En Sıcak Konular

LİCE'DE JANDARMA KOMUTANI İLE BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

5 Haziran 2012 09:59 tsi
LİCE'DE JANDARMA KOMUTANI İLE BİR UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu.Şehit olan askerlerden birinin Lice İlçe Jandarma Komutanı olduğu öğrenildi.

Jandarma komutanını mayınlı tuzakla şehit ettiler

Lice'de 2 şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu. Hakkâri ve Diyarbakır'dan üst üste 2 patlama haberi geldi. Şehit olan askerlerden birinin Lice İlçe Jandarma Komutanı olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Tapantepe Mevkii'nde PKK'lıların araziye döşediği mayının patlaması sonucu 2 askerin şehit olduğu bildirildi. Şehitler için Diyarbakır'da tören düzenleneceği öğrenildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesinin Hedik Köyü yakınlarında terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyon sırasında meydana gelen mayın patlamasında 2 jandarma personelinin şehit olduğunu söyledi. Vali Toprak, bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

Askeri aracın geçişi sırasında patlama
Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi ile Yeniköprü arasındaki Çöplük mevkiinde askeri konvoyun geçişi sırasında teröristlerin yola yerleştirdiği mayın saat 07.00'de patladı. Mayının patlaması sonucu 1 asker hafif yaralandı. Yolda çukur açan patlamanın ardından, Yüksekova -Hakkâri karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunda başka patlayıcı olup olmadığı araştırılırken, bölgede de operasyon başlatıldı.

Jandarma Komutanı'na tuzak kurulmuş
Diyarbakır'ın Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt'un terör örgütü tarafından kurulan hain bir tuzakla şehit olduğu ortaya çıktı. İlçe Jandarma Komutanı'nın, mayınlı saldırıda şehit olan uzman çavuş için olay yerine giderken ikinci mayının patlatılması üzerine şehit olduğu öğrenildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice'de 2 askerin şehit olduğu saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, Lice ilçesi kırsal kesiminde sürdürülen operasyonda araziye döşenmiş iki ayrı mayına basan iki jandarma personelinin şehit olduğunu hatırlattı.

Toprak, "2 Haziran 2012 günü saat 20.45 sıralarında Lice ilçesi Abalı köyü sınırları içerisinde Diyarbakır - Bingöl Karayolu'nun 50. kilometresinde yol kesen PKK/KCK'lı teröristler, Diyarbakır'dan Trabzon'a seyir halinde olan yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu şahsın kaçırılması ve bir şahsın da aracının yakılması olayı ile ilgili olarak, 4 Haziran 2012 günü anılan bölgeye operasyon yapılmıştır." dedi.

Vali Toprak, yapılan operasyonda saat 07.30 sıralarında mayına basan jandarma uzman çavuşun olduğunu belirterek, "Bu olayla ilgili olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ercan Kurt, aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak şehit olmuştur. Konuyla ilgili olarak başlatılan operasyonel faaliyet devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı. Mustafa Toprak, 2 Haziran 2012 günü kaçırılan İngiliz uyruklu bir kişinin de 3 Haziran 2012 günü akşam saatlerinde serbest bırakıldığını ve Bingöl'ün Genç ilçesine geldiğini belirtti.

Başbakan'dan başsağlığı mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da iki askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi.Başbakanlık Basın Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

''Sayın Başbakanımız Diyarbakır'da 2 askerimizin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Necdet Özel'e bir başsağlığı mesajı göndererek üzüntülerini iletmiştir.''

Şehitlerin baba evine ateş düştü
Lice ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Jandarma Binbaşı Ercan Kurt'un Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesindeki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kurt'un şehit haberini babası Ahmet ve annesi Zehra Kurt'a beldeye gelen askeri yetkililer verdi. Fenalaşan Ahmet ve Zehra Kurt ile şehit binbaşı Ercan Kurt'un ağabeyi Yusuf Kurt, sağlık ekiplerince Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.
Binbaşı Ercan Kurt'un evli ve 2 çocuk babası olduğu, diğer ağabeyi Yarbay Baki Kurt'un ise Afganistan'da görev yaptığı öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin Abalı köyü sınırlarında terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyon sırasında meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Uzman Çavuş Abdullah Açıcı'nın Osmaniye'deki baba evinde yas var.

Uzman çavuş Abdullah Açıcı'nın acı haberi, askeri yetkililer tarafından Cebel Yaylası Saray Mahallesi'ndeki ailesine bildirildi.

Evli ve 3 çocuk babası Açıcı'nın şehit olduğu haberini alan yakınları, eve taziye ziyaretine geldi. Ağabeyi İbrahim Açıcı'nın da kardeşinin cenazesini getirmek üzere Diyarbakır'a gittiği öğrenildi.

Şehidin annesi Zekiye Açıcı (65) ile babası Mustafa Açıcı (74), taziyeleri kabul etti. Şehit uzman çavuşun cenazesinin yarın memleketinde toprağa verileceği bildirildi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/lice-de-2-sehit-241108.htm


Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,037 µs