En Sıcak Konular

GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU KADIKÖY SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

13 Mayıs 2012 15:55 tsi
GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU KADIKÖY SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ Hakemin bitiş düdüğü, sarı-kırmızılıların 18. şampiyonluğunu ilan etti. Sonrasında stat ve çevresi savaş alanına döndü. Çok sayıda taraftar ve polis yaralandı. Vali ve basın mensupları tribünde mahsur kaldı...

G.Saray şampiyon oldu ORTALIK KARIŞTI

Hakemin bitiş düdüğü, sarı-kırmızılıların 18. şampiyonluğunu ilan etti. Sonrasında stat ve çevresi savaş alanına döndü. Çok sayıda taraftar ve polis yaralandı. Vali ve basın mensupları tribünde mahsur kaldı...

Terim 3 saat direndi ve kupayı aldı
Sahayı koltuk yağmuruna tutan taraftarlar durdurulamayınca polis ekipleri biber gazıyla müdahalede bulundu. Kupa töreni için bekleyen futbolcular uzun süre soyunma odasında mahsur kaldı. 

Taraftarlar ile güvenlik güçleri arasındaki arbede stat çevresindeki benzin istasyonuna sıçradı. Havai fişek ve maytaplarla istasyonu ateşe vermek isteyen Fenerbahçe taraftarları 2 polis aracını devirerek yaktı...

Şampiyon Galatasaray
Şampiyonluğu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda elde eden Galatasaray, bugün Türk Telekom Arena'da taraftarlarıyla buluşacak. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, saat 19.30'da başlayacak şampiyonluk kutlamalarına girişin paralı olacağı duyuruldu ve tüm taraftarlar Aslantepe'ye davet edildi.
Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe ile yaptığı nefes kesen şampiyonluk yarışını önde tamamladı ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nda zaferini ilan etti.

Galatasaray, 54 sezonluk Süper Lig tarihinde 18. kez şampiyon olarak Fenerbahçe'yle şampiyonluk sayısını eşitledi. 3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasının gölgesinde oynanan 2011-2012 sezonunu rakiplerinin önünde bitiren sarı-kırmızılı ekip, 3 yıllık hasretine son verdi. Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun nefes kesen serisinde rakibini normal sezonda olduğu gibi bu kulvarda da geride bırakan Galatasaray, sarı-lacivertli ekibin evinde şampiyonluğunu ilân etti. Lig Grubu'nu zirvede tamamlayan Galatasaray, taraftarlarını sevindirerek geçen yılki kötü tabloyu da unutturdu. Geçen sezonu 8. olarak tamamlayan ve Adnan Polat başkanlığında tarihinin en kötü dönemini geçiren Galatasaray, Ünal Aysal'ın başkan seçilmesi ve ardından Fatih Terim'in yeniden teknik direktörlüğe gelmesiyle sezona fırtına gibi başladı. En büyük rakibi Fenerbahçe'nin şike soruşturmasından olumsuz etkilenmesi, Beşiktaş'taki yönetim sorunları, Trabzonspor'daki kadro değişiminin getirdiği durağanlık, Galatasaray'ı yarışta öne çıkardı. Sarı-kırmızılı ekip, 2011-2012 sezonunu zirvede bitirerek Şampiyonlar Ligi'nde direkt oynama hakkı da elde etti.

Terim, Özyazıcı'nın rekorunu kırdı
Galatasaray'ın başında 5. kez şampiyonluk sevinci yaşayan ünlü çalıştırıcı, Trabzonspor'la 4 kez mutlu sona ulaşan Ahmet Suat Özyazıcı'yı geride bıraktı.

Galatasaray'da ilk göreve geldiği dönemde üste üste 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarını zirvede tamamlayarak 4 şampiyonluk kazanan Fatih Terim, yine mutlu sona ulaşarak en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörler sıralamasında 4 şampiyonlukla zirveyi paylaştığı Ahmet Suat Özyazıcı'yı geçmiş oldu. Özyazıcı, Trabzon'un başında 1975-1976, 1976-1977, 1979-1980 ve 1983-1984 sezonlarında teknik direktör olarak şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Takımıyla birlikte Saracoğlu'na giden teknik direktör Terim, Tahkim Kurulu'nun cezasında yaptığı ertelemeyle yedek kulübesinde yer alabildi. Geçen hafta oynanan Beşiktaş maçını Arena'daki locadan izlemek zorunda kalan Terim, dün futbolcularıyla birlikte şampiyonluk sevinci yaşadı. Tahkim Kurulu'nun 105. maddeyi uygulayarak kalan 2 maçlık cezasını 1 yıl ertelediği Fatih Terim, karşılaşma boyunca heyecanını gizleyemedi. Tribünlerin tepkisine rağmen Terim, sık sık kulübeden çıkarak maça müdahale etti.

1 puan yetti
Şampiyonluk Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamladı. Ligde normal sezonu en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 9 puan önünde 77 puanla bitiren sarı-kırmızılı ekip, Süper Final'e sarı-lacivertlilerin 5 puan önünde başlarken, geride kalan 6 maç sonunda rakibinin 1 puan üstünde 48 puanla zafere ulaştı.

