En Sıcak Konular

HATAY VE ŞEMDİNLİ'DE HAİN SALDIRILAR: 4 ŞEHİT

18 Mayıs 2012 13:54 tsi
HATAY VE ŞEMDİNLİ'DE HAİN SALDIRILAR: 4 ŞEHİT Hatay ve Şemdinli’deki kahpe saldırılarla son 1.5 ayda verdiğimiz şehit sayısı 16’ya yükseldi. İktidar ise hainlerin yuvası Kandil’i vurmak yerine müzakere yürüttüğü terör örgütü PKK’ya genel af çıkarmakla meşgul

Roketli, havanlı saldırı: 4 sehit

Hatay ve Şemdinli'deki kahpe saldırılarla son 1.5 ayda verdiğimiz şehit sayısı 16'ya yükseldi. İktidar ise hainlerin yuvası Kandil'i vurmak yerine müzakere yürüttüğü terör örgütü PKK'ya genel af çıkarmakla meşgul

Binbaşı, üsteğmen  ve teğmen...
Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait askeri araçla dün sabah Amanos Dağları eteğindeki Kocadüz Yaylası yakınlarında göreve giden jandarma özel harekat timine, PKK'lı teröristler ormanlık alandan roketatarlı saldırı düzenlendi. Hain saldırıda Binbaşı Erhan Dikmen, Üsteğmen Aytaç Kaya ve Teğmen Ahmet Tarım şehit oldu.

Amanoslardaki çatışmada 4 terörist öldürüldü
Saldırının hemen ardından diğer timlerin teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı operasyona kısa süre sonra takviye birlikler de katıldı. Kaçan teröristlerin peşine düşen jandarma timleri, sabah saat 09.30 sıralarında sağlanan sıcak temasta yaptıkları 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren 4 PKK'lıyı etkisiz hale getirdi.

Son acı haber Hakkari'den geldi
Türkiye, Hatay'daki hain pusuyu konuşurken bir acı haber de Hakkari'den geldi. Şemdinli ilçesi Derecik mevkiinde bulunan İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından dün öğle saatlerinde yapılan havanlı saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit oldu. Saldırıda bir askerimiz de yaralandı.


Bölücülerden kahpe saldırı: 4 asker şehit!
Hatay'da teröristlerin askeri araca roketatarlı saldırısı sonucu 1 binbaşı 1 üsteğmen ve 1 teğmen şehit oldu. Şemdinli'de de Hudut Tabur Komutanlığı'na havan topuyla ateş eden PKK'lılar, 1 askeri şehit etti.

Eli kanlı terör örgütü PKK ile mücadele yerine elebaşılarıyla masaya oturmayı tercih eden AKP iktidarı, Kandil'i vurmayıp genel affı gündeme getirirken Hatay ve Hakkari'den şehit haberleri geldi. Hatay'da bölücü hainlerin kahpe saldırısı sonucu 1 binbaşı, 1 üsteğmen ve 1 teğmen şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de  teröristler askeri birliğe ateş açarak bir askeri şehit etti. Böylece son 1.5 ayda teröre kurban verdiğimiz şehit sayısı 16'ya yükseldi. 

Ormandan ateş ettiler
Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait askeri araçla dün sabah saat 07.45 sıralarında Amanos Dağları eteğindeki Kuzuculu Beldesi'nin Kocadüz Yaylası yakınlarında göreve giden jandarma özel harekat timine, PKK'lı teröristler, ormanlık alandan roketatarla saldırdı. Teröristlerin saldırısında isabet alan askeri araçta bulunan 3'ü subay 5 asker yaralandı. 

Hastanede kurtarılamadılar
Timde bulunan diğer askerler yaralı subaylar ile askerleri Dörtyol Devlet Hastanesi'ne kaldırırken, diğer timler de roketli saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlattı. Dörtyol Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Erhan Dikmen,  Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya  ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım, kurtarılamayarak şehit oldu. Ağır yaralı 2 asker de yoğun bakıma alındı. Şehit Binbaşı Erhan Dikmen, daha önce Hakkari Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı yapmıştı. 

4 terörist öldürüldü
Kahpe saldırının ardından jandarmanın Karahasan Paşa Kışlası'ndan çok sayıda asker bölgeye sevk edildi. Kaçan teröristlerin peşine düşen jandarma timleri, sabah saat 09.30 sıralarında PKK'lılarla sıcak temas sağladı. 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren PKK'lılar ile jandarma arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 terörist öldürüldü. Bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında bölgeye 350'si komanda olmak üzere 500 asker ile 100 özel harekat polisi sevk edildi. Bu arada şehit  cenazeleri Antakya Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Bir şehit de Hakkari'de
Öte yandan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin askeri birliğe düzenlediği saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şemdinli ilçesi Derecik mevkiinde, İç Güvenlik Hudut Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından dün öğle saatlerinde Irak topraklarından havan toplu saldırıda bulunuldu. Topçu er Sinan Dündar şehit oldu, bir güvenlik görevlisi ise yaralandı. Saldırıya güvenlik güçleri, anında karşılık verirken, tabur ve aynı bölgede bulunan Omurlu Karakolu'ndan da bölgeye top atışları yapıldı. Bölgede operasyonlar sürüyor. 


