En Sıcak Konular

''MÜSLÜMANLAR LALE DEVRİNDE GİBİ''

19 Mayıs 2012 13:39 tsi
''MÜSLÜMANLAR LALE DEVRİNDE GİBİ'' Yazar Atasoy Müftüoğlu, "Dini hayat; bilinçle değil, menkıbelerle yürüyor. Medya uyuşturucusu alıyoruz. Merak etmiyoruz, sorgulamıyoruz, üretmiyoruz.'' dedi.

Müslümanlar lale devrinde gibi

Yazar Atasoy Müftüoğlu, "Dini hayat; bilinçle değil, menkıbelerle yürüyor. Medya uyuşturucusu alıyoruz. Merak etmiyoruz, sorgulamıyoruz, üretmiyoruz.'' dedi. Müftüoğlu, Arap Baharı olarak bilinen Ortadoğu'daki hareketlerle ilgili "Namusu kirlenen demokrasiyi İslam dünyasına ihraç ediyorlar" diye konuştu.

ÇUBUK Kültür Derneği tarafından Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Küresel Çağda Var Olmak' konulu konferansta Müslümanların lale devrinde yaşar gibi yaşadıklarını ifade eden Atasoy Müftüoğlu, Müslüman olmanın 'farkında olmak' olduğunu söyledi.

Zihinsel bir taşrada yaşadığımızın altını çizen Müftüoğlu, ''Dini hayat; bilinçle değil, menkıbelerle yürüyor. Medya uyuşturucusu alıyoruz. Merak etmiyoruz, sorgulamıyoruz, üretmiyoruz. Avrupa merkezli düşüncenin taşrasıyız. En az iki yüz yıldan beri Müslüman aklı seküler Avrupa aklının kuşatması altındadır. Müslümanların, bilinçlerinde arınma ve özgürleşmesi gerekmektedir. Bugün Müslümanların çok önemli bir problemi var. Fakat bu problemden daha da vahim olanı, Müslümanların problemin farkında olmamasıdır'' diye konuştu. Özellikle gençliğin yerleşik kalıpları sorgulaması gerektiğini kaydeden Müftüoğlu, ''Düşünmüyoruz düşündürülüyoruz. Başkasının aklına göre hareket ediyoruz. Tek akla kapanıyoruz. Bu gelişmeler karşısında birliktelik yok, iletişim yok. Bu kadar sorun varken, hangi 'mezhep daha iyi', 'şu kişi hangi mezhepten' gibi sorularla ilgileniyoruz. Bu tür tartışmalar bizi küçültür.'' ifadelerini kullandı.

"Suriye'deki muhalefet Paris'te imar edildi"
SURİYE ile ilgili gelişmelere de değinen Müftüoğlu, Suriye'deki muhalefetin Paris'te imar edildiğini ve emperyalist çıkarlar için icat edildiğini savundu. Türkiye dahil olmak üzere Fransa, İngiltere ve Amerika'nın kendi çıkarları için uğraştığını ifade eden Müftüoğlu şöyle devam etti: ''Namusu kirlenen demokrasiyi İslam dünyasına ihraç ediyorlar. Tunus, Libya, Mısır'da sokaklara dökülen insanlar, İslami bir yönetim istemiyor. Çünkü insanların zihinleri İslam'ın yönetemeyeceğine, insanların sorunlarını çözmede yetersiz kalacağına ikna edilmiş. Arap Baharı denen bu hareketlerde tek bir antiemperyalist ses yükselmedi. Ben Libya'yı kurtulmuş olarak görmüyorum. Aksine Libya, yeniden sömürgeleştirildi. Bugün Libya'da yönetime gelen insanlar CIA ajanları, Libya'yı ABD, İngiltere ve Fransa'nın sömürgesi haline getirdiler'' ifadelerini kullandı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/muslumanlar-lale-devrinde-gibi-239467.htm


Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,446 µs