En Sıcak Konular

KORSAN YAZILIMDA ÇİN YÜZDE 77 İLE LİDER

19 Mayıs 2012 13:06 tsi
KORSAN YAZILIMDA ÇİN YÜZDE 77 İLE LİDER Türkiye, 2011 yılında yüzde 62’lik korsan yazılım kullanım oranı ile 2010 yılı ile aynı oranda kaldı.Dünya genelinde korsan yazılım kullanımda Çin yüzde 77 ile lider.

Korsan yazılımda lider Çin! 

Türkiye, 2011 yılında yüzde 62'lik korsan yazılım kullanım oranı ile 2010 yılı ile aynı oranda kaldı 

Türkiye, 2011 yılında yüzde 62'lik korsan yazılım kullanım oranı ile 2010 yılı ile aynı oranda kaldı. Geçtiğimiz yıl 3 bilgisayardan 2'si korsan yazılım yüklüydü. BSA Türkiye Direktörü Semih Sağman bu duruma ilişkin olarak "Türkiye'de maalesef korsan yazılım kullanma suçu işlenmeye devam ediyor. Bilgisayarlara halen lisanssız yazılımlar yükleniyor. Bu suçu engellemek için Kültür Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nden önemli düzeyde destek alıyoruz. Bu desteklerin diğer resmi kurumlar nezdinde de devam etmesi ülke ekonomisi için büyük önem taşıyor" dedi. Uluslararası pazar araştırma kuruluşu International Data Corporation'ın (Uluslararası Veri Kuruluşu - IDC)  yaptığı açıklamada ticari yazılımlarda korsan kullanımın bir önceki yıla oranla düşüşe geçtiğini belirtirken, yazılımların totaline bakıldığında korsan kullanımın önceki yılla aynı orana, yüzde 62'ye çıktığını açıkladı. Korsan yazılım kullanımının ev kullanıcıları tarafından daha fazla olduğuna inanılıyor. IDC tarafından yapılan araştırmaya göre bazı ülkelerdeki korsan yazılım kullanım oranları ise şöyle: Çin yüzde 77; Japonya yüzde 21; Belçika yüzde 24; Fransa yüzde 37; Almanya yüzde 26; Yunanistan yüzde 61; Polonya yüzde 53; Romanya ve Rusya yüzde 63, Suudi Arabistan yüzde 51, İsrail ise yüzde 31. 

Araştırmada ayrıca bilgisayar kullanıcılarına korsan yazılım kullandıklarını bilip bilmedikleri sorulurken, gelen cevaplar kullanıcıların yüzde 46'sının bilerek korsan yazılım edindiklerini ortaya koydu. Araştırmaya göre aktif olarak bilgisayar kullananların sadece yüzde 25'i "yakalanma korkusu" nedeniyle korsan yazılımdan uzak durabileceğini belirtirken, yüzde 45'i başlı başına yazılımın lisanssız olmasının bir uzak durma nedeni olduğunu söyledi.(YENİ MESAJ)

 


Kayak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,656138/korsan-yazilimda-lider-cin


Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,709 µs