En Sıcak Konular

SURİYE'DE İŞLER KARIŞTI

20 Mayıs 2012 10:52 tsi
SURİYE'DE İŞLER KARIŞTI Yabancı medyanın olayları saptırma ve tamamen taraflı aktarma faaliyeti had safhada. Olmayan olayı oldu gösteren, olan olayı görmezden gelen çok yönlü bir kara haber bombardımanı var. Batı basını isyancıların ileri karakolu gibi çalıyor.

Suriye'de işler karıştı

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök kendisi açısından "çok riskli" bir yazı kaleme aldı ve Suriye'ye giden gazetecilerin izlenimlerine dayanarak Suriye'de olup bitenlerin Dışişleri'nin yansıttığı gibi olmadığını anlattı.   
Bölgeye giden Mustafa Kemal Erdemol'un izlenimlerinden yola çıkan Özkök şöyle diyor: 
"Bize burada ne deniyor, "Suriye'de halkın çoğunluğu Sünni. İktidar ise Alevilerin elinde. Dolayısıyla bütün Sünniler, Esad'ın gitmesini istiyor." 
Suriye'ye gidip insanlarla konuşan Erdemol ise son gelişmeleri şöyle özetliyor: "Terörün sivil hedefleri de vurmaya başlaması, Suriye halkının büyük çoğunluğunun Esad etrafında bütünleşmesine yol açtı." 
"Muhalefet içindeki çatlak daha da büyüyor. O kadar büyüyor ki, Arap Birliği bile, aralarındaki sorunları tartışmak için bir araya getiremiyor." 
Diyelim ki Ankara'nın da gayretiyle Esad rejimi çöktü. 
Peki, o zaman ne olacak? Buyurun yan tarafa... 
Evet; 
"Esad rejimi çökerse ne olur?" 
Erdemol muhtemel gelişmeleri şöyle özetliyor: 
"Bölgede tüm dengeler değişir. İran önemli bir yalnızlık içine itilir. Lübnan'ın içi boşaltılmış olur." 
"Suriye parçalanabilir. Ama bu Esad'ın siyaset sahnesinden silinmesi anlamına gelmez." 
Özkök'ün Suriye konusunda "bizim" çizgimize gelmesi çok manidar. Bizim diyorum bu köşede aylardan beri Özkök'ün yeni fark ettiği gerçekleri dile getiriyoruz. 
Suriye konusunda neler olup bittiğini Türk medyasında ilk defa bütün çıplaklığı ile aktaranların başında bu satırların yazarı geliyor. Bu köşede yayınlanan "Suriye İzlenimleri" başlıklı yazılarımızda Türkiye'nin de içinde bulunduğu emperyalizm işbirlikçisi ülkelerin bir sürü yalan haberin peşinde Suriye'yi parçalamak için çırpındığını aktarmıştık. 
Geçtiğimiz yılın ağustos ayında yaptığımız Suriye ziyareti sonrası kaleme aldığımız gözlemler özetle şöyleydi: 
"Ortada bir savaş var ve bu savaşı başlatan taraf Batı. 
Silahları veren, isyancıları destekleyen, ellerindeki medya gücü ile alkış tutan, müthiş bir yalan haber bombardımanı uygulayan Batı. Maalesef Birleşmiş Milletler de buna alet olmuş durumda. BM heyeti Suriye ile ilgili son raporunu yazmak üzere Hama'daydı. Yetkililer onlara şehrin her yerini gezip görebilecekleri garantisini verdi. Ama onlar Hama'ya gelip "bir kaç dakika kaldıktan sonra "hiç bir yere girmemize izin verilmedi" diye rapor tutup ayrıldılar. 
Hâlbuki ne böyle bir baskı ne de engelleme var. 
Bütün bu olanlar en çok Suriye ile savaş halinde olan İsrail'i sevindiriyor. 
Çünkü bir düşmanı daha tasfiye edilmek isteniyor. 
Türkiye ise Suriye'deki isyancıları destekler bir görüntü vererek "Türkiye'deki isyan hareketlerini başka ülkelerin desteklemesinin" önünü açıyor… 
Yabancı medyanın olayları saptırma ve tamamen taraflı aktarma faaliyeti had safhada. Olmayan olayı oldu gösteren, olan olayı görmezden gelen çok yönlü bir kara haber bombardımanı var. Batı basını isyancıların ileri karakolu gibi çalıyor. 
Suriyeli muhaliflerin en güçlüsü İhvan-ı Müslimin. Yani Müslüman Kardeşler Örgütü. İhvan-ı Müslimin "Suriye'ye şeriat" getirecek ama Suriye'de zaten şu anda pek çok alanda şeri hukuk hakim. ABD ve İsrail ile olan sıkı fıkı durumları rahatsız edici. Temmuz ayının ilk haftasında Fransalı Yahudi Bernard Henri Levy'nin girişimiyle düzenlenen "Katliam Durmalı! Esad Gitmeli Konferansı"na 200'e yakın Suriyeli muhalif katılmıştı.  Katılanların arasında İhvan-ı Müslimin lideri Milhem Derubi de vardı. 
Şam'da hayat inanılmaz derecede sıcak ve canlı. Geceleri her yer cıvıl cıvıl. İnsanlar akın akın alışverişe koşuyor, caddeler, sokaklar insan seline dönüyor. Batı medyası Suriye'nin en sakin şehri olan Şam'dan bile "isyan!" haberleri vermesini beceriyor." 
Özkök'e geç de olsa "hoş geldin!" diyorum. 


Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12001647/suriye-de-isler-karisti/muharrem-bayraktar


Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,700 µs