En Sıcak Konular

28 ŞUBAT'IN 5. DALGASINDA 6 TUTUKLAMA KARARI

30 Mayıs 2012 17:16 tsi
28 ŞUBAT'IN 5. DALGASINDA 6 TUTUKLAMA KARARI Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeleri alınan 10 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

"28 Şubat"ın son dalgasında 6 isme tutuklama

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmada ifadeleri alınan 10 şüpheliden emekli orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Çetin Doğan ile emekli korgeneraller Vural Avar, Metin Yavuz Yalçın tutuklandı. Emekli Orgeneral Teoman Koman ise rahatsızlığından dolayı serbest bırakıldı.
 
5. dalgada 6 emekli asker tutuklandı
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeleri alınan 10 şüpheliden 6'sı tutuklandı. Savcılık sorgusu tamamlanan 10 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Şüphelilerin mahkeme sorgusu sabaha karşı tamamlandı. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce sorgulanan zanlılardan 6'sı tutuklanırken 4'ü serbest bırakıldı. Tutuklanmasına karar verilen isimler şöyle: Emekli orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Çetin Doğan ve emekli korgeneraller Vural Avar, Metin Yavuz Yalçın. Mahkeme, emekli korgeneraller Engin Alan ve Kamuran Orhon ile emekli Albay Hakan Cemal Pelit'in serbest bırakılmasına karar verdi. Teoman Koman ise ağır rahatsızlığından dolayı serbest bırakıldı. 

Tankları yürüten komutan
Emekli Orgeneral Hikmet Köksal, 4 Şubat 1997'de Sincan'da tankların yürütülmesine karar veren üç komutandan biri olarak biliniyor. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya, itiraflarında kendisi ile birlikte tankların yürütülmesinin Çevik Bir ve Köksal'ın fikri olduğunu dile getirmişti. Emekli Orgeneral İlhan Kılıç'ın ise kapatılan Refah Partisi'ne giderek MGK kararlarını imzalatmak istediği ortaya çıkmıştı. 1992-1997 arasında MGK Genel Sekreterliği, Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi kritik görevlerde bulunan emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi de, Refahyol'a en sert tepki gösteren generallerden biri olarak biliniyordu.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=68087


Bu haber 994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,554 µs