En Sıcak Konular

GAYRİMENKUL SATIŞLARDA EN GÜVENLİ YOL: ''BLOKE ÇEK''

29 Mayıs 2012 17:34 tsi
GAYRİMENKUL SATIŞLARDA EN GÜVENLİ YOL: ''BLOKE ÇEK'' Gayrimenkul satış işlemleri sırasında yaşanan en önemli problemlerden birini satış bedeli olan tutarın alıcı tarafından satıcıya nasıl ödeneceği konusu oluşturuyor.

Gayrimenkul satarken dikkat!

Gayrimenkul satış işlemleri sırasında yaşanan en önemli problemlerden birini satış bedeli olan tutarın alıcı tarafından satıcıya nasıl ödeneceği konusu oluşturuyor. Bu durumda kullanılabilecek en sağlıklı yolun 'Bloke Çek' olduğu belirtildi 

Gayrimenkul satış işlemleri sırasında yaşanan en önemli problemlerden biri; satış bedeli olan tutarın alıcı tarafından satıcıya nasıl ödeneceği konusudur. Tapu dairesinde taraflar arasında imzalar atılmadan önce para alışverişinin tamamlanmış olması gerektiğinin altını çizen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, satış işlemi bittikten sonra satıcının parayı almamış olması durumunda herhangi bir hak iddia edilemediğini söyledi. Erilkun, alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun 'Bloke Çek' olduğunu belirtti.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, alım ve satım işlemlerinde paranın tapu dairesinde elden teslim alınmasında çeşitli riskler bulunduğunu belirterek "taşıma, dolandırıcılık, paranın sayılma problemi, hırsızlık ve sahte para bu sıkıntıların başında gelir. Bloke çek ise bu konuda alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yoldur" dedi.

Çalınma riski ortadan kalkıyor

Banka tarafından düzenlenen ve çekte yazılı tutarın banka tarafından hesapta bloke edildiğini gösteren belgeye 'Bloke Çek' denildiğini söyleyen Erilkun, bunun bankanın kendi çeki olduğunu vurguladı. Bloke Çek'in hamiline veya daha sağlıklısı satıcı adına düzenlenebileceğini belirten Hakan Erilkun, şunları söyledi: "Bu çeki tapuda satış işleminden hemen önce alan satıcı, satış işleminden sonra ilgili banka şubesine gider ve çeki tahsil eder. Gayrimenkulü satan kişi bloke çekin düzenlendiği şubeye gittiği takdirde aynı gün tahsilat yapabilir. Satış bir nedenle yapılamaz ise çeki hazırlatmış olan alıcı bu blokeyi kaldırabilir. Bloke çek, güvenli ve pratik bir ödeme yoludur. Kredi tutarı nakit olarak taşınamadığından böylelikle çalınma riski de ortadan kalkar."

Hakan Erilkun, 'Bloke Çek'te satıcının özellikle dikkat etmesi gereken unsurları şöyle açıkladı: "Alıcı bloke çeki mümkünse bankada düzenlenirken görmeli veya ilgili bankayla görüşerek çekin doğruluğunu teyit etmelidir. Ayrıca çekin üstünde yazılı olan isminin tam ve eksiksiz olarak yazıldığına dikkat edilmelidir." Banka tarafından düzenlenen ve bankanın yetkili kişi imzasını içeren Bloke Çek için bankaların uyguladığı düzenleme bedelinin farklılık gösterebildiğine dikkat çeken Erilkun, 25 TL'den çek bedelinin binde 5'ine kadar farklı oranların talep edilebildiğini söyledi.(YENİ MESAJ)


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,656365/gayrimenkul-satarken-dikkat


Bu haber 2,494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,404 µs