En Sıcak Konular

28 ŞUBAT'TA 5. DALGA YİNE EMEKLİ GENERALLERİ VURDU

29 Mayıs 2012 10:39 tsi
28 ŞUBAT'TA 5. DALGA YİNE EMEKLİ GENERALLERİ VURDU Soruşturma kapsamında aralarında eski kuvvet komutanlarının da bulunduğu emekli generallerin tutuklanması istendi.

9 emekli generale tutuklama talebi

Soruşturma kapsamında aralarında eski kuvvet komutanlarının da bulunduğu emekli generallerin 
tutuklanması istendi.
Başbakan Erdoğan'ın 4. dalga sonrası "Böyle dalgalar arka arkaya geldikçe bu dalgalarda ülke boğulur. Bu iş bu kadar uzatılmamalı. Bunlar toplumun huzurunu da kaçırıyor" diyerek rahatsızlığını ortaya koyduğu 28 Şubat soruşturmasının 5. dalgası dönemin komutanlarını vurdu. Savcı, 9 emekli generalin tutuklanmasını talep etti.

9 emekli generalin tutuklanması istendi
Aralarında dönemin kuvvet komutanlarının da bulunduğu emekli askerler tutuklama talebiyle 
mahkemeye sevk edildi.
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturmasında 5. operasyon dalgasınnda 9 emekli generalin tutuklanmaları talep edildi. Eski MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, 28 Şubat döneminin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, eski Jandarma Genel Komutanı ve MİT Müsteşarı emekli Orgeneral Teoman Koman ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal İstanbul'da, dönemin Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı emekli Korgeneral Vural Avar ise İzmir'de gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü. 28 Şubat soruşturması kapsamında Balyoz davasının tutuklu sanıkları emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ve MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan da ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. İzmir'de de, Narlıdere ilçesindeki evinde gözaltına alınan emekli Korgeneral Kamuran Orhon, çalışmaların tamamlanmasının ardından Ankara'ya gönderildi. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri emekli Korgeneral Orhon'un evinde de arama yaptı. Bu arada, Muğla'nın Datça ilçesindeki bir tatil sitesinde oturan 28 Şubat döneminin Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı emekli Korgeneral Vural Avar ise Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince "ifadesine başvurulmak üzere" evinden alınarak Ankara'ya götürüldü. Operasyonun ardından ifadeleri alan savcılar, aralarında eski kuvvet komutanları ile, Engin Alan ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu kişileri tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.  

"Ülke boğulur" demişti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs 2012'de 28 Şubat soruşturmasını değerlendirirken, "Böyle dalgalar arka arkaya geldikçe ülke boğulur. Bu iş uzatılmamalı. Bunlar toplumun huzurunu kaçırıyor, bizler de rahatsızız" demişti.

 2 savcıya ifade verdiler
28 Şubat soruşturmasının 5'inci dalgasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla'da operasyonlar yapıldı. Operasyonun bu ayağında Ankara Özel Yetkili Başsavcılığı, gözaltına alınan zanlıların konutlarında arama yaptırmadı. Balyoz davası tutuklusu emekli Orgeneral Çetin Doğan ve MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan ile Balyoz davası tutuklusu emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın da, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden ring aracı ile sabah saat 09.00'da Ankara'ya getirildiler. Doğan, Alan ve Yalçın Ankara Adliyesi'ne mahkum kapısından giriş yaptı. Emekli Korgeneral Kamuran Orhon da İzmir'den polis otosuyla getirildiği Ankara Adliyesi'ne eski DGM kapısından alındı. Sivil polis otomobili ile adliyeye gelen Orhon'un takım elbiseli olduğu ve elinde siyah bir çanta bulunduğu görüldü. Orhon'a 5 sivil polis eşlik etti. İfadeye çağırılanlar ikinci kattaki Özel Yetkili Başsavcıvekilleri  Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'e ifade verdi. Çetin Doğan, ihtiyaç gidermek için lavaboya giderken "Kambersiz düğün olur mu" dedi. Engin Alan da aynı gerekçe ile koridora çıktığında eşi ve kızı ile karşılaşmaması için başka bir lavaboya yönlendirildi. 

Çubuklu, Özkök ve Büyükanıt'ı işaret etti
Ümraniye Davası'nda talep bölümünde konuşan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, irtica.org sitesinin emekli orgeneral Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı döneminde kurulduğuna dikkat çekerek, "1998 yılında siteler kuruldu. Sadece bizi yakaladınız. İrtica.org 1 Nisan 2006 tarihinde kuruldu. Dönemin Genelkurmay Başkanını biliyorsunuz" dedi.
Çubuklu, Yaşar Büyükanıt'ı da işaret ederek, "AKP kapatma davasının açıldığı tarihe ve Anayasa Mahkemesi'nce verilen kararın tarihine bakıldığında bunların hepsi benim yeni parafladığım andıç tarihinden çok önceki tarihlerdir. O tarihteki görevliler hakkında hiçbir işlem yapılmadan, bu olaydan haberi olmayan kişiler hakkında dava açılması ceza hukukunun şahsiliği prensibi ile bağdaşmamaktadır" diye konuştu.

Balbay'ın isyanı
 "Tarihten vazife çıkarmak yerine herkesi birleşmeye, olağanüstü dönemlerin hukuksuzluk olduğunu anlamaya davet ediyorum" diyen Mustafa Balbay da, şunları söyledi: "Geldiğimiz aşamada bir arpa boyu geri gittğimizi görüyoruz. Sık sık 'Davanın geldiği aşamada'diyorsunuz. Sayın Başkan mahkemenin gelmiş olduğu aşama nedir, biz bilmiyoruz. Buradaki herkes önce insandır. İşkence ile bir araya getirilmeyecek insanlar, bu iddianamelerle bir araya getirildi." 
Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu'nu isim vermeden eleştiren Balbay, "Açık tanık geliyor, faili meçhul cinayetleri anlatıyor, buraya bağlıyor. 'Deliliniz var mı'deniliyor. 'Yok bunlar benim analizlerim'diyor. Biz bir de buraya gelen tanıkların analizlerini çürütmek için çaba sarf ediyoruz" dedi. Eline sadece askerlik yaptığı 1982 yılında silah aldığını vurgulayan Balbay "Ben Cumhuriyet Gazetesi yazarıyım ve Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalayanlarla birlikte yargılanıyorum" diye konuştu.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=68058


Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,193 µs