En Sıcak Konular

ŞEHİT CENAZELERİ GELİRKEN AFTAN SÖZ ETMEK

18 Mayıs 2012 22:33 tsi
ŞEHİT CENAZELERİ GELİRKEN AFTAN SÖZ ETMEK Türkiye, 30 yıldır terörle mücadelede binlerce şehit verdi, vermeye devam ediyor.Bu acı gerçek ortadayken, Akdağ’ın yaklaşımı, 30 yıldır yaşanan ayrılıkçı terörü ve yarattığı sorunu kavramaktan çok uzaktır.

Şehit cenazeleri gelirken aftan söz etmek

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu beldesinin Amanoslar eteğinde göreve giden özel harekât timine roketatarla saldıran PKK, Binbaşı Erhan Dikmen, Üsteğmen Aytaç Kaya ve Teğmen Ahmet Tarım'ı şehit etti. Yaralanan bir askerin de durumu ağır.
Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.
PKK terör eylemlerini sürdürüyor, can almaya devam ediyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdiği milletvekilleri, bölgede PKK ve Kürt sorununun çözümü bağlamında temaslar yürütüyorlar. PKK'nın terörü tırmandırdığı bir ortamda bu tür temasların ve bu konuyla ilgili açıklamaların çok dikkatli ve sorumluluk anlayışıyla yapılması gerekli.

Akdağ'ın af düşüncesi
Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, bu temasları yürüten 5 milletvekilinden biri. Akdağ, temasları sonrasında çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Barış ortamı tesis edilirse genel affın gündeme gelebileceğini söyledi.
Akdağ'ın sözleri şöyleydi:
"Barış ortamı tesis edilirse bu atmosferde genel af da gündeme gelebilir. Örgüt üst yönetiminden 250-300 kişi üçüncü ülkelere gidebilir. Diğerleri demokratik ortama katılarak siyasi alanda faaliyet gösterebilir."
Akdağ, böyle konuşmasına karşın daha sonra bir yazılı açıklama yaparak sözlerinden, "PKK'ya genel af" sonucu çıkarılmaması gerektiğini de vurgulama ihtiyacı duydu.
Akdağ'ın, bu konuşmayı PKK'nın Dörtyol saldırısından önce yaptığını belirtelim. Böyle olsa da yaptığı konuşmanın çok sorunlu yönleri var.

Karşılığı yok
Akdağ'ın genel afla ilgili sözlerinin reel politik açıdan bir karşılığı yok. PKK, terör eylemlerini sürdürürken aftan söz etmek, toplumda tepki yaratmaktan öteye bir sonuç doğurmaz. Nitekim bunu kendisi de görmüş olmalı ki, yazılı bir açıklama yapmak ihtiyacı da duydu. Önce PKK'nın silah bırakması gerektiğini söylediğini de hatırlattı.
Buna karşın sert tepkiyle karşılaştı.
Yaşadığımız terör sürecinde bir iktidar milletvekilinin genel aftan söz etmeden önce reel koşulları iyi değerlendirmesi gerekir.
Mardin Milletvekili Akdağ'ın sözlerine, bakanlar sahip çıkmadı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir genel af çalışmasının hükümetin gündeminde olmadığını, açıklamalarının Akdağ'ın şahsi fikirleri olduğunu belirttiler. Böylece Akdağ, hükümetten ve partisinden de ayrı düşmüş oldu.

Akdağ'ın talihsiz sözleri
Terörün bitirilmesi, akan kanın durması elbette herkesin isteği. Ancak bu istek her şeyin gelişigüzel söylenmesine de gerekçe yapılmamalı.
Örneğin Akdağ, konuşmasında, "Geçmişte devlet, PKK ile savaşmak isteyen bir devletti. Askeri vesayet bu savaş üzerine kurulmuştu. Şimdi devletin ve hükümetin savaşa ihtiyacı yok" sözleri, bu bağlamda talihsiz sözlerdir.
Talihsiz sözlerdir çünkü; sanki 30 yıldır ortada kan döken bir terör örgütü yokmuş da, devlet sırf savaşmak istediği için PKK'yla savaşıyormuş gibi bir anlam çıkıyor!
"Daha önceki devletin ve daha önceki hükümetlerin savaşa ihtiyacı varmış" o nedenle PKK'yla savaşılıyormuş anlamı çıkıyor!
"Şimdiki devletin ve şimdiki hükümetin savaşmaya ihtiyacı yokmuş", bu durumda sorun çözülmüş gibi bir anlam çıkıyor!
Türkiye, 30 yıldır terörle mücadelede binlerce şehit verdi, vermeye devam ediyor.
Bu acı gerçek ortadayken, Akdağ'ın yaklaşımı, 30 yıldır yaşanan ayrılıkçı terörü ve yarattığı sorunu kavramaktan çok uzaktır.

Fikret Bila - Mİlliyet

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/sehit-cenazeleri-gelirken-aftan-soz-etmek/siyaset/siyasetyazardetay/18.05.2012/1541705/default.htm




Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,285 µs