En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''KILIÇDAROĞLU KARANLIĞA YELKEN AÇIYOR''

4 Haziran 2012 09:31 tsi
BAHÇELİ: ''KILIÇDAROĞLU KARANLIĞA YELKEN AÇIYOR'' MHP Genel Başkanı, “AKP’nin peşinden giden CHP lideri, bölücülük güzergâhında ısrarla ve hevesle yürüyor” dedi.

Bahçeli: Bölücü politikalara kapımız kapalı

MHP lideri Devlet Bahçeli, 24. Geleneksel Erdemli Türkmen Şöleni’nde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: AKP’nin peşinden giden anamuhalefet partisi lideri de malum sarp yollarda. Bölücülük yolunda ısrar ve hevesle yürümektedir. Bu defa da kendisi diline doladığı sözde Kürt sorunu ile vakit geçirmekte, bölücülük sırasına girmekte ve karanlığa doğru hızla yelken açmaktadır.

Bahçeli: Kılıçdaroğlu karanlığa yelken açıyor
MHP Genel Başkanı,  “AKP’nin peşinden giden CHP lideri,  bölücülük güzergâhında ısrarla ve hevesle yürüyor” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin’de düzenlenen 24. Geleneksel Erdemli Türkmen Şöleni’nde konuştu. Bahçeli sözlerine “Erdemli’de kutlu Türkmen ruhuyla, çağları aşan Türkmen şuuruyla ve zamanın öğütücü dişlerine meydan okuyan Türkmen kudretiyle buluşmaktan kıvanç duyuyorum” diye başladı. Bahçeli, “Terör sorununu başta sözde Kürt sorunu olarak yanlış tercüme edip, Türk milletinin başına bölücülük musibetini açan AKP zihniyetin yatacak yeri de yoktur, ileri sürecek mazereti de kalmamıştır. Başbakan’ın gündem saptırmaları, kadınlarla ilgili çirkin benzetmeleri kendi niyetini saklamayacaktır” diye konuştu. Devlet Bahçeli,  “Kürt sorunu” na ilişkin liderler zirvesine sert tepki gösterirken, AKP’nin peşinden giden anamuhalefet partisi liderinin de, malum sarp yollarda, bölücülük güzergâhında ısrarla ve hevesle yürüdüğünü savundu.

MHP’nin kapıları kapalı
Bahçeli, CHP Lideri Kılıçdaroğlu için “Bu defa da kendisi, diline doladığı sözde Kürt sorunuyla vakit geçirmekte, bölücülük sırasına girmekte ve planladığı nafile görüşme trafiğiyle karanlığa doğru hızla yelken açmaktadır” dedi. Bahçeli liderler zirvesi konusunda şunları söyledi: “Sözde Kürt meselesi hakkında veya bölücülüğü meşrulaştırmaya dönük girişimler paralelinde görüşme talep eden kim olursa olsun Milliyetçi Hareket Partisi’nin kapıları kapalıdır. Bunun dışında kim isterse bizi ziyarete gelebilir, misafirperverliğimize, uzlaşmaya açık tutumumuza ve ülke sorunlarıyla ilgili fikirlerimize bire bire şahit olabilir. Çünkü bizim açımızdan Kürt sorunu diye bir şey yoktur. Bu kapsamda CHP’nin bizimle görüşmesine ve düşüncelerini paylaşmasına da gerek olmayacaktır. Mersin’i Güneydoğu’nun incisi olarak gündeme getiren ve böyle takdim eden anamuhalefet liderinin bizim açımızdan ya coğrafya bilgisi iflastadır ya da bu güzel kentimizi başka sinsi niyetlerine alet etmek için harekete geçmiştir. Ne hazindir ki CHP’nin genel başkanı, AKP’nin rüzgârına takılmış ve pusulasını şaşırmıştır.” 

Fitne saçıyorlar
Tüm gelişmelerin, CHP’nin; AKP, BDP ve PKK ile aynı karede buluşup fitne saçtığını gösterdiğini anlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anlaşıldığı kadarıyla bölünme ihalesinin taliplileri ve iştirakçileri çoğalmaya başlamıştır. Bu doğru bir tercih değildir. Bu gidişat hayırlı değildir. Bu yolun sonunda Türkiye’nin çökmesi, çözülmesi ve milletimizin bütünlüğünün bozulması görülmektedir. Bir tarafta AKP, CHP; diğer tarafta BDP ve PKK aynı menfur amaçta buluşmuş ve Türk milletini zehirlemeye yönelmiştir. Tekraren belirtmek isterim ki; Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Bölücülük ve terör sorunu vardır. Bunu anlamadan, itiraf etmeden ve gereğini yapılmadan terörün beli asla kırılamayacaktır” dedi.

