En Sıcak Konular

MERALARI ELİNDEN ALINIP SATILAN KÖYLÜLER AYAKLANDI

19 Mayıs 2012 13:22 tsi
MERALARI ELİNDEN ALINIP SATILAN KÖYLÜLER AYAKLANDI Malatya'da köylülerin kullanımında olan on binlerce dönüm mera arazisinin kiralanmak usulüyle ihaleye çıkarılarak satılması köylüleri ayaklandırdı.

Malatya'da köylüler ayaklandı

Füze Kalkanı Sistemi'nin Kürecik bölgesine kurulduğu Malatya ili son günlerde yeniden ülke gündemine taşındı. Bu sefer ise köylülerin kullanımında olan on binlerce dönüm mera arazisinin kiralanmak usulüyle ihaleye çıkarılarak satılması kenti yeniden gündeme taşıdı.Milli Gazete' nin geçtiğimiz günlerde 'Malatya'da neler oluyor?' başlığı ile ülke gündemine taşıdığı haberden sonra köylüler harekete geçti.

Akçadağ, Yeşilyurt, Doğanşehir ve Battalgazi'de bulunan meraların kiralama usulüyle satılması sonrası köylüler Malatya Valiliği'ni meraların kendi arazileri olduğunu ve kullanma haklarının kendilerinin olduğuna ilişkin dilekçe yağmuruna tuttu. Battalgazi İlçesi Şişman Köyü sınırları içindeki 1600 dönümlük mera arazisinin de yer aldığı ihale sonrası Şişman Köyü Muhtarı ve İhtiyar Heyeti harekete geçerek, dilekçe ile ihalenin iptalini istedi. Valiliğe verilen dilekçede, "Bu mera köyümüzün olup ancak köyümüzün ihtiyaçlarını karşılamasından dolayı bizlerin mağdur olmaması için ihalenin iptaline karar verilmesini mağduriyetimizin önlenmesini istiyoruz" denildi. Şişman Köyü İhtiyar Heyeti'nin ihaleden önce ise meraların köyün ortak kullanım alanı olduğu ve ihaleye çıkarılmaması gerektiği yönünde de karar alınmıştı.

Firmalar hâlâ açıklanmadı
Geçtiğimiz günlerde yapılan ihale sonucu ihaleyi kazanan firmalar hala açıklanmaması ise hem tepki çekiyor hem de akıllara firmalara ilişkin soru işaretleri bırakıyor. Kamuya açık yapılan ihale sonrası firmaların açıklanmaması 'Yoksa bu firmalar içinde yabancı firmalar mı var? Bu firmaların sermaye yapıları nedir?' yorumlarını neden oluyor. Köylülerin bir kısmı ise ihaleye katılan firmaların açıklanmamasını tepki göstererek, katılan firmalar ile ilgili yabancı olabileceklerine ilişkin duyum aldıklarını söyledi. Malatya Valiliği bünyesinde yapılan ihale sonrası hem valilik yetkilileri hem de Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin firmaları kamuoyundan gizlemesi dikkat çekiyor.

On binlerce dönüm köylüden alınıyor
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İl Mera Komisyonu'nun aldığı karar gereğince Akçadağ ilçesi Yağmurlu köyünde 8 mera parseli, Ilıcak köyünde 3 mera parseli, Battalgazi ilçesi Şişman köyünde 1 mera parselini, Yeşilyurt ilçesi Kuşdoğan köyünde 2 mera parselini, Doğanşehir ilçesi Reşadiye köyünde 2 mera parselini, Dedeyazı köyünde 2 mera parselini ve merkez Samanköy'de 2 mera parselini ıslah etmek koşulu ile öncelikli olarak hayvancılık yapan veya hayvancılık işletmesi kurmak isteyenler ile gerekli ıslah işlemlerini taahhüt eden gerçek ve tüzel kişilere ihale edilmişti.(Ahmet Açıkay - MİLLİ GAZETE)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/malatya-da-koyluler-ayaklandi-239475.htm


Bu haber 971 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs