En Sıcak Konular

MECLİS KOMİSYONU'NDAN DEMİREL ECEVİT VE ÇİLLER'E DARBE ZİYARETİ

30 Mayıs 2012 22:34 tsi
MECLİS KOMİSYONU'NDAN DEMİREL ECEVİT VE ÇİLLER'E DARBE ZİYARETİ TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu ilk olarak dinleyeceği 6 ismi belirledi:

Demirel, Ecevit ve Çiller'e darbe ziyareti

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu ilk olarak dinleyeceği 6 ismi belirledi:
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, eski belediye başkanlarından Ahmet İsvan, Milli Birlik Komitesi'nin hayatta kalan üyeleri Numan Ersin ile Ahmet Er

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu dün AK Partili Nimet Baş'ın başkanlığında yaptığı toplantıda, 1960 darbesi ve 1971 muhtırası, 12 Eylül darbesi ile 28 Şubat post modern darbe süreci ve 27 Nisan e muhtıra süreciyle ilgili oluşturduğu 3 alt komisyondan gelen dinlenmesi gereken isimlere ilişkin öneri listesi üzerinde çalıştı. 60 darbesi-71 muhtırasıyla ilgili komisyon 43, 12 Eylül alt komisyonu 60, 28 Şubat-27 Nisan alt komisyonu ise 180 isim için dinleme talebini üst komisyona iletti. Komisyon oluşan havuzdan ilk etapta dinleyeceklerini, birden çok darbe sürecine tanıklık etme, yaş ve sağlık durumları nedeniyle ivedilikle ve ziyaret edilerek dinlenmeleri gerekenler kıstasını gözönünde bulundurarak belirledi.

Darbeler sorulacak

Komisyon toplantısında tüm partilerin ittifakıyla ilk etapta dinlenmesine karar verilen 6 isim, darbe süreçlerin hemen hemen tamamına tanıklık etmiş durumda olan 9. Cumhurbaşkanı Demirel, eski TBMM Başkanı Cindoruk, Rahşan Ecevit, 12 Eylül darbesi öncesinin CHP'li İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan ve yaşları 90'a yaklaşan iki Milli Birlik Komitesi üyesi Numan Ersin ile Ahmet Er olarak tespit edildi. Bu isimlerden komisyon başkanlığının randevu talep edeceği ve kabul edilmeleri halinde bulundukları yerde ziyaret edilerek, bilgilerine başvurulmaları için her partiden bir temsilcinin yer alacağı heyetler oluşturulacağı öğrenilirken, gelecek yanıtlara göre ilk dinlemelerin önümüzdeki hafta başlayabileceği bildirildi.

Komutanlar da gündemde

Üst komisyona 28 Şubat-27 Nisan alt komisyonunca iletilen dinlenmesi talep edilen isimler arasında 20'yi aşkın mevcut milletvekili ile eski Genelkurmay Başkanları emekli orgeneraller Hüseyin Kıvrıkoğlu, İsmail Hakkı Karadayı ve Yaşar Büyükanıt'ın da yer aldığı öğrenildi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Komisyon Sözcüsü AK Partili İdris Şahin, dinlemek istedikleri isimlerin davetleri kabul etmemeleri halinde yasal bir yaptırımlarının bulunmadığını söyledi. Şahin, 1945-1980 yılları arasında Meclis tutanaklarını araştırmak ve beyanları tespit edebilmek için komisyonda 17 uzman görevlendirileceğini bildirdi. Komisyon toplantısına CHP'li Süleyman Çelebi, Genel Kurul'da görüşmeleri süren hava iş kolunda grevi yasaklayan yasa teklifini protesto amacıyla üzerinde "THY'de grev yasağına hayır" yazılı grev önlüğüyle geldi. Dinçer'in üzerine ceket giyip kravatını da taktığı grev önlüğünü fark eden Komisyon Başkanı Baş, CHP'li vekile esprili bir şekilde, "Hayırdır, burada eylem yapmaya mı geldiniz?" diye sordu. Çelebi "Hayır, Meclis'te eylem var" karşılığını verirken AK Partili üyelerin, "Herhalde grevin ertelenmesi için eylem yapıyorsun" sataşmalarına da Çelebi "Aksine, grev yasağını kaldırmak için eylem yapıyorum" diye yanıtladı.

Çağırılan isimlerin arasına eski Başbakanlar Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller de eklendi.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/demirel-ecevit-ve-cillere-darbe-ziyareti/454310/9/Siyaset


Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,181 µs