Hainler iş başında
Kötü niyetlilerin, kötülüğü kılavuz olarak seçenlerin, dağılıp, parçalanmayı isteyenlerin tüm kozlarını oynayıp, var olan kirli amaçlarını teker teker sergilediklerini belirten Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:  “Hedefte Türk milleti vardır. Hedefte son yurdumuz yer almaktadır. Hainler, haramzadeler işbaşındadır. Bölücüler, bölünmeyi kafasına koyanlar faaliyet içindedir. Bunlara ortam hazırlayıp çanak tutanlar, sırtını sıvazlayıp teşvik edenler iyice gemi azıya almışlardır. Zıvanadan çıkmışlar, gözlerini kan ve kin bürümüştür. Öfke nöbetine tutulanlar, küresel projelerde eşbaşkanlığa soyunanlar durmaksızın surlarımızda gedik açmaya çalışmaktadır. Bin yılda karılan harcı, bin yılda kök salan çınarı ve bin yılda oluşan ülküyü geriletmek ve tarumar etmek amacıyla yoğun bir çaba sarfedilmektedir. Bu yüzden bugünlerde, kendi kültür köklerimize ve tarihi kudretimize ziyadesiyle ihtiyaç duymaktayız.” İktidarda milli bakış yok. Siyasi iktidarda, milli bir bakış ve zihniyet noksanlığı varlığının büyük bir handikap olarak karşılarında durduğunu belirten Devlet Bahçeli Türkmenlere, “Anarşinin, asayişsizliğin, anaforculuğun ve ahlaksızlığın önünde siz duruyorsunuz. Biliyorum ki karanlığı aydınlatacak sizsiniz, kötülüğü kovacak sizlersiniz. İstismara direnecek sizsiniz, maneviyat tacirliği yapan siyaset tacirlerine haddini bildirecek olan sizlersiniz. Türkmen’i etnik kimlik mesabesine indiren gafillere, milleti 36’ya dilimleyen vicdansızlara adım attırmayacak da sizlersiniz. Ayranınız kabardığı zaman ihanet lobilerine, bölünmenin taraflarına dünyayı dar edecek de kesinlikle siz olacaksınız” dedi. İç ve dış sorun alanlarının gün geçtikçe katlandığını ve vahim bir sürecin geldiğini öne süren MHP Lideri Bahçeli, “Bunun suçlusu elbette Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinden başkası değildir. Cumhuriyet’in tüm kurum ve ilkeleri bu zihniyet tarafından tahrip edilmektedir. Milli bayramlar, millete mal olmuş özel günler AKP tarafından hırpalanmaktadır. 23 Nisanla uğraşan bunlardır. 19 Mayıs’a düşmanlık yapan bunlardır. 30 Ağustos’tan intikam almaya çalışan bunlardır. 29 Ekim’i sıradanlaştırmaya cüret eden bunlardır. Hatta İstanbul’un fethini sulandıran, içini oyan ve Türk tarihini basit olaylar yığını haline dönüştürmeye cüret eden yine bunlardır” iddiasında bulundu. 

Öncelikli tehdit
Bugün bölücülük ve terör sorununun içinden çıkılmaz bir hal aldığını anlatan, Başbakan Erdoğan’ın yanlış politikaları, küresel çevrelerin dayatmalarıyla girdiği engebeli yolun milleti meçhule doğru götürdüğünü kaydeden Devlet Bahçeli, “Bu kimliksiz zihniyet Türkiye’nin güvenliğini ve çıkarlarını çok ciddi biçimde zedelemektedir. Milli bekamız ve güvenliğimiz, dirlik ve düzenimiz için başka coğrafyalarda müsebbip aramaya artık gerek yoktur. AKP zihniyeti, Türk milleti ve Türk devleti için başlı başına ve öncelikli bir tehdit haline gelmiştir” dedi. (Haber: Banu Uzun - YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=68332


Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,825 µs