En Sıcak Konular

''MİT MENSUPLARINI İMRALİ'YE GÖNDERDİM YARIN DA GÖNDERİRİM ÖBÜR GÜN DE''

25 Mayıs 2012 11:41 tsi
''MİT MENSUPLARINI İMRALİ'YE GÖNDERDİM YARIN DA GÖNDERİRİM ÖBÜR GÜN DE'' Başbakan Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarını başbakanlığı dönemimde İmralı'ya gönderdiğini belirterek, "Açıkça söylüyorum yarın da gönderirim, öbür gün de gönderirim'' dedi.

Erdoğan'dan İmralı itirafı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarını başbakanlığı dönemimde İmralı'ya gönderdiğini belirterek, "Açıkça söylüyorum yarın da gönderirim, öbür gün de gönderirim. Niye? İstihbarat teşkilatının görevi budur, dünyanın neresine giderseniz gidin budur" diye konuştu. 

Pakistan ve Kazakistan ziyaretlerinin ardından Türkiye'ye dönen Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ne durumda? Oslo benzeri görüşmeler devam edecek mi" şeklindeki bir soru üzerine, Oslo'nun Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ile alakası olmadığını belirten Erdoğan, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin ne olduğunun partisinin programında "Güneydoğu ve Doğu" başlıklı bölümde yer aldığını söyledi.
Orada özellikle Kürt meselesiyle alakalı süreci ne zaman başlattıklarının belli olduğunu, partiyi kurduklarında başlattıklarını kaydeden Erdoğan, orada çözümü de ortaya koyduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, bu konu ile ilgili açıklamaları 2005 yılında Diyarbakır'da yaptığını ve atılması gereken adımları bugüne kadar yoğun bir şekilde attıklarını, adını da Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi koyduklarını anımsatırken, bugüne kadar kendilerinden önce hiçbir iktidarın cesaret edemediği konulara cesaret ettiklerini dile getirdi.

DİL KONUSU

Kendi dillerinde propagandaların yapıldığını, şarkı ve türkülerin istenildiğin gibi söylendiğini, ifade eden Erdoğan, "Her şeylerini yapıyorlar ama sen resmi dil noktasında kalkıp da Kürtçe'yi dayatmaya yönelirsen kusura bakma bizim şu anda resmi dil olarak tek dilimiz vardır, o da Türkçe'dir" vurgusu yaptı. Her anadil sahibinin dilini rahatlıkla bu ülkede konuştuğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Burada da hiçbir mani yoktur. Cezaevlerinde böyle bir mani vardı, yayımladığım bir genelge ile onu da kaldırdık. Artık anneler çocuklarıyla, kardeşler birbirleriyle kendi anadillerinde konuşma hakkına sahip oldular. Özellikle bu bölge, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi, Cumhuriyet tarihinde hiçbir dönemde almadığı yatırımların onlarca katını bizim dönemimizde almıştır.

Şu anda vereceğim rakam, son rakamları almadığım için afaki olabilir ama 25 katrilyon civarında yatırım yaptık. Alt yapısı üst yapısıyla, okul ve hastaneleriyle, tüm ulaşım imkanlarıyla, havaalanlarıyla. Yeni yapmakta olduğumuz havaalanlarını yaptırmamak isteyenler bunlar. Hakkari Yüksekova'da, Iğdır'da, Şırnak'ta öyle. Ama biz çalışıyoruz. Bütün müteahhitlerimizin iş makineleri yakıldığı halde biz çalışıyoruz. Yakanlar belli, seyredenler yine tribünde belli."

"YARIN DA GÖNDERİRİM ÖBÜR GÜN DE"

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinde en ufak bir sapma olmadığına işaret eden Erdoğan, "Aynı kararlılıkla o süreç de devam ediyor. "Kesintiye uğradı, şu bu filan' böyle bir şey söz konusu değildir. Oslo olayı, bunların hepsi, Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizin dışında hükümetimizin görevi devraldığı andan itibaren planlaması, yol haritası içinde olan düşünceleriydi.
Bunların adımını attı ve buralardan ne derece netice aldı almadı, bunların hepsi ayrı bir konu. Bunun dışında da İmralı ile ilgili olan adımlarda da her zaman söyledim. Ben Milli İstihbarat Teşkilatımın mensuplarını başbakanlığım dönemimde İmralı'ya gönderdim. Açıkça söylüyorum yarın da gönderirim öbür gün de gönderirim. Niye? İstihbarat teşkilatının görevi budur, dünyanın neresine giderseniz gidin budur. İstihbarat teşkilatının mensupları, bağlı bulunduğu merciden izin alarak gider, bunun dışında başka mercilerden izin almak suretiyle buraya gidilmez.
Kimse de onlara bu attıkları adımlar sebebiyle hesap soramaz, çünkü görevlerinin özelliği budur, niteliği budur. Onlar da bu görevlerini cansiperane yapmaktadırlar. Medya da burada lojistik desteğini, terörle mücadelede her zaman hükümetinin yanında hissettirmelidir."


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24054&haber=erdogan-39dan-imrali-itirafi


Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,137 µs