Beraberliğe oynadılar
F.Bahçe'ye karşı bu sezon 4. maçını oynayan G.Saray, dün akşam baskısız bir mücadele çıkardı. Sarı-lacivertli ekibe Arena'da yenildiği maçta dahi çok sayıda şut çeken Cimbom, son maçında kalesini korumayı tercih etti. Fener'de Dia'nın 65'te kırmızı kart görmesinin ardından sarı-kırmızılı ekip, 80'de Ujfalusi'nin 2. sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla bu üstünlüğünü kaybetti ama şampiyonluğu kazandı.

100 milyon lirayı kasasına koyacak
Süper Lig'de mücadele ettiği için 11 milyon lira civarında "ayak bastı" parası alan Galatasaray, toplamda 24 milyon lirayı bulan performans priminin de sahibi oldu. Sarı- kırmızılı kulüp, şampiyonluk primi olarak 15 milyon, şampiyonluk sayısı nedeniyle de 17 milyon lira gelir hak etti. Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanan sarı-kırmızılı takım, UEFA'dan gelecek yaklaşık 20 milyon lira gibi bir geliri de kasasına koyacak. Elde edilen başarının, lisanslı ürün satışı ve kombine kartlara yansıması göz önüne alındığında, Galatasaray'ın şampiyonluk sonrası kasasına koyacağı gelir yaklaşık 100 milyon lirayı aşacak.

Türkiye uyumadı
Galatasaray'ın 18'inci şampiyonluğu tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Sezon başında alınan kararla rakip takım taraftarlarının alınmadığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, geçen yılki kötü performansını da unutturdu. Özellikle büyük şehirlerin meydanlarını dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, gece geç saatlere kadar şampiyonluk kutlaması yaptı. Zaman zaman yaşanan gerginlikler güvenlik güçlerini zor durumda bıraktı.

Gurur tablosu 

1-1961-1962
2-1962-1963
3-1968-1969
4-1970-1971
5-1971-1972
6-1972-1973
7-1986-1987
8-1987-1988
9-1992-1993
10-1993-1994
11-1996-1997
12-1997-1998
13-1998-1999
14-1999-2000
15-2001-2002
16-2005-2006
17-2007-2008
18-2011-2012

 

Rekabet değil rezalet

Takım sevgisine nefret bulaşınca ortaya istenmeyen görüntüler çıktı. Kadınları taciz edenler, metrobüsü tekmeleyenler, çocuklara bıçak çekenler...

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki rekabet akıl almaz boyutlara ulaştı. Metrobüsün içinde iki grup arasında çıkan kavgada, aralarında sarı-lacivertli forma giyen 12 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 4 Fenerbahçeli taraftar bıçakla yaralandı. Olaylar üzerine polis Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu metrobüs istasyonlarında geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu arada Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun oğlu Batu'nun da olayların çıktığı metrobüste olduğu ortaya çıktı. Batu Mosturoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada iyi olduğunu duyurdu. Öte yandan sarı-lacivertli yöneticiler, Galatasaraylı yöneticileri stat kapısında karşıladı ve Fenerium tribününde bulunan Divan Restaurant'ta yemeğe geçtiler. Başkanvekili Nihat Özdemir konuklarını, "Burası sizin eviniz" diye karşıladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in de yer aldığı yemek sırasında Fenerbahçeli bir grup taraftar, Galatasaraylı yöneticilere ağır hakaretler etmeye başladı. Fenerbahçeli yöneticiler taraftarlara müdahale etti ancak ortalığı restoranta çağırılan güvenlik görevlileri sakinleştirdi. Nihat Özdemir konuklarından özür diledilemek zorunda kaldı.


Kadıköy savaş alanı!
Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği maç sonrası stat ve Kadıköy adeta savaş alanına döndü. Kırılan koltukları ve yanıcı maddeleri polise fırlatan taraftarlar, stat dışında da durdurulamadı. Vali Mutlu ile protokol ve basın tribünü de biber gazından etkilendi.

Saracoğlu'nun yakınındaki benzin istasyonunda güvenlik güçleri ile taraftarlar arasında arbede çıkınca felaketin eşiğinden dönüldü. Polis otolarını ateşe veren taraftarlar biber gazıyla dağılmayınca polis havaya ateş açtı. Çok sayıda kişi yaralandı.


Süper Final'in "final" niteliğindeki son maçında Galatasaray, Fenerbahçe ile deplasmanda golsüz berabere kalarak 18. şampiyonluğunu ilan etti. Fenerbahçe'nin 6 sezon içinde 3. kez kupayı son maçta kaybettiği 90 dakikanın bitiş düdüğünün ardından sarı-kırmızılı futbolcular ve teknik heyetin sevinci kısa sürdü. Tribünlerdeki çok sayıda koltuk kırıldı, taraftarlar sahaya indi ve güvenlik güçleri ile rakip futbolcuları kovaladı. Polis ekipleri de taraftarlara biber gazıyla karşılık verince gazdan etkilenen basın mensupları ve protokol tribününde yer alan konuklar VİP odasına sığındı. Ancak stadın tüm kapalı alanları gazdan etkilenince İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu dahil tüm konuklar statta bir süre mahsur kaldı. 