Hainlere Allah  fırsat vermesin
Kahpe saldırıda şehit olan askerlerin baba ocaklarına ateş düştü. Acı haberi alan aileler yıkıldı. Şehit Jandarma Komando Binbaşı Erhan Dikmen'in Kırıkkale'de oturan babası Mehmet Dikmen, şehitlerin hepsinin evladı olduğunu belirterek "Hainlere Allah fırsat vermesin" dedi. Dikmen, "Oğlum vatanını çok seviyordu. En son geçen yıl görüştüm. Daha önce Şemdinli'de görevliyken de teröristlerle çıkan bir çatışmada yaralanmıştı. Genç yaşta gitti yavrum, vatan sağ olsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Binbaşı Dikmen'in Hatay'daki evinde de yas var. Şehidin, Çekmece beldesi Pınarbaşı Mahallesi Uğur Mumcu Sokak'taki evinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. Acı haberi alan şehidin yakınları ve komşuları aileye taziye ziyaretinde bulundu. Pınar (7) ve Bahar (14) isimli iki kız çocuğu olan şehit Binbaşı Dikmen'in eşi Işılay Dikmen'in Altınözü ilçesindeki sağlık ocağında hemşire olarak görev yaptığı öğrenildi.


Üsteğmenin baba ocağında da yas!
Bir ateş de Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya'nın Elazığ'daki baba evine düştü. Askeri yetkililer, sağlık ekipleriyle birlikte Aytaç Kaya'nın annesi Gülsen ve babası Mehmet Kaya'nın yaşadığı Yenimahalle Alaca Sokak'taki apartmanın önüne geldi. Çiftin evde olmadığı bilgisini alan askeri yetkililer, komşuların yardımıyla aile bireylerine ulaştı. Evin önüne gelen baba Mehmet Kaya'ya, askeri yetkililer oğlunun şehit olduğu haberini verdi. 

"Vuruldu mu çocuğum" diye bağırdı
Eşinin hemen ardından eve gelen Gülsen Kaya da haberi alır almaz sinir krizleri geçirdi. Yanındakilere "Vuruldu mu çocuğum?" diye seslenen anneye, sağlık ekipleri müdahale etti. Acılı anne, daha sonra evine çıkarıldı. Ailenin 2 çocuğundan biri olan Üsteğmen Aytaç Kaya'nın bekar olduğu belirtildi. Kaya'nın ağabeyinin de askeri personel olduğu öğrenildi.

Eşi 4 aylık hamileydi
Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli 25 yaşındaki Teğmen Ahmet Tarım'ın Antalya'nın Alanya ilçesinde oturan annesi Nevin Tarım'a acı haberi, Alanya Garnizon Komutanlığı'nda görevli subaylar verdi. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen komutanlar, 60 yaşındaki anne Tarım'a oğlunun şehit olduğunu söylediler. Aslen Kütahyalı olan fakat eşi öldükten sonra oğlu Bülent Tarım'ın yanına Alanya'ya yerleşen anne Nevin Tarım, subay oğlunun şehit haberiyle yıkıldı. Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın geçen yıl Neslihan Tarım ile evlendiği ve eşinin 4 aylık hamile olduğu belirtildi. Eşini de Hatay'a götüren Ahmet Tarım'ın Alanya'daki ağabeyi Bülent Tarım'ın taşımacılık şirketi sahibi olduğu, en büyük ağabeyi Levent Tarım'ın da Çanakkale'de kıdemli başçavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehit Teğmen Ahmet Tarım'ın cenazesinin memleketi Kütahya'da toprağa verileceği belirtildi.

Son  1.5 ayda 16 şehit!
Eli kanlı bölücü hainler, son 1.5 ayda 16 askerimizi şehit etti.
4 Nisan: Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Irak sınırının sıfır noktasında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak şehit oldu. 
9 Nisan: Amasya'nın merkeze bağlı Çiğdemli Köyü Zana Köprüsü üzerinde askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu biri astsubay olmak üzere 2 asker şehit oldu. 
12 Nisan: Şırnak Uludere'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü, 3 asker de yaralandı. 
20 Nisan: Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Kemal Aktay şehit oldu. 
24 Nisan: Bingöl'de güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada teröristler, Jandarma Komando Er Sinan Şen ve Korucu Ali Kalkan'ı şehit etti.
4 Mayıs:  Tunceli kırsalında arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Jandarma Komando Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç, Astsubay Yıldırım Akbulut ve Jandarma Komando Er İlhan Zerender şehit oldu. 
9 Mayıs: Tunceli merkeze bağlı Alacık köyü kırsalında 4. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin önceki gün yürüttüğü arazi arama tarama faaliyetleri sırasında teröristlerin döşediği mayına basan Uzman Onbaşı Uğur Saka şehit oldu.
17 Mayıs: Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında pusu kuran kteröristler, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ı şehit etti. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde ise teröristlerin askeri birliğe ateş açması soncu 1 Mehmetçik şehit oldu.


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=67550


Bu haber 1,448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,178 µs