En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''BÖLÜCÜLÜK ÇARKINA SESSİZ DURMAYACAĞIZ''

21 Mayıs 2012 20:09 tsi
BAHÇELİ: ''BÖLÜCÜLÜK ÇARKINA SESSİZ DURMAYACAĞIZ'' MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Biz milleti laboratuvarlarda, biyolojik tahlillerde, ırk mahzenlerinde ve mezurayla ölçülen kafataslarında aramadık, aramayacağız" dedi.

'Ne mutlu Türküm diyene' demekten yorulmayacağız

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Biz milleti laboratuvarlarda, biyolojik tahlillerde, ırk mahzenlerinde ve mezurayla ölçülen kafataslarında aramadık, aramayacağız" dedi.
 
BELÇİKA Türk Federasyonu'nun 12. Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada " " Ne mutlu Türk'üm diyene " demekten yorulmayacaklarını belirten Bahçeli, " birileri istiyor diye Türkiye'nin bölünmesine, anadilde eğitim taleplerine ve etnik bölücülük çarkına sessiz durmayacaklarını " vurguladı. 
SÖZLERİ sık sık alkışlarla kesilen Bahçeli, Belçikalı Türkler'den çifte vatandaşlık haklarından faydalanmalarını, bu ülkenin dilini iyi öğrenmelerini, çocuklarına Türkçe'yi ve Türk kültürünü mutlaka öğretmelerini ve onların iyi eğitim almalarını sağlamalarını, toplumda etkin olmalarını ve Belçika ve Türkiye'nin çıkarlarını gözetmelerini istedi. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " Biz milleti laboratuvarlarda, biyolojik tahlillerde, ırk mahzenlerinde ve mezurayla ölçülen kafataslarında aramadık, aramayacağız " dedi. Bahçeli, Belçika Türk Federasyonu'nun Liege kentinde düzenlenen 12. Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, daha önce kurultay yeri olarak ayrılan Belçika'nın Namur kentindeki bir salonun Ermeni diasporasının girişimleriyle ve belediye yönetiminin baskısıyla iptal edildiğini belirterek, geçen ay Fransa ziyaretinde yaptığı açıklamaların diasporayı rahatsız ettiğini kaydetti.
 
Fransa ziyaretinde yaptığı konuşmada, boşuna çırpınanlara, nafile yere uğraşanlara Türk milletinin mazisinde veremeyeceği bir hesabının olmadığını haykırdığını anımsatan Bahçeli, " Sözde Ermeni soykırımı iddialarını gündeme
getirenlerin iyi niyetli olmadığını vurgulamıştık. Şüphesiz Ankara'da ne dediysem Fransa'da da onu tekrarlamış ve Ermeni soykırımı sözlerinin iftiradan, hezeyandan ibaret olduğunu belirtmiştim. Fransa'daki sözlerimizin, sözde soykırım fesadını bir hayli rahatsız ettiği anlaşılmaktadır " dedi.

ERMENİ ZİHNİYETİ BİR KEZ DAHA KARAVANA ATMIŞTIR

Bahçeli, MHP'nin bu duruşu karşısında diasporanın Fransa'daki kara kampanyayı Belçika'ya da taşıyarak kendilerinden intikam alma girişiminde bulunduğunu anlatarak, şöyle konuştu: " Belçika Türk Federasyonu yetkililerinin kurultay yapmak amacıyla ilgili mercilerden talep ettikleri salon önce tahsis edilmiş. Ne var ki arkasından, sözde soykırım maskaralarının baskısıyla bu tahsis iptal edilmiştir.

Demokratik nitelikli ve kamuoyuna açık bu toplantımızı, tıpkı Ermeni çetecilerinin gece yarısı baskını gibi baskı altına almışlardır. Salonu vermemek için kırk dereden su getirmişlerdir. Meselenin yargıya taşınması neticesinde ortaya olumlu bir sonuç çıkmış ancak zaman darlığı nedeniyle hazırlıklar bu salona kaydırıldığından Namur'deki salon tercih edilmemiştir. Ermeni zihniyeti bir kez daha karavana atmıştır, havanda su dövmüştür.

Ermeni diasporasının, Namur'de ayrılan salonun iptal edilmesi için MHP hakkında ortaya attığı "ırkçı ve faşist parti" iddiasını sert bir dille yalanlayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Geçmişlerinde kan, hıyanet ve cinayet bulunan bir zihniyetten bizim alacak ve öğrenecek hiçbir şeyimiz yoktur. Milletimize saldıran ve katillikle suçlayan sözde soykırım şebekesi ille de soykırım faili, katliamla örtüşmüş sicil arıyorsa, bilsin ki kendisi ve niyeti, Nazi zihniyetine bile fazlasıyla taş çıkartacaktır. Yok, ırkçının kim olduğunu ve faşistin yüz hatlarını merak ediyorsa aynanın karşısına geçmeli ve baştan aşağıya kendisine ve nefret saçan emellerine acele yoldan bakmalıdır."

BELÇİKA'DAKİ TÜRKLER'E ÇAĞRI

Devlet Bahçeli, "Biz milleti laboratuvarlarda, biyolojik tahlillerde, ırk mahzenlerinde ve mezurayla ölçülen kafataslarında aramadık, aramayacağız. Biz devleti menfaatler yarışmasındaki ödül, öfkelerin öğütüleceği değirmen veya alınacak ganimet olarak görmedik, görmeyeceğiz. Biz insanı sınıflara, kastlara, obalara, farklılıklara tasnif edecek ve etnik kalıba dökerek eleyecek ve dışlayacak ilkelliği asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. Biz dinleri ayırarak, mezhepleri vuruşturarak, inançları kışkırtarak asla yol almadık, almayacağız" diye konuştu. 
"Ne mutlu Türküm diyene" demekten yorulmayacaklarını belirten Bahçeli, "birileri istiyor diye Türkiye'nin bölünmesine, anadilde eğitim taleplerine ve etnik bölücülük çarkına sessiz durmayacaklarını" vurguladı. 
Bahçeli, Belçikalı Türklerden çifte vatandaşlık haklarından faydalanmalarını, bu ülkenin dilini iyi öğrenmelerini, çocuklarına Türkçe'yi ve Türk kültürünü mutlaka öğretmelerini ve onların iyi eğitim almalarını sağlamalarını, toplumda etkin olmalarını ve Belçika ve Türkiye'nin çıkarlarını gözetmelerini istedi. 
Kuran-ı Kerim tilaveti ile Belçika ve Türk milli marşlarının okunduğu kurultayda Belçika Türk Federasyonu Başkanlığına oy birliğiyle Ömer Zararsız seçildi. 
MHP genel başkan yardımcıları Edip Semih Yalçın ve Emin Haluk Ayhan ile TBMM Başkanvekili Meral Akşener ve Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin'in katıldığı kurultayda, sanatçılar Ahmet Şafak ve Mustafa Yıldızdoğan da sahne aldı.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=23996


Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,994 µs