En Sıcak Konular

ALEX ''29 YILLIK HASRET YETER'' DEDİ

17 Mayıs 2012 12:03 tsi
ALEX ''29 YILLIK HASRET YETER'' DEDİ F.Bahçe kaptanı 1 attı 3 attırdı ve 1983’ten bu yana kazanılamayan kupayı Kadıköy’e taşıdı.

29 yıllık özlemi Alex bitirdi

F.Bahçe kaptanı 1 attı 3 attırdı ve 1983'ten bu yana kazanılamayan kupayı  Kadıköy'e taşıdı.
 
TESELLİ İKRAMİYESİ
Süper Lig şampiyonluğunu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe, 29 yıl sonra aldığı Türkiye Kupası'yla teselli buldu. Daha önce 13 kez final oynayan ve dramatik sonlara imza atan sarı-lacivertli ekip, kupayı 5. kez müzesine götürdü.

Fenerbahçe, şampiyonluğu kaptırdığı Galatasaray maçı hafızalardaki yerini korurken, Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u 4-0 yenerek 29 yıllık hasretine son verdi. Türkiye Kupası'nda bugüne kadar dramatik sonlara imza atan ve 2. Lig ekiplerine bile elenmekten kurtulamayan sarı-lacivertli ekip, bu kez Süper Final UEFA Avrupa Ligi Grubu lideri Bursaspor'u Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki final maçında mağlup etmeyi başardı.

Zorlu süreçten geçti
Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, finale kadar zorlu bir süreçten geçti. Lig mücadelesinin yanısıra "şike" davası nedeniyle de zor günler yaşayan sarı-lacivertli ekip 3. turda Torku Şekerspor'u 4-1 yenerek seriye umutlu başladı. Dördüncü turda Samsunspor'u 3-0 yenerek çeyrek finale uzanan Fenerbahçe, Kayserispor'u normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten maçta penaltılarla 7-6 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Karabük'ü 2-0 yenen Fenerbahçe, finalde Bursaspor'un rakibi oldu. Türkiye Kupası'nı şimdiye kadar 1968, 1974, 1979 ve 1983 yıllarında olmak üzere 4 kez kazanan Fenerbahçe, daha önce 1963, 1965, 1989, 1996, 2001, 2005, 2006, 2009 2010'da da final oynadı.

Alex, Kocaman'a futbol dersi verdi
Fenerbahçe'nin bir türlü gol atmayı beceremediği Galatasaray derbisini 75 dakika kulübeden izleyen Alex, Bursaspor maçının yıldızı oldu. Teknik direktör Aykut Kocaman tarafından Galatasaray maçında yedek kulübesine mahkum edilen Brezilyalı yıldız, sarı-lacivertlilerin 4 golünde de başrol oynadı. Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Semih ile verkaça giren Alex, meşin yuvarlağı Caner'le buluşturdu ve perdeyi açan gol geldi. Brezilyalı futbolcu bu kez 45. dakikada topuk pasıyla yay çizgisinin gerisinde topu Baroni'yle buluşturup farkın 2'ye çıkmasını sağladı.

Finalin yıldızı oldu
58'de Alex bu kez "Nöbetçi golcü" ye "Al da at" dedi. Semih, kaptandan gelen topu filelerle buluşturup bu kez pozisyonu hepa etmedi. Alex, arkadaşlarına 3 gol attırmasının yanısıra kendisi de 78'de fileleri havalandırdı. Brezilyalı futbolcu, sergilediği performans, yaptığı gol pasları ve attığı golle adeta Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'ye tek başına kazandıran isim oldu. Öte yandan sarı-lacivertli ekip, kupa şampiyonu olarak 1 milyon 400 bin dolarlık (yaklaşık 2 milyon 500 bin lira) ödül kazandı.

Tribünlerde Bursa üstün
Bursaspor-Fenerbahçe finaline yeşil-beyazlı taraftarlar beklenen büyük ilgi gösterdi. Ankaragücülü taraftarların da büyük destek verdiği Bursaspor'u Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 10 bin 600 kişi destekledi. Her maçına taraftar üstünlüğüyle çıkan Fenerbahçe'yi ise 9 bin 500 taraftarı yanında buldu. Öte yandan bin kadar Fenerbahçe taraftarının biletleri olmasına rağmen stada alınmadığı iddia edildi.(Haber : Faruk Malik - YENİÇAĞ)

Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=67507


Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,577 µs