En Sıcak Konular

''HALKIMIZ GÖSTERİLENE DEĞİL GİZLENENE BAKSIN''

25 Mayıs 2012 11:59 tsi
''HALKIMIZ GÖSTERİLENE DEĞİL GİZLENENE BAKSIN'' Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, AKP Hükümeti döneminde kalıcı, adil ve dengeli bir ekonomik sistem kurulamadığını söyledi

Halkımız gösterilene değil, gizlenene baksın

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç Türkiye gündemini değerlendirdiği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ekonomik tablosunu grafiklerle değerlendiren Kılıç, hükümet tarafından ekonomide büyük gelişmeler yaşandığının ileri sürüldüğünü, işin aslına bakıldığında, durumun böyle olmadığını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, AKP Hükümeti döneminde kalıcı, adil ve dengeli bir ekonomik sistem kurulamadığını söyledi. Partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin ekonomik tablosunu grafiklerle değerlendiren Kılıç, hükümet tarafından ekonomide büyük iyileştirmeler yaşandığının ileri sürüldüğünü, işin aslına bakıldığında ise ekonomideki parametrelerin bir türlü yerli yerine oturmadığını ifade etti. İddialarının kuru bir eleştiri olmadığını savunan SP'li Kılıç, "Milli gelir 2011 yılında 10.700 dolara yükselmiştir.

Bu durum, dört kişilik bir aileye aylık 6.500 TL gelir giriyor anlamına gelmektedir. Peki, ayda 6.500 TL gelir giren kaç tane hane var? Kişi başına düşen borç ise 2002 yılında 3.300 dolar iken, 2011 yılında 7.545 dolara yükselmiştir. 2011 yılında her çocuk 13.204 TL borçlu olarak doğmuştur. Kişi başına düşen vergi yükü de dayanılmaz boyutlara gelmiştir. 2002-2011 yılları arasında kişi başına vergi yükü yüzde 296 oranında artmıştır. 2000 yılından 2011'e kadar benzinin fiyatı yüzde 627 oranında artmıştır. 2003-2012 yılları arasında doğalgaza yüzde 132 oranında zam yapılmıştır. Mutfak tüpü fiyatlarında 2002-2012 arasındaki artış oranı yüzde 354'tür. Elektrik zammının 2003-2012 artış oranı yüzde 85'tir." dedi.

Memur zam teklifi komik
80 yılda alınan borç toplamının 221.3 milyar dolar iken, son 9 yılda alınan borcun 315 milyar dolar olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "2001-2011 arası toplam bütçe açığı 290.7 milyar TL'dir. 2002-2011 yıllarında özelleştirmelerden elde edilen miktar 62.23 milyar TL iken, faize giden para 506.33 milyar TL'dir." şeklinde konuştu. Memur maaş artışlarına da değinen Kılıç, memura reva görülen artış oranlarının, hükümetin geniş halk kitlelerinin geçim şartlarını umursamadığını gösterdiğini kaydetti. "İktidara sormak istiyoruz.

Kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar ise, ülkenin büyüme hızı yüzde 8 ise, Türkiye dünyanın sayılı ekonomileri arasında ise bu refahtan niçin memurlar ve dar gelirli halkımız yararlanamıyor? Zam teklifi komiktir. Türkiye'nin ekonomik gerçekleri ile örtüşmemektedir. Ortaya bütün açıklığıyla koyduğumuz tablodan bu durumun daha fazla devam edemeyeceği gün gibi aşikârken; bazı çevrelerin hala her şeyin yolunda gittiğini söylemesi son derece ilginçtir ve milletimizi bilinçli yanıltma çabalarıdır." diyen SP'li Kılıç, kamuoyuna seslenerek "Size gösterilmek istenene değil, sizden gizlenmek istenene bakın." çağrısında bulundu. (Emine Özüdoğru Arslan - MİLLİ GAZETE)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/halkimiz-gosterilene-degil-gizlenene-baksin-240037.htm


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,260 µs