En Sıcak Konular

MHP ''ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ'' ANIYOR

26 Mayıs 2012 11:27 tsi
MHP ''ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ'' ANIYOR MHP’liler, “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü” etkinliğiyle 12 Eylül öncesinde hayatını kaybeden Ülkücüleri anacak. Bu yıl ikincisi yapılacak olan törene MHP lideri Bahçeli de katılacak.

Ülkücü şehitler anılıyor

MHP'liler, "Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü" etkinliğiyle 12 Eylül öncesinde hayatını 
kaybeden Ülkücüleri anacak. Bu yıl ikincisi yapılacak olan törene MHP lideri Bahçeli de katılacak.

MHP'liler 12 Eylül öncesinde ve askeri darbe sonrasında asılarak şehit edilen ülkücüleri anıyor. 27 Mayıs Pazar günü (yarın) yapılacak "Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü" etkinliğine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP milletvekilleri, partililer ile 12 Eylül öncesinde hayatını kaybeden ülkücülerin yakınları,  çevre il ve ilçelerden olmak üzere çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. Ev sahipliğini Kızılcahamam Belediyesi'nin üstlendiği anma töreni ile ilgili hazırlıklar geçen hafta başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın Kızılcahamam'da törenle karşılanacak. Ardından Ülkücü Şehitler Anıtı'nın bulunduğu parka geçilecek. Burada ülkücü şehitler adına saygı duruşunda bulunulacak. Devlet Bahçeli'nin konuşmasının ardından Mevlid-i Şerif okunacak ve öğle namazı kılınacak. Bahçeli'nin, ilçe teşkilatını ve belediyeyi ziyaret etmesinin ardından etkinlik kapsamında düzenlenen yemeğe katılması bekleniyor. Hafta sonu düzenlenecek etkinliğin büyük bir önem taşıdığını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, geçmişten bu yana insanın mutlu yaşaması için sahip olunan ülkü uğruna bedeller ödendiğinin unutulmaması gerektiğini kaydetti. 

Türkiye için bedel ödedik
Erdem, 12 Eylül öncesinden bu güne kadar Türkiye'nin milleti ve devletiyle bölünmez bütünlüğünü tehdit edenlerin hep var olduğuna dikkat çekerek, "Bizim sahip olduğumuz ülkü insanın barış içinde yaşamasını temindi. Geçmişten bugüne bu hep bedelle oldu ve biz bu bedeli ödedik. Ülkemizin bekası, devletimizin bölünmez bütünlüğü geçmişimizin emanetine saygı gösterme noktasında da bu davaya gönül vermiş insanlar atalarının emanetini bir ülkü çerçevesinde aldılar ve kabul ettiler"  dedi. Türkiye üzerinde hep bölünme zemini hazırlamak isteyenler olduğunu da kaydeden Erdem, 12 Eylül öncesinde vatanın bölünmemesi adına, başka güçlerin vatanı işgal etmemesi adına milliyetçilerin büyük bedeller ödediğini kaydetti. Erdem, şöyle konuştu: 

Gelecek nesillere emanet
"Geçmişte Çanakkale'de savaşan atalarımızın, Kurtuluş savaşı veren atalarımızın emanetine saygı duyma adına bizim gençlerimizin de ödediği bu bedellerin bundan sonra vatan toprakları içerisinde huzurla yaşamak isteyenlere bir ibret olması gerekir. Bu noktada vatanın ne olduğunu, toprağın nasıl vatan olduğunu, vatan olmadan kutsal değerlerin yaşamasının mümkün olmayacağını yeni nesillere öğretmemiz lazım geliyor. Onları Müslüman bir Türk şehidi olarak toprağa vermenin acısı ancak aynı zamanda buruk mutluluğu da gelecek nesillere emanet olacak. Bu programlar gençlere toprağın nasıl vatan olduğunun bilincini aşılarken, aynı zamanda vatanın kutsal değerleri adına nasıl bedel ödendiğinin bilinmesi açısından da gelecek nesiller için önem taşıyor." (Haber: Fatih Erboz - Yeniçağ)


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=67923


Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,088 µs