En Sıcak Konular

MHP: ''EYALET SİSTEMİNE KAPI ARALANIYOR''

15 Mayıs 2012 14:30 tsi
MHP: ''EYALET SİSTEMİNE KAPI ARALANIYOR'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Bu şartlarda, Başkanlık sisteminin tamamlayıcısı olan, Sayın Başbakan'ın " Valiyi de halk seçse ne olur " diyerek kapı araladığı, eyalet yönetiminin getirilmeye çalışıldığı apaçık ortaya çıkmıştır" dedi.

Eyalet sistemine kapı aralanıyor

BAŞKANLIK sisteminin tehlikelerine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı, Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, "Bu şartlarda, Başkanlık sisteminin tamamlayıcısı olan, Sayın Başbakan'ın " Valiyi de halk seçse ne olur " diyerek kapı araladığı, eyalet yönetiminin getirilmeye çalışıldığı apaçık ortaya çıkmıştır" dedi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı, Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, AKP'nin gündeme taşıdığı "Başkanlık Sistemi" nin getireceği tehlikelere dikkat çekti ve bunları tek tek sıraladı.
 
Durmaz, yaptığı açıklamada "Son günlerde Başkanlık Sistemi'ni Türkiye'nin gündemine taşıyan Sayın Başbakan'ın, bu konunun tartışılmasından esas muradının ne olduğunu açıklamak ise " ağlamaktan sorumlu " yardımcısı Sayın Bülent Arınç'a düşmüştür.
Bir sistem olarak tartışıp tartışmamak, gündem konusu yapıp yapmamak, nasıl ki birilerinin inhisarında değilse, bu sistemi benimseyip benimsememekte başkalarının takdirinde değildir. 

" 9 IŞIK BİZİM GÖZ NURUMUZ VE FİKRİYATIMIZIN PUSULASIDIR

Bu tartışmalar ışığında fikri sorulan, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyin "Türkiye'nin bugünkü siyasal ve sosyal yapısına uygun değildir." Demek suretiyle karşı olduğunu beyan etmesi üzerine; Sayın Başbakan ve yardımcısı Sayın Arınç Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş Bey'i ve 9 Işık kitabını referansla Başkanlık sistemini desteklememiz gerektiği açıklamasında bulunmuşlardır.

Öncelikle ifade etmek gerekir ki; Sayın Genel Başkanımızın ifadeleriyle; 9 Işık bizim göz nurumuz ve fikriyatımızın pusulasıdır. Türk Milliyetçileri var oldukça, 9 ışık, milletimizin ufkunu aydınlatmaya devam edecektir
9 Işık'ta ifadesini bulan Türk Milliyetçiliğini, her fırsatta ırkçılıkla ve faşistlikle özdeşleştirerek, Ülkücüler'e aşağılık sıfatlar yakıştıran Sayın Başbakan ve yardımcılarının, her sıkıştıklarında Türk milliyetçilerine ait manevi değerlerden medet ummaları ise siyasi riyakarlığın, siyasi ahlak yoksunluğunun, siyasi iki yüzlülüğün ve siyasi sahtekarlığın zirvesi olarak anılacaktır.
Eğer sayın başbakan 9 Işık'ı bütün umdeleriyle anlayıp-kavrayacak algı kapasitesine sahip olsaydı, adım adım bölünmenin eşiğine getirdiği Türkiye'nin asıl ihtiyacının, rejim değişikliğinden daha çok, inat ve ısrarla uygulamaya koydukları yıkım projelerinden vazgeçmek olduğunu görürdü " dedi.

AKP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

Durmaz şunları söyledi:" Başbakan ve avanesinin medyayla başlayan, yargıyla devam eden ve en son ordu ile zirve yapan, ele geçirme, dönüştürme anlayışının bitmek bilmeyen intikam duygularının, ancak emirlik, padişahlık ve diktatörlükle nihayetleneceği anlaşılmaktadır.

Bizi, fikri çelişki içerisinde olmakla itham eden, çelişkilerini yazmaya kalkışsak kitapların almayacağı, Sayın Bülent Arınç'ın; 7 Eylül 2010 tarihinde, Sayın Başbakan'a güvenerek söylediği " Biz teröristle, örgütle pazarlık yapacak, namussuz şerefsizlerden değiliz" ifadesi ile, yine Sayın Başbakan'ın sır küpüm diyerek korumaya aldığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kastederek "İmralı'ya da ben gönderdim, Oslo'ya da ben gönderdim" ifadesini birlikte değerlendirip, sonucunu da milletimizle paylaşmasını bekliyoruz.
Şike konusunda attığı takla, biat konusu ve hocası rahmetli Erbakan'ı nasıl "sattığı" milletimizin hafızasında olan, AKP'nin 2007 seçim beyannamesinde "parlamenter sistem esas alınmalı" taahhüdünden vazgeçen, sık sık gömlek ve kabuk değiştiren, siyasi literatüre kazandırdığı "şeyini şey ettiğimin şeyi" ifadesiyle anılacak olan, Sayın Arınç'tan alacağımız hiçbir öğüt, tavsiye ve akıl yoktur.
Sayın Başbakanın günlerce hazırlık yaptırarak, binlerce görevli eşliğinde ancak gidebildiği, seyahat özgürlüğünün ortadan kalktığı, bazı valilerin ve kamu görevlilerinin hava karardıktan sonra lojmanlarından dışarıya çıkamadığı, tezkere alan, tayin olan asker ve kamu görevlilerinin günlerce bekletildikten sonra, helikopter desteğiyle sevklerine izin verildiği bir ortamın sorumlularının, ülkenin geleceği, üniter yapının korunması gibi konularda fantezi yapmalarına müsaade ve itibar etmemiz mümkün değildir.
Bu şartlarda, Başkanlık Sistemi'nin tamamlayıcısı olan, Sayın Başbakan'ın "Vali'yi de halk seçse ne olur" diyerek kapı araladığı, eyalet yönetiminin getirilmeye çalışıldığı apaçık ortaya çıkmıştır.

İHANET PROJELERİNİN TAŞERONLUĞU

Kendi atadığı vali ve güvenlik güçlerinin bulunduğu vatan toprağında, seyahat imkanının ortadan kalktığı bir dönemde, PKK'ya vali seçtirmek için bu denli hevesli olmak, ihanet projelerinin taşeronluğu sıfatını bihakkın taşımak anlamına gelecektir.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Avrupa Birliği ve Oslo'da, PKK ile yapılan müzakerelerin ana konularından olan, yerel yönetimlerin dönüştürülmesi hususu ile Büyükşehirlerin sınırlarının il sınırına çıkarılmasına ilişkin çalışmaların, aynı zamana isabet ettirilmesi, yıkım işbirliği teşkilatının taraflarını ve eşgüdümünü gözler önüne sermesi bakımından son derece manidar bir gelişme olmuştur.
Bu konuda duruşu ve tarafı son derece net olan Milliyetçi Hareket Partisi aynı çizgisini sürdürmekte, bedeli ne olursa olsun karalılık içerisinde olacaktır.


KAynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=eyalet-sistemine-kapi-aralaniyor&id=23890


Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,248 µs