En Sıcak Konular

23 Ocak 2008 Türkiye Gündemi

23 Ocak 2008 10:16 tsi
23 Ocak 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de gündem şu şekilde oluşacak...

1- Yunanistan Başbakanı Karamanlis, Ankara'ya geliyor.
     - Türkiye'yi 49 yıl aradan sonra ziyaret edecek ilk Yunanistan Başbakanı olan Kostas Karamanlis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlıkta resmi törenle karşılanacak.
     - Erdoğan ve Karamanlis, başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.
     - Erdoğan, Karamanlis onuruna Başbakanlık Konutu'nda akşam yemeği verecek.
    
     2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ile Kerkük Vilayeti Meclis Üyesi Ali Mehdi ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
     - Namibya'nın Türkiye'ye de akredite Berlin Büyükelçisi Peter Hitjitevi Katia Vivi ile Kotdivuar'ın (Fildişi Kıyısı) Türkiye'ye de akredite Tel Aviv Büyükelçisi Kessie Reymond Kaudou, Cumhurbaşkanı Gül'e Çankaya Köşkü'nde güven mektuplarını sunacak.
    
     3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunu ziyaret edecek ve yönetim kurulu toplantısına katılacak.
    
     4- AİHM yargıcı seçilen Prof. Dr. Işıl Karakaş'ın AA'ya demeci:
     - ''301. madde, ifade özgürlüğünün önünde bir engel. Bu maddede değişiklik yapılması gerektiğini düşünüyorum.''
     -''(Türban konusunda) Türkiye'de yeni bir hukuki düzenleme ve bu düzenlemeden etkilendiğini iddia eden kişiler varsa, iç hukuk yolları tüketilip AİHM'ye başvuru gelirse, bu da değerlendirilecek, tabii önceki içtihatlar dikkate alınarak.''
    
     5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezi önündeki aşure dağıtımına katılacak.
    
     6- Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başkanlığında Başbakanlık Yeni Binada toplanacak.
    
     7- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, makro ekonomik gelişmeler ve 2007 yılı bütçe uygulama sonuçlarını ele alacak.
    
     8- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Pınardağ, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu ile Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli'ni ayrı ayrı kabul edecek.
    
     9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Almanya'nın Hannover kentinde ''Şehircilik, Altyapı Kongresi''ne katılarak konuşma yapacak.
    
     10- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''2008 Frankfurt Kitap Fuarı Konuk Ülke Türkiye Projesi'' çalışmalarına ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapacak.
    
     11- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara Şampiyonu olan Özel Fatoş Abla Lisesi basketbol takımını okulda ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verecek.
    
     12- TBMM'den...
     - Genel Kurulda, Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri sürecek.
     - Adalet Komisyonunda, Türk Ticaret Yasası Tasarısı'nın yürürlüğü ve uygulanmasına ilişkin esasları düzenleyen tasarı ele alınacak.
     - İçişleri Komisyonunda, Telsiz Kanunu'nun bazı maddelerinin değiştirilmesine ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.
     - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, basın toplantısı düzenleyecek.
    
     13- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, genel merkezdeki başkanlık divanı toplantısının ardından basın açıklaması yapacak.
    
     14- İtalya'da Başbakan Romano Prodi liderliğindeki merkez sol hükümet için mecliste güvenoylaması yapılacak.
    
     15- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Jean Paul Costa, Strasbourg'da, mahkemenin 2007'deki çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.
    
     16- Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık olağan toplantıları, İsviçre'nin Davos kasabasında başlıyor.
    
     17- İstanbul Sanayi Odasının ocak ayı meclis toplantısında ''Küresel Gelişmeler Işığında Üretim, İhracat, İstihdam ve Büyümenin Sürdürülebilirliğinin Değerlendirilmesi'' konusu ele alınacak.
    
     18- Yunanistan'a ihraç edilecek Neoplan marka otobüsler için MAN Türkiye AŞ fabrikasında imza töreni düzenlenecek. MAN Türkiye AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Jens Foerst ile MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Tuncay Bekiroğlu basın toplantısı yapacaklar.
    
     19- UNICEF'in ''Dünya Çocuklarının Durumu 2008 Raporu'', örgütün Türkiye temsilcisi Reza Hassaini tarafından Ankara'da açıklanacak.
    
