En Sıcak Konular

FUTBOLUMUZ DÜNYADA ''MARKA DEĞERİNİ'' KAYBETTİ

24 Mayıs 2012 14:28 tsi
FUTBOLUMUZ DÜNYADA ''MARKA DEĞERİNİ'' KAYBETTİ Şike soruşturması, Türkiye’nin uluslararası arenadeki futbol varlığını bitme noktasına getirdi.Yapılan araştırmada, dünyanın “değerli futbol markaları” arasına bu sene tek kulüp giremedi.

Futbolumuz yerle bir!

Şike soruşturması, Türkiye'nin uluslararası arenadeki futbol varlığını bitme noktasına getirdi.
Yapılan araştırmada, dünyanın "değerli futbol markaları" arasına bu sene tek kulüp giremedi.

Türkiye'deki yapısıyla "bacasız sanayi" diye nitelendirilen futbol, uluslararası arenada para etmedi! Son yıllardaki yanlış transferler, yabancılara kaptırılan milyon eurolar, Avrupa kupalarındaki başarısız sonuçlar bir yana, 3 Temmuz süreci Türkiye'deki futbolun dünyadaki prestijini sıfır noktasına taşıdı. Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance'in yaptığı araştırmaya göre, 853 milyon dolar tutarındaki marka değeri ile  "dünyanın en değerli futbol kulübü"  Manchester United olurken, Türk kulüplerinin hiçbiri listede yer alamadı.

Belirsizlik fena vurdu
Brand Finance'in 2011 yılında yaptığı araştırmada, Türk futbolunun en değerli markası Galatasaray olmuş, sarı-kırmızılı kulübü sırasıyla Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon izlemişti. Geçtiğimiz yıl değerlendirmeye dahil edilen Türk futbol kulüpleri, son zamanlarda yaşanan belirsizlikler nedeniyle bu yıl değerlendirmeye dahi giremedi. Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner bunun nedenini; "Marka değeri hesaplaması, markanın gelecekte sağlayacağı muhtemel gelirler ile çok yakından ilişkili. Şikeyle ilgili karar almakta geciken Türkiye Futbol Federasyonu ile UEFA'nın net olmayan tavrı, gelirler konusunda belirsizliği artırdı. Durum böyle olunca da Türk takımları listeye dahil edilmedi" dedi.

Manchester United uçtu
Geçen yılki listede de ilk sırada yer alan Manchester United, 635 milyon dolarlık marka değerini 853 milyon dolara yükselterek bu yıl da dünyanın en değerli futbol markası oldu. Bu yılki Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Chelsea, Premier Lig'de beklentilerin altında kalan performansı nedeniyle 5. sırada yer aldı. Premier Lig'i 44 yıl aradan sonra şampiyon tamamlayan Manchester City ise istikrarlı yükselişinin meyvesini dünyanın en değerli 8. futbol kulübü olarak aldı.

İspanyollar sarsıldı
Futbol kulüpleri arasında en büyük değer artışını kaydeden kulüp, Şampiyonlar Ligi finalini kaybetmesine rağmen Bayern Münih oldu. Bir yıl önceki değerlendirmede ikinci sırada yer alan Real Madrid ve bir diğer İspanyol devi Barcelona, İspanya ekonomisinde yaşanan olumsuzluklardan nasibini alarak marka değeri bazında güç kaybetti. Real Madrid listede üçüncü, Barcelona ise dördüncü sırada yer aldı.

Geçen yıldan eser yok

Brand Finance'ın 2011'de gerçekleştirdiği araştırmada Türk futbol takımları arasında en değerli marka Galatasaray olmuştu. 55 milyon dolar marka değerine sahip Galatasaray'ı 47 milyon dolarla Fenerbahçe, 45 milyon dolarla Beşiktaş ve 26 milyon dolarla Trabzonspor izlemişti. Gerek Galatasaray'ın geçen sezonki kötü performansı, gerekse Türk futbolundaki şike iddiaları sarı-kırmızılı ekiple birlikte diğer kulüpleri de yarışta liste dışı bıraktı. 46 milyon dolar marka değeri biçilen Los Angeles Galaxy bile kadrolarındaki futbolcuların toplam değeri 120 milyon euro civarında olan Türk takımlarını geride bıraktı.(Haber : İbrahim Kanbur)

 

Kaynak: YENİÇAĞ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=67811





Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,371 µs