En Sıcak Konular

EUROVİSİON'DA İSVEÇ BİRİNCİ TÜRKİYE YEDİNCİ OLDU

27 Mayıs 2012 10:34 tsi
EUROVİSİON'DA İSVEÇ BİRİNCİ TÜRKİYE YEDİNCİ OLDU Bu yıl Bakü’de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda zafer, 372 puanla İsveç adına yarışan Loreen’in oldu. Türkiye’yi Love Me Back şarkısıyla temsil eden yarışan Can Bonomo ise 7. sırada yer aldı...

Rekor puanla İsveç

Bu yıl Bakü'de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nda zafer, 372 puanla İsveç adına yarışan Loreen'in oldu. Türkiye'yi Love Me Back şarkısıyla temsil eden yarışan Can Bonomo ise 7. sırada yer aldı... Eurovision'da İsrail, Can Bonomo'lu Türkiye'ye 1 puan verdi.

Dünyanın en prestijli müzik yarışmalarından olan ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 'Ateşini Yak' sloganıyla düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın finalinde ipi göğüsleyen ülke İsveç oldu. Loreen'in İngilizce seslendirdiği 'Euphoria' (mutluluktan uçmak) şarkısı, yarışma tarihinin en yüksek puanlarından birini alarak 372 puanla birinci sırada yer aldı. Ülkemizi temsil eden Can Bonomo ise 112 puanla 7. oldu. Türkiye bu sonuçla 2013'te İsveç'te düzenlenecek yarışmaya direk katılma hakkını elde etti.

Komşular paşlaştı 

SMS'le yapılan oylamalarda her yıl olduğu gibi komşu ülkeler tam puanları birbirlerine verdi. Türkiye sadece Azerbaycan'dan tam puan aldı. Türkiye de tam puanını Azerbaycan'a verdi. Crystal Salon'da gerçekleştirilen gece, geçen yıl birinci olan Eldar & Nigar'ın seslendirdiği "Running Scared" şarkısı ile başladı. Finalde yarışan 26 ülke arasında Bonomo 18. sırada sahneye çıkarak 'sen de beni sev' anlamına gelen 'Love Me Back' adlı şarkısını seslendirdi. 5 erkek dansçıyla performansını sergileyen Bonomo, salonu dolduran seyircilerden büyük alkış aldı. Bonomo'nun sahne şovunu, daha önce birinci olan Sertab Erener'in 'Every Way That I Can' parçasının da koreografisini hazırlayan, ünlü koreograf Candaş Baş tasarladı.

Oylama sonucu Rus nineler olarak bilinen Rusya'nın "Buranovskiye Babuşki" grubu 259 puanla ikinci oldu. Yaş ortalaması 70 olan Rus nineler "Party For Everybody" (Herkes İçin Parti) adlı parçayı seslendirdi. 214 puan alan Sırbistan ise üçüncülüğü elde etti. Sırbistan adına Zeljko Joksimovic "Nije Ljubav Stvar" (Aşk Bir Şey Değildir) parçasıyla yarıştı.

İSRAEL.. ONE POİNT..

Ev sahibi Azerbaycan'ın da 4. olduğu yarışmada Bonomo, performansına rağmen 7. sırada kaldı. İsrail'den Can Bonomo'ya 1 puan gelmesi ise manidardı.(VATAN)

 


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/rekor-puanla-isvec/453361/8/Magazin


Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,312 µs