En Sıcak Konular

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN HAZİNE PAYI DÜŞÜRÜLÜYOR

22 Ocak 2008 21:37 tsi
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN HAZİNE PAYI DÜŞÜRÜLÜYOR Unakıtan, üniversite hastanelerinin döner sermayelerinin aylık cirosu üzerinden yüzde 15 olan Hazine payının düşürüleceğini ve bununla ilgili çalışmanın 15 gün içinde tamamlanacağını bildirdi.

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, üniversite hastanelerinin döner sermayelerinin aylık cirosu üzerinden yüzde 15 olan Hazine payının düşürüleceğini ve bununla ilgili çalışmanın 15 gün içinde tamamlanacağını bildirdi.
     Unakıtan, tedavi ücretlerinin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Maliye ve Sağlık Bakanlıkları ile üniversite temsilcilerinin yer alacağı bir komisyon kurulmasının kararlaştırıldığını belirtti.
     Üniversite hastanelerinin, yatan hastaların ilaç ve malzemelerinin teminiyle ilgili uygulamadan kaynaklanan sorunlarının çözümü için Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bu 3 bakanlığın yetkilileriyle 7 üniversite rektörünün bir araya geldiği toplantı sona erdi.
     Maliye Bakanı Unakıtan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, rektörlerin öncelikle yüzde 15'lik Hazine payının düşürülmesini talep ettiklerini belirterek, ''Biz de bu görüşe katılıyoruz. Ancak bu ne kadar olacak, bunun çalışmasını 15 gün içerisinde bitireceğiz ve hocalarımıza ileteceğiz'' dedi.
     Getirilen öneriler arasında Bilimsel Araştırma Payının gider olarak gösterilmesinin de bulunduğunu ifade eden Unakıtan, bu öneriyi kabul ettiklerini açıkladı.
     Unakıtan, yatan hasta ücretleri konusunda da detaylı bir araştırma yapıldıktan sonra konuyla ilgili karar verileceğini belirtti.
     İlaç ve malzeme ihalelerinin yapılmasının önündeki engellerin kaldırılacağını belirten Unakıtan, ''İhaleler yapılacak'' dedi.
     Unakıtan, Sağlık Bakanlığı hastaneleriyle üniversite hastanelerinin döner sermaye mevzuatlarının paralel hale getirileceğini de kaydetti.
     Üniversite hastanelerinin kamu kurumlarından alacaklarıyla ilgili bir mevzuat çalışması yapacaklarını ifade eden Unakıtan, bunu kısa sürede tamamlamak istediklerini dile getirdi.
     Bunun dışında tek saymanlık kurulması gibi gibi bir iki öneri daha bulunduğunu anlatan Bakan Unakıtan, bu sorunların da Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu yürürlüğe girdiğinde kendiliğinden çözüleceğini söyledi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının MEDULA sistemine uyabilmesi için biraz daha zamana ihtiyaç bulunduğunu belirten Bakan Unakıtan, Bakanlığın ve Sosyal Güvenlik Kurumunun bu konuda yoğun bir çalışma gösterdiğini ifade etti.
     Bakan Unakıtan, toplantıda geniş bir işbirliği ve yardımlaşma fikri içerisinde olduklarını anlatarak, ''Asıl olan sağlık hizmetimizin daha sağlıklı yürümesidir'' dedi.


Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,361 µs