 12 gerillanın öldürüldüğünü söyledi. Lovaney, ölenler arasında bir kadın ile bir çocuğun da bulunduğunu kaydetti.

PAKİSTAN'A SALDIRILAR DURMUYOR
Pakistan'ın yıllardır şiddetle karşı çıkmasına rağmen ABD'nin insansız uçaklarla yaptığı katliamları engelleyemiyor. Günaşırı yapılan terör saldırılarında çoğu masum siviller öldürülüyor.  Pakistan İnsan Hakları Örgütü (HRCP), Karaçi kentinde, şiddet olaylarında yılbaşından bu yana 740 kişinin öldüğünü açıkladı. HRCP Başkanı Zühre Yusuf, son beş ayda 740 cana mal olan şiddet olaylarını güvenlik güçlerinin durdurmayı başaramadığını söyledi.

ASIL TERÖRİST KİM?
ABD'nin eşbaşkanlığını yürüttüğü Terörle Mücadele Küresel Forumu'nu İstanbul'da yapılacak. Kritik toplantısının hazırlıkları sürerken, ABD'nin, işgal ettiği ülkelerde 2 milyonu aşkın Müslüman'ı öldürmesi akıllara kimin gerçekte terörist olduğu sorusunu getirdi.

TERÖRÜN KAYNAĞI HANGİ ÜLKE
Türkiye'nin 2011 yılında faaliyete geçen ve ABD ile eşbaşkanlığını yürüttüğü TMKF'nın en üst karar organı olan Koordinasyon Komitesi'nin 2. toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile AB'nin yanı sıra 29 ülkeden birçoğu bakan düzeyinde katılım gerçekleşecek.

Terörün her türüyle mücadeleye yönelik bir platform niteliğindeki program sonunda Davutoğlu ile Clinton'ın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. 11 Eylül saldırılarını bahane ederek Irak'tan, Filistin'e, Pakistan'dan Afganistan'a kadar birçok katliama imza atan ABD'nin, Terörle Mücadele Küresel Forumu başlığıyla toplantı düzenlemesi manidar bulundu. ABD'nin, işgal ettiği ülkelerde öldürdüğü Müslüman sayısı 2 milyonu aşarken, buna rağmen hala terörle mücadelesi samimi bulunmuyor. Dünyanın kimin terörist olduğunu ABD'den öğreniyor olması, hangi ülkenin terör yuvası olduğuna ABD'nin karar vermesi de ayrı bir tartışma konusu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/emret-komutanim-241272.htm


Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,692 µs