En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'IN DEVAM EDEN 130 DAVASI 586 MİLYON TL BORCU VAR

27 Mayıs 2012 14:28 tsi
BEŞİKTAŞ'IN DEVAM EDEN 130 DAVASI 586 MİLYON TL BORCU VAR Fikret Orman: 'Kulübün devam eden 130 davası var. 17’siyle anlaştık. UEFA’daki bir dava geçti. Çarşamba bir başkası var. Ona katılacağım ve inşallah oradan da çıkacağız.”

'130 tane davamız var'

Fikret Orman, Divan Kurulu Toplantısı'nda gündem yaratacak açıklamalar yaptı

Orman: Kulübün devam eden 130 davası var. 17'siyle anlaştık. UEFA'daki bir dava geçti. Çarşamba bir başkası var. Ona katılacağım ve inşallah oradan da çıkacağız."

-BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, dün Ceylan InterContinental Otel'de yapılan Divan Kurulu Toplantısı'nda gündem yaratacak açıklamalar yaptı. İki kez kürsüye gelip konuşma yapan Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-"KULÜBÜMÜZ mali sıkıntı içinde. Bu dertlerin altından hep birlikte kalkacağız. Yapılacak çok işi var. Beşiktaş'ın gerçekten mali bir sıkıntısı var ve çok fazla bürokratik davaları bulunuyor.

-KULÜBÜN devam eden 130 davası var. 17'siyle anlaştık, bitirdik. Sene sonuna kadar bu davaları bir elin parmakları seviyesine indirmek istiyoruz. Alman işadamının söylediği gibi 'Parayı kaybederim ama itibarımı asla.' Bizim de esas amacımız bu. FIFA'da davalarımız var. 7 tanesini kapattık. UEFA ile alakalı davalar var. Bir dava geçti. Çarşamba günü bir davamız daha var. Katılacağım o davaya, inşallah ondan da çıkarız. UEFA lisansını aldık. Çok önemliydi.

-STAT iyi gidiyor. Sayın Başbakanımız çok büyük destek veriyor ve yakından ilgileniyor. Süre, gün vermek istemiyorum. Müsade edin, gün, süreci açıklamayalım. Stat konusunu fazla gündeme getirmeyelim.

'TÜZÜK YAPACAĞIZ'

-TÜZÜK konusu gerçekten bizim için çok önemli. Tüzük ve şartlar içinde Beşiktaş'ın, Beşiktaşlılar'ın elinden çıkabileceğini herkes gördü. Artık Beşiktaşlılar'ın daha fazla söz sahibi olduğu bir tüzük oluşturmayıben de çok istiyorum."

Beşiktaş'ın borcu: 482 milyon TL, Demirören'e borç: 104 milyon TL

BEŞİKTAŞ'IN dünkü divan kurulu toplantısında siyah-beyazlı kulüp ve derneğin toplam borcu açıklandı. Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün toplam birleştirilmiş borcunun 482 milyon 295 bin 629 lira olduğunu kaydetti. Eski kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e olan borcun toplam 104 milyon 386 bin 762 lira olduğu belirtildi.

YILDIRIM Demirören'e, 100 milyon liralık 2 yıl içinde 5 eşit taksitte ödemeli senet verildiğini kaydeden Tuncel, senet başlangıç tarihinin 20 Ağustos 2012, son senedin tarihinin ise 20 Ağustos 2014 olduğunu ifade etti.

BU arada, kulübün, eski yöneticilerden Serdal Adalı'ya 9 milyon 828 bin 432 lira, Doğan Küçükemre'ye de 3 milyon 283 bin lira borcu olduğu ifade edildi.

'Personel gideri 800 BİN TL'

"KULÜPTE çalışan 415 personel var. Personel gideri 800 bin lira. Rakiplerimizde bu rakamın daha yüksek olduğunu görüyorum. İnsan sayısını fazla arttırmaktansa, insanlara yetki, sorumluluk vermenin doğru olduğunu düşünüyorum. Ödeme sıkıntısı içindeyiz, düzelteceğiz."

'Herkes haciz kamyonuyla geliyor'

"MALİ disipline ihtiyacımız var. Çok sempatik olmayan şeyler yapacağız. Amatör şubeler de dahil olmak üzere sporcularla yapılan sözleşmelerin sonucunda, kimsenin 'Beşiktaşlıyım' diye alacağını bıraktığı yok. Herkes de haciz kamyonuyla beraber gelmeye imtina etmiyor. Biz deyemeyeceğimiz şeyi borçlanmayacağız."

'Havutçu'da bir hafta geciktik'

"TAYFUR Havutçu ile 6 maç+1 sene anlaşma yaptık. Aslında ayrılık açıklamasını bir hafta önce yapacaktık. Olmadı ve kamuoyunda konuşuldu. Tayfur'a üzüntümü dile getirdim. Bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum. Beşiktaş Kulübü'nde yaptığımız bir hafta gecikmedir. Saygısızlık veya şahsiyetiyle oynama değildir."

'Susmayın konuşalım'

"SİZDEN ricam; birlik beraberlik hep konuşuluyor ama susmak açısından. Susmayın, Beşiktaş'a yakışır şekilde konuşmalıyız. Kapılar arasında yapılan dedikodular Beşiktaş'a zarar veriyor. Duyuyorum, koca koca adamlar öyle dedikodular yapıyorlar ki senaryolarına gülmekten başka bir şey yapamıyorum. Ben şeffafım, netim, kapım açık, isteyen istediği şeyi gelip sorabilir. Kimsenin yalan üzerine bizi karalamasına müsaade etmeyeceğim. Naziğim ama uysal koyun değilim, herkes layık olduğu cevabı benden alır.

TARAFTAR üzerinden popülerizm yapmam. İnsan sevdiği şeye zarar vermemeli. Beşiktaş'a zarar veren kim olursa olsun, babam bile olsa karşısında beni bulur."

'Altyapı tesisi çok yakında'

"ALTYAPI için yeni bir tesis yapmayı planlıyoruz. Avrupa yakasında Fulya'da bulunan futbol altyapı tesisini taşıyacağız. Ümraniye'deki gibi bir tesis yapacağız. İmza aşamasındayız. Bittikten sonra yerini açıklayacağım. Avrupa yakasında 55-60 dönüm üzerine yapılacak. Kamp tesisleri olacak. Altyapıya ait olacak."

'BJK TV'yi açmazdım'

"BJK TV açılmamış olsa bugün açmazdım. Ama açılmış ve bir yatırım yapılmış. Ortada bir televizyon yok, Digitürk üzerinden yayın yapan bir kuruluş var. Bunu gerçek bir televizyon haline getirmek, reklam alan, yayın kalitesini yükselten bir televizyon yapmak istiyoruz." (ERDAL CÖMERT / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/130-tane-davamiz-var/453392/5/Spor


Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,352 µs