Saha zemini koltuk doldu!.. 
Aslında Şükrü Saracoğlu'nda her şey kontrol altında gibiydi. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında şampiyonluğu belirleyecek 90 dakikada futbolcular arasındaki gerginlik dışında herhangi bir olay yaşanmamıştı. Maçın son anlarında saha içinde artmaya başlayan gerginlik bitiş düdüğüyle birlikte taraftarları da etkiledi. Tribünlerdeki çok sayıda koltuk kırıldı. Bazı taraftarlar sahaya atlayarak kırdıkları koltukları emniyet güçlerine fırlattı. Ancak bu sırada polis biber gazı sıkınca, müdahaleden herkes etkilendi. Saha içinde sıkılan biber gazı soyunma odaları, basın tribünü ve localara kadar ulaştı. Uzun süre kontrol altına alınamayan Fenerbahçeli taraftarlar ellerindeki koltuk ve yanıcı maddeleri soyunma odası giriş tünelinin içine fırlattı. 

Polis araçları ateşe verildi
Türkiye'nin birçok ilinde taraftarlar arasında arbede yaşanırken, Kadıköy'de stada yakın bir benzin istasyonunda ise adeta felaketin eşiğinden dönüldü. Stadyum dışında taşkınlık yapmaya devam eden taraftarlar, güvenlik güçlerine saldırmaya devam etti. Üzerlerine taş, şişe, yangın tüpü ve havai fişekler fırlatılan polislerin sığındığı benzin istasyonunu ateşe vermek isteyen taraftarlar, 45 dakika boyunca bölgeden ayrılmadı. 2 polis aracı devrilip ateşe verilmek istendi, çok sayıda araç ise hurdaya döndü. Kaldırımları söken, ellerinde demir çubuk bulunan taraftarların saldırısı sonucu yaralanan bazı polisler ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

Çok sayıda yaralı var!..
Söğütlüçeşme'ye sevk edilen güvenlik güçleri ile taraftarlar arasında yaşanan çatışma önlenemeyince polis havaya ateş açtı. Çevredeki binaların camlarını kıran ve çöp bidonlarını ateşe veren taraftarlar, çok sayıda büfeyi de yakmak istedi. Panzerle birlikte helikopterli ekipler de olaylara müdahale etti. Tren istasyonu ve metrobüs duraklarında da taraftarın öfkesi hakimdi. Toplu taşıma araçlarını kıran taraftarlara tazyikli suyla müdahale edildi. Türkiye'nin çeşitli illerinde taraftarlar arasında çıkan kavgalarda da 4'ü ağır, çok sayıda yaralının olduğu ifade edildi. 

Çocuk taraftarlar çaresiz kaldı!..
Stat ve çevresi savaş alanına dönerken, çevik kuvvet ile taraftarlar arasında çıkan arbededen en çok küçük yaştaki taraftarlar etkilendi. Stat içinde geniş bir alana yayılan biber gazının etkisinden bütün tribünler nasibini aldı. Basın tribününe yakın bölümde bulunan çok sayıda çocuk taraftar gazdan etkilenirken, çocuklar basın tribününün salonuna sığındı. Tribünlerde kırılan koltukların yanı sıra stadın çok sayıda bölümünde hasar oluştu. Saha ve tribün olayları nedeniyle sarı-lacivertli kulübe en az 5 maç saha kapama cezasının verilebileceği ifade edildi.

Terim direndi kupayı aldı
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yöneticilerle bir toplantı yaptı. Toplantının ardından TFF'nin "kupayı başka bir yerde verelim" teklifi Galatasaray tarafından kabul görmedi. Teknik Direktör Fatih Terim, "Bu çocuklar zorlu bir mücadele sonrası analarının ak sütü gibi bu kupayı hak ettiler. Bu kupayı buradan almadan gitmeyeceğiz" diyerek kararlılığını dile getirdi.Yaklaşık 3 saat süren kupa krizi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle aşıldı ve G.Saray stattan kupasını alarak ayrıldı.

Basın mensuplarının
ekiplanları kırıldı!..
Fenerbahçeli taraftarlar, maçtan sonra girdikleri saha içinde basın mensuplarının ekipmanlarına da zarar verdiler. Taraftarların, bazı foto muhabirlerinin fotoğraf makinelerini ve objektiflerini kırdıkları öğrenildi. Bazı foto muhabirlerinin darp edildiği ve ekipmanlarının kaybolduğu bildirildi. Çıkış tünelinin önüne yığınak yapan taraftarlar, bir süre sonra güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştılar. Güvenlik güçleri, yaptıkları atakla sarı-lacivertli taraftarları püskürterek, tünelin ağzını açtılar. Emniyet güçleri, daha sonra tünelin ağzındaki koltukları kendileri temizlediler. (Haber:  Faruk Malik / Arif Cevizci - YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=67334


Bu haber 1,078 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,820 µs