En Sıcak Konular

KAYSERİ'DE CANLI BOMBA DEHŞETİ: 1 ŞEHİT 18 YARALI

26 Mayıs 2012 11:21 tsi
KAYSERİ'DE CANLI BOMBA DEHŞETİ: 1 ŞEHİT 18 YARALI Jandarma tarafından yapılan çevirmeden kaçan 2 canlı bomba, patlayıcı yüklü araçla Emniyet binasına saldırdı. Olayda 1 polis şehit olurken, 8’i ağır 18 kişi yaralandı.

Hainler polise saldırdı: 1 ŞEHİT, 18 YARALI

PKK'lı 2 canlı bomba, patlayıcı yüklü otomobille Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü hedef aldı.
Yaralıların çoğu küçük çocuklar
Uzun süre takip edilen araç Kayseri Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine dalınca ateş açıldı. Üst katları lojman olan binaya yaklaşamayan teröristler aracı infilak ettirerek öldü. Olayla ilgili geniş soruşturma başlatıldı.

Kayseri'de canlı bomba dehşeti!
Jandarma tarafından yapılan çevirmeden kaçan 2 canlı bomba, patlayıcı yüklü araçla Emniyet binasına saldırdı. Olayda 1 polis şehit olurken, 8'i ağır 18 kişi yaralandı.

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerin düzenlediği intihar saldırısında 1 polis memuru şehit oldu, 2  terörist öldü. Aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 8'i ağır 18 kişi yaralandı. Teröristler otomobille başka bir hedefe giderken, ilk olarak Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde fark edildi. Kahramanmaraş- Kayseri karayolunda yol kontrolü yapan jandarma ekibi, şüphe üzerine aracı durdurmak istedi. Ancak teröristler 'dur'ihtarına uymadı ve jandarma aracına çarparak kaçtı, kazada Uzman Çavuş Altan Çamkara yaralandı. Çamkara, askerler tarafından kaldırıldığı Göksun Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan Uzman Çavuş'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Kaçan aracın yakalanması için jandarma ve polis peşine düştü. Pınarbaşı'na gelen teröristler, takipte olduklarını ve asıl hedeflerine ulaşamadan yakalanacaklarını anlayınca Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne intihar saldırısı için yöneldi.

Önce bomba attılar
Polis lojmanlarının da bulunduğu Emniyet Müdürlüğü önüne gelen otomobilden şüphelenen polisler, aracı durdurmak istedi. Bu sırada araçtan inen teröristlerden biri, polislere el bombasını attı, diğeri de ateş açtı. Çıkan çatışmada kaçmaya fırsat bulamadan yaralanan teröristler, son anda araçtaki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamayla birlikte ortalık kan gölüne döndü. Araçtaki teröristler parçalanarak öldü. Bombalı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ahmet Geben hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Olayda 8'i ağır 18 kişi de yaralandı. Şehit sayısı önce 2 olarak belirtildi. Ancak daha sonra ağır yaralılardan bir polis memurunun son anda hayata döndürüldüğü bildirildi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yaptığı açıklamada "Önce doktorların hayatiyetini kaybettiğine karar verdiği ama sonradan hayatiyet belirtisi, refleksleri verip tekrar hayata döndürülmeye çalışılan bir arkadaşımızın durumu ağır" dedi. Şehit polis Ahmet Geben'in Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden olduğu belirtildi.

Hedef başka yerdi 
Yaralılardan durumu ağır olan trafik polisi Mehmet Yaşar Koyuncu, ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Polis eşi Emine Işık ve 5 yaşındaki kızı Yağmur da ambulansla aynı hastaneye götürülerek tedavilerine başlandı. Yaralılardan 5'i ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer yaralılar ise Pınarbaşı Devlet Hastanesi ile Kayseri'deki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayı, açılış için gittiği  İzmir'de öğrenen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, asıl hedefin Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü olmadığına dikkati çekti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirten Şahin şunları söyledi:  "Teröristlerin nihai hedefi neresi olabilir onun üzerinde çalışıyoruz. Arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını, beklenmedik çılgın olayların devam ettiğini bir kez daha görmüş olduk."

Ortalık kan gölüne döndü
Pınarbaşı'ndaki terörist saldırıda patlamayla birlikte ortalık adeta kan gölüne döndü. Teröristler bulundukları araçta parçalanarak ölürken, bir polis memuru da şehit oldu. Olayda yaralanan ve aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 8'i ağır 18 kişi ise çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

"Farklı yaklaşım sergileyenler buna bir cevap vermeli" 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı İstanbul Büyük Selimiye Camii çıkışında Kayseri'deki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. "Olay, bir canlı bomba olayı" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Canlı bombanın patlatılması neticesinde, maalesef bir şehidimiz bir de ağır yaralımız var. Tabii hafif yaralı olanlar da var. Bu canlı bomba ile ilgili olarak da araçta 2 kişinin olduğu söyleniyor. Tabii terör, her zamanki gibi fiillerine devam ediyor. Farklı yakalaşımlar sergileyenlerin önce buna cevap vermesi lazım. Başta bölücü terör örgütünün kendisi ve siyasi uzantısı durumunda olan siyasi partinin, bu tavırlar karşısındaki durumu çok çok önemli. Onun için tabii bizler çok daha kararlı bir şekilde bundan sonraki süreçte bu mücadelemizi bölücü terör örgütüyle aynı şekilde devam ettireceğiz. Ben şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ağır yaralı kardeşimize de Allah'tan şifalar diliyorum. Diğer yaralılara şifalar diliyorum." 

Köy basan PKK10 kişiyi kaçırdı
2 aileyi hedef aldılar...
Terör örgütü PKK Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Bayırlı köyünde yaşayan 10 köylüyü kaçırdı. 3 gün önce akşam saatlerinde köye inen teröristler, Çelik ve Yılmaz ailelerinin evlerini bastı. 1'i kadın 10 kişiyi dağa kaçıran PKK'lılar, kendilerine mani olmaya çalışan köylülere de tehditler savurdu.

Olay 4 gün önce gerçekleştirildi. Bayırlı Köyü Muhtarı Aziz Doğan yaptığı açıklamada, gece köye gelen PKK'lılarınYılmaz ve Çelik ailelerinin evlerini basarak 1'i kadın 10 kişiyi kaçırdıklarını söyledi. Muhtar Doğan, köylüleri Emine Çelik, Mahfuz Çelik, Mehmet Çelik, Yaşar Çelik, Ahmet Alkin, Eşref Yılmaz, Ramazan Yılmaz, Mehmet Emin Yılmaz ve Şahabettin Yılmaz ile köyde misafir olarak bulunan Nuri Alpaslan'dan hala haber alamadıklarını belirtti. PKK'lıların, kendilerine engel olmaya çalışan köylüleri de tehdit ettikleri bildirildi. Peşlerinden gelmeleri veya güvenlik güçlerine haber vermeleri durumunda kaçırdıkları kişileri öldüreceklerini söyleyen teröristlerin, gözden kayboldukları belirtildi. Öte yandan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak da yaptığı yazılı açıklamada, 23 Mayıs saat 19.00 sıralarında Bayırlı köyü Sağlık Mahallesi'ne gelen bir grup terör örgütü PKK mensubunun, yaşları 18 ile 65 arasında olan biri bayan 10 kişiyi yanlarına alarak kaçırdıklarını ve konuyla ilgili takibat ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.(YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=67931


Bu haber 1,074 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,815 µs