En Sıcak Konular

RÜŞTÜ A MİLLİ TAKIM'A MAĞLUBİYETLE VEDA ETTİ: 3-2

27 Mayıs 2012 10:40 tsi
RÜŞTÜ A MİLLİ TAKIM'A MAĞLUBİYETLE VEDA ETTİ: 3-2 İlk olarak 10 Ekim 1994’te giydiği milli formayı Finlandiya maçında 120. kez taşıyan Rüştü, A Milli Takım’a mağlubiyetle veda etti.

'Rüştü'müzü ispat edemedik

Milli formayı Finlandiya maçında 120. kez taşıyan Rüştü, A Milli Takım'a mağlubiyetle veda etti

İlk olarak 10 Ekim 1994'te giydiği milli formayı Finlandiya maçında 120. kez taşıyan Rüştü, A Milli Takım'a mağlubiyetle veda etti.

Gürcistan maçına göre daha 'as' bir kadroyla sahaya çıkan millilerde 2 asist yapan Arda ve 2 gollü Burak sahanın yıldızıydı.. İkinci yarı yediği 2 golle devrilen Ay-Yıldızlılar, yine de futboluyla ümit verdi. Maç tam bitti derken seyircilerin sahaya girmesi de mağlubiyetin tuzu biberi oldu.

Avusturya kampının 2.hazırlık maçına çıkan milliler, aynı zamanda Rüştü'nün de jubile yaptığı maçta Finlandiya'yı geçemedi. 2-3. M.Topal ve Hamit dışında Gürcistan maçından tamamen farklı bir kadro çıkartan Abdullah Avcı, tüm isimleri deneyerek kafasında bir şablon oluşturacak elbet. Ama izlediğimiz iki farklı takım da hücumu ve topun ayakta olmasını seviyor. Arda formunun zirvesinde, Burak'a kamp yaramış, Topal orta sahayı topluyor, bir de defansif oyunda hata yapmazsak koşan mücadele eden "Milli Takım" kısa vadede istediği hedeflere ulaşacaktır. Ne olursa olsun yine de maçı bırakmamak gerekiyor. Rakip affetmiyor işte! Dünkü gibi...

-Fİnlandİya maçın başında hareketliydi. 18'de Ring'in vuruşu yere sekmesine rağmen Rüştü bu zor topu kornere göndermeyi başardı. Kullanılan atışta yine kademe hatası derken Bekir gelişine vurdu. Topla buluşan Eremenko orta yapacak zannederken ani bir teknik bir vuruşla Rüştü'yü bu özel günde üzmeyi başardı! (1-0). 21'de maça eşitlik geldi. Hamit, Arda'yı gördü, Arda ara pasını çıkardı, Burak hareketlenip açısı dar olmasına rağmen vurdu, kaleci Fredrickson'un bacak arasından top ağlarla buluştu: 1-1. 33'te Hamit'in sert ortasına Raitala, Caner'den önce müdahele ederek mutlak gol şansını uzaklaştırdı.

ÇALIM MAKİNESİ ARDA

-38'de ise Arda belki de kariyerinin en çok çalımını attı, ha şimdi vurdu vuracak derken sonunda vurdu, ama Fredrickson erken çıkarak yakın mesafeden golü önledi. Artık veda zamanıydı. Milli takım kalesini 120 kez koruyan Rüştü, milli kariyerini dün Finlandiya maçı ile noktaladı. İlk yarı 1-1'le biterken devreye hızlı başlayan milli takımımız 54'de Burak'la öne geçti. Arda'nın mükemmel ortasına gol kralımız Burak sert ve köşeye kafayı vurarak maçı 2-1'e getirdi. 73'de ise maça tekrar eşitlik geldi. Pukki'nin sert şutuna Topal ayak koydu, top Cenk'in üzerinden geçerek ağlara gitti: 2-2. 89'da Arda son bir şans deyip vurdu kaleci direğin dibinden bu zor topu çıkardı. Maç bitti dediğimizde ise golü yiyip maçı bitirdik. Uzatmanın 3. dakikasında sağ kanattan yapılan ortaya Kugi kafayı güzel vurdu, direkten dönen topu Hetemaj tamamladı. Sonrasında çıkan olaylar neticesinde hakem maçı bitirmeyerek soyunma odasının yolunu tuttu . Ama bu, ay yıldızlıların 3-2 yenildiği gerçeğini değiştirmedi.

Rüştü: Gençlerin önü çok açık

'Arkadaşlarıma bana böyle bir ortam yaşattıkları için teşekkür ederim. Bu takım zamanla çok daha iyi yerlere gelecektir."

