En Sıcak Konular

TÜRKİYE SATILIK MI?

22 Mayıs 2012 18:36 tsi
TÜRKİYE SATILIK MI? AKP Hükümeti, 10 senedir yabancılara toprak ve en kâr getiren devlet kurumlarını satmak konusunda gayretkeşlik gösteriyor.

Türkiye satılık ülke mi?

AKP Hükümeti, 10 senedir yabancılara toprak ve en kâr getiren devlet kurumlarını satmak konusunda gayretkeşlik gösteriyor. Bunu hep birlikte takip ediyoruz. Başlangıçta, orman arazilerini satmak için bir yasa çıkardı. Zamanın cumhurbaşkanı bu yasayı veto edince, bu sefer de özelleştirme adı altında devletin kâr getiren kurumlarını satışa sundu. Hem de yerli yabancı ayırımı yapmadan. Şimdi, satılacak şeyler bitmiş olmalı ki, hükümet farklı "satış" arayışlarına girdi. "2B" ismini verdiği yasa ile, orman özelliğinden çıktığı gerekçesiyle 6299 sayılı yasada ifade edilen orman arazilerinin satışını başlattı.

Bu yetmiyormuş gibi, 3. 5. 2012 günü yabancılara toprak satışını düzenleyen 6302 sayılı yasada değişiklik yaptı. Bu yeni yasaya göre, yabancılara toprak satışı 25 dönümden 300 dönüme çıkarıldı. Bakanlar Kurulu'na da bu satışı 600 dönüme kadar çıkarma yetkisi verildi.

Böyle bir yasa çıkarılmak istenirken bütün Türkiye ayağa kalkmalıydı. Bir yabancıya 600 dönüme kadar toprak satın alma hakkı tanınmasının ne anlama geldiğini düşünebiliyor musunuz? Maalesef, Saadet Partisi'nden başka ciddi bir tepki gösteren olmadı. Hükümet ve anamuhalefet partisi yetkilileri haftalarca okullarda dağıtılan süt üzerinden polemik yapmakla meşgul oldular. Meclis'te bu yasa görüşülürken göstermelik tartışmalar sergilendi. Ne kadar tepkisiz ve uyuşturulmuş bir toplum haline geldiğimizi düşünün ki, basın ve sivil toplum kuruluşları da konunun ciddiyeti ile mütenasip bir tepki ortaya koymadılar. Halbuki şair; "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, / Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" diyordu. Biz, "ölmeyi" değil, üzerinde "konuşma"yı bile çok gördük.

"HIYANET YASASI"

Saadet Partisi, Milli Gazete, TV 5 başta olmak üzere, konu üzerinde hassasiyet gösterenlere teşekkür ediyorum. Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak "2B Yasası "gasp"; yabancılara Toprak Satışı Yasası "hıyanet" yasasıdır" diyerek şöyle tepki gösterdi: "Orman arazilerinin 2B yasası ile satışı gasp yasasıdır. AK Parti hükümetinin yabancılara toprak satışı, İttihat ve Terakki Partisi'nin Filistin topraklarının satışına izin vermesine benziyor. Abdülhamit, yabancılara bir karış toprak vermedi. Abdülhamit gibi davranan Erbakan Hocamızın talebelerini kullanarak Büyük İsrail Devleti'ni kurmak istiyorlar." Nevzat Laleli de, ülkede suni gündemler oluşturulmaya çalışıldığını belirtti ve "Gerçek gündem ülke satışı" (Ajans 5, 14. 5. 2012) diyerek tepkisini ortaya koydu.

Yaşanan acı gerçekleri ne kadar çabuk unuttuk! İsrail devleti de bugün Türkiye'de uygulanan tuzak yöntemler kullanılarak kuruldu. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) "Müslüman bir delikten iki defa ısırılmaz" (Buhari) Hadis-i Şerif'i bizim her zaman uyanık olmamız gerektiğini hatırlatmıyor mu?

Batılılar, "Toprak, devletin asli unsurudur" prensibiyle hareket ediyorlar. İngiltere, ABD, İsviçre, İsrail, Rusya, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan gibi ülkeler kesinlikle yabancılara toprak satmıyorlar. Yabancılara verilen "tapu" değil, "kullanım hakkı"dır. Pek çok Avrupa ülkesi de yabancılara mekan tahsis ederken adeta kök söktürüyor. Fransa'nın Annecy şehrinde uzun süre cemiyet başkanlığı yapan Aksaray'lı Zafer Kaykın, cemiyet hizmeti için bir mekan satın alabilmek maksadıyla yer arıyor. Sahipleriyle anlaştıkları mekanlar hep belediyeden geri dönüyor. Bu, 23 kez tekrarlanıyor. Yıllar sonra, sanayi bölgesinde metruk bir fabrikayı satın alıp cemiyet hizmetlerini orada sürdürmek zorunda kalıyorlar.

YABANCILARA TOPRAK SATIŞI YASASI GERİ ÇEKİLMELİ

Türkiye dünyanın en hassas ülkesi. Topraklarında, neredeyse bütün dünyanın gözü var.

Düşmanlarımız fırsat kolluyorlar. Doğu'yu da Batı'yı da iyi tanıyan ve bir İstanbul sevdalısı olan Çelik Gülersoy, Mine Kırıkkanat'a verdiği mülakatta şöyle demişti: "İstanbul'u Türklere bırakmayacaklar Mine Hanım! Gelecekler ve geri alacaklar." (Radikal, 7. 7. 2003)

Son senelerde yaşanan Sözde Ermeni Soykırımı tartışmaları bize ders olması gerekmez mi?

Katliama tabi tutulan ve mağdur edilen biziz, buna rağmen soykırımı biz yapmışız gibi, bize suç isnat ediyorlar. Bu yöntemle, bazı mekanlarımıza göz dikiyor, Türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etmek istiyorlar. Şunu bilelim ki, sömürme duygusu genlerine işlemiş düşmanlarımız var. Aradan yüz yıllar geçmesine rağmen Batılılar İstanbul'da, Viyana önlerinde, Çanakkale'de uğradıkları yenilginin acısını unutabilmiş değildirler. Hesabımızı buna göre yapmak zorundayız.

Biz bu güzel ülkeyi sokakta bulmadık. Şehit kanlarıyla kazandık. Çeşitli cephelerde hep birlikte çarpıştık. Bize emanet edilen bu vatana ihanet edemeyiz. İstiklal Marşımız'da ifadesini bulan şu söze sadık kalmak zorundayız: "Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı."

Uluslararası bir planın ürünü olduğu anlaşılan yabancılara toprak satışı kanunu, Türkiye'yi çok ciddi sıkıntılara sokacağı açıktır.

Bu kanun, Türkiye'de yeni azınlıklar oluşturacak ve bunlar radikal talepleri olan insanlar olacaktır. Topraklarımızın tapularını aldıktan sonra farklı siyasi talepleri seslendirmeye başlayacaklardır. Bu yüzden, vakit geç olmadan 6302 sayılı yasanın geri çekilmesi zarureti vardır. Milletvekillerinin bundan daha önemli bir görevi olmayacağını düşünüyorum. TBMM'den bunu bekliyoruz. Değilse, yarın, bunun hesabını soran mutlaka çıkar.

 

Şakir Tarım - Milli Gazete


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/makale/turkiye-satilik-ulke-mi-239765.htm


Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,384 µs