     20- Yönetmen Orhan Aksoy için tören...
     - Aksoy'un cenazesi, Emek Sineması'ndaki tören ve Levent Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazın ardından İstanbul'da toprağa verilecek.
    
     21- Midyat'ın Başyurt köyünün Efeler mezrasında terör örgütünce katledilen 11 vatandaş için anma töreni düzenlenecek.
    
     22- Güneydoğu'nun yıldızı olmayı hedefliyor.
     - Petrol kenti olarak anılan Batman, tekstil ve inşaat sektöründeki yatırımcıların yeni gözdesi olma yolunda.
     - Açılacak 3 fabrikada 2 yıl içinde yaklaşık 3 bin kişi istihdam edilecek.
    
     23- Ayakkabı sektörü İzmir'de buluşacak.
     - İZFAŞ'ın düzenlediği 23. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, yarından itibaren profesyonel ziyaretçileri ağırlayacak.
     - İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen: ''Fuarda sergilenecek ayakkabılar, vitrinlerden önce İzmirliler ile buluşacak.''
    
     24- Kuşlar rotayı İzmir'e çevirdi.
     - Göç ve üreme güzergahında yer alan ülkelerdeki sanayileşme ve çevre kirliliği nedeniyle kuşların, barınmak için daha temiz kalan İzmir Kuş Cenneti'ne yöneldikleri bildirildi.
     - İzmir Kuş Cenneti Geliştirme Birliği Başkanı Nurgül Uçar: ''Bu cennetten kuşların da insanların da nasibini alması için gayret gösteriyoruz.''
    
     25- ''Gelecek neslin dişleri çürük...''
     - Türk Diş Hekimleri Birliği verilerine göre, Türkiye'de 12 yaşındaki çocukların yüzde 84'ünün dişlerinde çürük bulunuyor.
     - Diş Dostu Derneği Genel Sekreteri Selda Alemdar Dinçer: ''Çocuklar, ilk süt dişlerini çıkardıklarında, ağız sağlığı bakımına başlanmalı.''
    
     26- ''Kan anonsları bitecek.''
     - Türk Kızılay Derneği tarafından 2005 yılında başlatılan ''Güvenli Kan Temini Projesi'' kapsamında 54 kan merkezinin faaliyete geçtiği bildirildi.
     - Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaplan: ''Bir elinde kan torbası bir elinde reçeteyle dolaşan hiçbir hasta kalmayacak.''
     - ''Türkiye'nin kan ihtiyacının yüzde 60-70'ini tek başına karşılayacak duruma geldik, gelecek yıl sonunda tamamını karşılayacağız.''
    
     27- Futbolda Fortis Türkiye Kupası (A), (C) ve (D) gruplarında 5. ve son hafta maçları yapılacak.
     - (C) Grubu'nda Alanyaspor ile Fenerbahçe Alanya'da, (D) Grubu'nda Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile Galatasaray Ankara'da karşılaşacak.
    
     28- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda, Efes Pilsen ile Yunanistan'ın Aris TT Bank Selanik takımı İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
     - FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (A) Grubu'nda 10. ve son maçında Fenerbahçe, ESB Lille Metropole takımıyla Fransa'da karşılaşacak.
    
     29- Voleybolda Türk takımlarının Avrupa sınavları...
     - Indesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki 5. maçında Fenerbahçe Acıbadem, Azerbaycan'ın Azerrail Bake takımıyla İstanbul'da oynayacak.
     - Avrupa Çalenç Kupası 4. tur ilk maçlarında erkeklerde Halk Bankası, deplasmanda İtalya'nın Pallavolo Modena, bayanlarda da DYO Karşıyaka, İzmir'de İspanya'nın Hotel Cantur Las Palmas takımıyla mücadele edecek.
    
     30- Sezonun ilk ''Grand Slam'' mücadelesi olan 96. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler ve bayanlarda çeyrek final maçları tamamlanıyor.
    
     31- Futbol Federasyonunun eski yöneticisi Ayhan Bermek, yapılacak seçimlerde başkan adayı olup olmayacağını düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.
    
     32- Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de süren Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda erkekler kısa programda Alper Uçar mücadele edecek.

Bu haber 275 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,070 µs