MİLLİ Takım'dan emekli olan Rüştü Reçber, kendisi için ayrı bir önem taşıyan Finlandiya maçının ardından yeni oluşum içinde olan ay-yıldızlılarımız hakkında umut dolu konuştu. İşte tecrübeli file bekçisinin tespitleri: "Skor yanıltıcı. 2-2'ye kadar oyun çok iyidi. Şanssız goller yedik. Oyun anlayışı, tempo, istek-arzu bakımından iyiydi ama skoru alamadık. Bundan sonraki maçlarda çok daha iyi olacaklar, hataları yapmayacaklar. Onlara başarılar diliyorum.

'BU KAMP ÇOK ÖNEMLİ'

Herkese çok teşekkür ediyorum. Takım arkadaşlarıma bana böyle ortamı yaşattıları için teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince emek vermeye çalıştım şimdi sıra başklarında. 95'te Fatih Terim'le Amerika turnesi yapmıştık, oluşum içindeydik. O oluşum 2000'leri geçti. Bu takım zamanla oturduğunda çok iyi takım olacak. Önleri açık diye düşünüyorum."

OMUZLARDA VEDA ETTİ

Veda maçı öncesi üzerinde '120 Rüştü' yazılı pastasını kesen ve hizmet plaketi alan Rüştü, 41. dakikada oyundan çıkarken A Milli Takım oyuncularına tek tek sarıldı. Arkadaşları tarafından omuzlara alınan Rüştü'ye tribünler de "Türkiye seninle gurur duyuyor" sözleriyle tezahürat yaptı.

Avcı: Skor değil, oyun tatmin etti

"Skordan olmasa da futboldan memnunum. 2-2'den sonraki hatalardan dersler çıkartacağız. Genel anlamda sıkıntı yok."

-MİLLi Patron Abdullah Avcı, 3-2'lik mağlubiyet sonrası özeleştiri yaptı. Yenen basit golleri eleştirse de genel anlamda millilerin sahada sergilediği futboldan övgüyle bahseden genç hoca, "Oyun anlamında gayet iyiydik. Açıkçası tatmin oldum. Ama skor anlamında üzüntülüyüm tabii.. Ancak biz böyle oynarsak bunları lehimize çeviririz.

-İLK maçtan da çıkardığımız olumsuz dersler var, 2. maçtan da. Pozisyon vermek olumsuz anlamdaki dersti. Ama doğru anlamda oynayan bir oyuncu grubu vardı. Rahat bırakmamak lazım rakibi, daha önce kapatacaksın. Çarpıp gol de oluyor. Bunlar da var ama genelde büyük sıkıntı yok" dedi.

Maç bitmedi, tatil edildi!

90+3'TEKİ golden sonra gurbetçilerimiz soluğu saha içinde aldı. Karşılaşmanın hakemi Manuel Schüttengruber, polislerin 'Güvenliği sağlayamıyoruz' demesiyle santra bile yapmadan mücadeleyi tatil etti. Milliler kalan 2 dakikayı oynamak istese de Finlandiya cephesinden 'Oyuncularımız duşa girdi. Devam etmeyiz' yanıtı geldi. Maçın tatil olmasıyla birlikte hakemin raporuna göre hareket edecek olan FIFA yetkilileri, karşılaşmanın sonucu belirleyecek ve ay-yıldızlılarımıza ceza kesecek.

'Böyle kazalar olur'

Arda: "Yeni oluşumda zaman en iyi ilacımız olacak. Bu takım 2014 Dünya Kupası'na gidecek güçte."

-YAPTIĞI 2 asistle Milli Takım'ın değişilmezi olan Arda Turan, karşılaşmanın ardından Türk halkının yüreğine su serpecek açıklamalar yaptı: "Futbolda bazen böyle böyle kazalar oluyor. Ofansif anlamda hocamızın isteklerini yaptık. Savunmada daha dikkatli olmalıyız.

-KEŞKE şu an Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor olsaydık. Yine de 2014 Dünya Kupası'na gideceğimize inanıyorum. Yeni bir oluşum içerisindeyiz, zaman her şeyin ilacı."

Panzerler şok etti!

DÜN milli takımlar bazında 11 maç yapılırken ,en çarpıcı sonuçlar İsviçre'nin Almanya'yı 5-3, Bulgaristan'ın da Hollanda'yı 2-1 yenmesi oldu. Diğer sonuçlar: Brezilya-Danimarka: 3-1, İrlanda-Bosna: 1-0, Polonya-Slovakya: 1-0, Portekiz-Makedonya: 0-0, İspanya-Sırbistan: 2-0, Çek Cumhuriyeti-İsrail: 2-1, Yunanistan Slovenya: 1-1, Norveç-İngiltere: 0-1 (ALİ CAN / VATAN)



Kaynak. GAZEYEVATAN http://haber.gazetevatan.com/rustumuzu-ispat-edemedik/453396/5/Spor


Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,472 µs